tom 7. Sabinka Szara i Leon II

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lis 20, 2016 22:15 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Tu tylko 2 sztuki sa. Biala i szara. Nie wiem czy to nie moj e chciejstwo ale biala po poludniu jakas zywsza jakbh. Oby oby. I zeby kupa wreszcie byla....
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon lis 21, 2016 7:42 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Pisanie z telefonu jest denerwujace ;) Efekty znaczy, sama nie wiem, o co mi chodzilo.
Biala wciaz zdaje sie zwawsza, zareagowala na pukanie w miske, wczoraj reagowala na cmokanie. Oby jej tak zostalo! I chodzi lepiej. Czy to mozliwe, ze ten lek na demencje dziala? Mial dzialac po 2 tygodniach. Moze steryd? Moze po prostu ma lepszy dzien i niech to trwa :)
Az szkoda, ze musze isc do pracy dzis. Niestety urlopu nie mam prawie wcale, a zwolnienia na kociny nie daja, nie wiem czemu ;)

zuza

Post » Pon lis 21, 2016 11:00 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Kciuki za Was, mam nadzieję, że to faktycznie leki działają i teraz będzie już tylko lepiej - musi tak być!
ser_Kociątko

Post » Wto lis 22, 2016 7:49 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Lepszosc Bialaska utrzymuje sie. Dzis nawet mruczala jak ja mizialam. Na sniadanie przystukana przyszla. Moim zdaniem jest bardziej kontaktowa niz byla, choc to oczywiscie nie ten sam kot, co kiedys. Ale niewazne, wazne, ze jest lepiej niz bylo!

Jednego tylko nam brakuje... kupy. Chetnie przygarne kciukiza kupe, nawet niezbyt duza ;)
Biala dostaje codziennie parafine a i tak nic... ostatnia kupa byla w czwartek chyba... dawno :( Fakt, ze ona bardzo malo jadla, no ale jednak... od dwoch dni je, wiec kupa powinna sie pojawic naprawde.

zuza

Post » Wto lis 22, 2016 7:51 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Kupa to bardzo ważna sprawa. Niech zostanie zrobiona.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lis 22, 2016 8:05 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Za wielką kupę!
Super, że Białasek się stabilizuje.
Kojec ma fantastyczny.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Wto lis 22, 2016 8:13 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Jak to trzeba dokladnie zyczenia formulowac ;)

Dziekuje za kupala Szarej, teraz poprosze podobnego od Bialej :ryk:

zuza

Post » Wto lis 22, 2016 10:09 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Kciuki za kupala :ok:
8)

A tak swoją drogą, parafina u Azinka słabo działała, ale Duphalac, nawet jednorazowo podany, działał świetnie. Kilka godzin trzeba było poczekać, ale zawsze zaskoczył.
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto lis 22, 2016 10:16 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Zuza, a co na tego kupala dawałaś poza parafiną? Gdzieś na forum było o możliwości zatkania parafiną - że korek jakiś.. :evil:
Colon?
Tak czy siak dużo kciuków, bo to chyba bardzo źle na samopoczucie psychiczne robi także :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lis 22, 2016 10:34 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Jutro idziemy do weta to zobaczymy... Ona malo je, dlatego nie oczekuje cudow, wiem, ze przyswaja. No ale...
Nigdy mi sie kot parafina nie zatkal, przy kazdej wizycie Bialasek jest badany pod katem wypelnienia jelitek. Kupie zatem lactuloze, co mi pozostalo ;)

zuza

Post » Wto lis 22, 2016 15:20 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Lactuloza działa lepiej niż parafina - wiem z autopsji jak tymczaska się nam zapchała na tydzień! :O parafina nie dała nic, a po laktulozie podanej 3x dziennie po 5 ml na następny dzień kupa była - podawaliśmy takie dawki przez około 3dni i potem już było dobrze ;)

Kciuki za kupkę!
ser_Kociątko

Post » Wto lis 22, 2016 15:20 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Lactuloza działa lepiej niż parafina - wiem z autopsji jak tymczaska się nam zapchała na tydzień! :O parafina nie dała nic, a po laktulozie podanej 3x dziennie po 5 ml na następny dzień kupa była - podawaliśmy takie dawki przez około 3dni i potem już było dobrze ;)

Kciuki za kupkę!
ser_Kociątko

Post » Wto lis 22, 2016 19:39 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Czytam i podziwiam. :201494
Zuza, tak dobrze przystosowałaś mieszkanie do potrzeb swoich staruszek, jak rzadko która rodzina przystosowuje dla ludzi.
Cieszę się bardzo, ze z głową Białaska lepiej i trzymam mocne kciuki za drugą stronę. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Wto lis 22, 2016 19:42 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

Dla kotow przystosowac latwiej niz dla ludzi... Dzis troche Bialaska puscilam na mieszkanie, zeby sie poruszala to moze i kupa przyjdzie ;) Lactuloze dostala. Czekam ;)

Jutro na 20 okulista, wczesniej mam nadzieje dr Kasia.

zuza

Post » Wto lis 22, 2016 19:44 Re: tom 7. Sabinki. oddzial geriatryczno-psychiatryczny

zuza pisze:Dla kotow przystosowac latwiej niz dla ludzi... Dzis troche Bialaska puscilam na mieszkanie, zeby sie poruszala to moze i kupa przyjdzie ;) Lactuloze dostala. Czekam ;)

Jutro na 20 okulista, wczesniej mam nadzieje dr Kasia.

To nie chodzi o trudności techniczne. bo te zawsze dadzą się tak, czy owak rozwiązać.
Chodzi o same chęci.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

[poprzednia][następna]