fillmeout pisze:Dziewczyny, czy warto się przestawić z suchego Applawsa dla kociaków na tego w wersji dla dorosłych? Wydaje mi się, że gdzieś kiedyś mi się obiło o oczy, że jest gorszy od kociakowego. Elmo ma co prawda (za tydzień) 6 miesięcy ale zawsze robię większe zamówienia na zapas więc już powoli o tym myślę. Jeśli nie Applaws to co będzie lepsze ale nie w szalonej cenie? Chcę dbać o moje futerko i karmić dobrze, ale Orijen to nie moja półka cenowa...
Applaws mimo rewelacyjnego składu ma za dużo wapnia i fosforu, a za mało tauryny. Jeśli chcesz nim karmić, rozważyłabym mieszanie go z np. Purizonem. Purizon na kilogramie nie jest wiele droższy, a ma o wiele mniej wapnia i fosforu i tauryny 2x tyle, co Applaws. Możesz też, jeśli fundusze pozwalają, przejść na samego Purizona. Gdyby nie buntowniczy żołądek tymczaski, moje koty już dawno by go jadły.
Patmol, wszystkie wymienione puszki są dobrej jakości jeśli chodzi o skład, tylko Animonda i Grau mają strasznie mało tauryny (odpowiednio 800 i 1000 mg/kg). Feringa chyba 1000 mg/kg, ale głowy nie dam sobie uciąć. Catz Finefood 1500 mg/kg. Poza tym zastanawiam się, czemu na wyjazdy chcesz zainwestować w puszki, a nie w suchą karmę.