Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK 88!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 19, 2016 11:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Moli25 pisze:Trzymam kciuki!
Najważniejsze jest REGULARNE, najlepiej 5 posiłków. Ostatni 4 godziny przed snem. A pierwszy do godziny po przebudzeniu :)

Dokładnie :ok:
Regularne jedzenie w równych odstępach czasu pięciu niewielkich posiłków + dawka ruchu to sukces do ładnej sylwetki i zdrowego organizmu.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob lis 19, 2016 11:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

5 nornalnych posilkow a nie 5 niewielkich - przy niewielkich bedzie sie glodnym. I ciagle sie bedzie myslalo, kiedy ten nastepny posilek.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob lis 19, 2016 11:55 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Gosiagosia pisze:
Moli25 pisze:Trzymam kciuki!
Najważniejsze jest REGULARNE, najlepiej 5 posiłków. Ostatni 4 godziny przed snem. A pierwszy do godziny po przebudzeniu :)

To trzeba nie pracowac aby tak regularnie jesc. Wiem ze mozna nosic pudeleczka do pracy ale czy mozemy tak na gwizdek usiasc do posilku. Ja niestety nie moge wiec jem z dopadu, tylko sniadanie jem regularnie. A marchewki :?: nawet nie wiedzialam ze odchudzsja, chyba ze tylko je jemy. :roll:
Ja tez sie zrobilam tlusciutka ale to chyba ten siedzacy tryb zycia.
Milego dnia.

Dokładnie albo mieć taka pracę w której można co parę godzin usiąść spokojnie i zjeść. Bo jedzenie w pośpiechu też jest nie zdrowe. Posiłkiem należy się delektować i długo gryźć .
Co do marchewki to nie odchudza sama w sobie na zasadzie - jem marchewkę to chudnę .
Ugotowana marchewka spożyta na czczo pobudza i poprawia pracę jelit co korzystnie wpływa na układ pokarmowy i co za tym idzie poprawia funkcjonowanie organizmu. W ciągu dnia podjadanie między posiłkami można zastąpić właśnie marchewką. Zamiast chipsów, ciasteczek tudzież innych przekąsek zagryzajmy marchewkę. Zdrowsza i nie kaloryczna a żołądek pracuje.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 19, 2016 11:58 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

klaudiafj pisze:5 nornalnych posilkow a nie 5 niewielkich - przy niewielkich bedzie sie glodnym. I ciagle sie bedzie myslalo, kiedy ten nastepny posilek.

Po pierwsze to kwestia co rozumiemy przez normalny posiłek. 5 kanapek z wędliną ( przykładowo ) czy 150 g jogurt naturalny z płatkami.
Jedzenie często a w małych ilościach powoduje że nie odczuwa się głodu .
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 19, 2016 12:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Dobra biorę się za zmianę opatrunków. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 19, 2016 12:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Ewcia jak tam po pijawkach?

Ewciu jedziemy razem na tym samym wozku. MY z M. tez wrocilismy do dietki - 5 posilkow dziennie.
Szczegolnie mi jest trudno si zmotywowac bo ja zwykle jem 2 posilki dziennie. A czasem 1.
A tu nagle co chwile trzeba -jesc :D

Jak koteczki ?
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Sob lis 19, 2016 12:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

PixieDixie pisze:Ewcia jak tam po pijawkach?

Ewciu jedziemy razem na tym samym wozku. MY z M. tez wrocilismy do dietki - 5 posilkow dziennie.
Szczegolnie mi jest trudno si zmotywowac bo ja zwykle jem 2 posilki dziennie. A czasem 1.
A tu nagle co chwile trzeba -jesc :D

Jak koteczki ?

Ja nie wróciłam do 5 posiłków ja tylko wiem ,że trzeba je jeść. :oops:
Tylko jak mam wolne mogę się do tego stosować. :(
Niestety w zakładach pracy nikt nie zadbał o zdrowy tryb życia pracowników.
Ja też jadam dwa posiłki max trzy raz na jakiś czas . Jedyne co jem regularnie to śniadania. Później to różnie bywa. Jak uda mi się wyegzekwować przerwę to jem coś w pracy a jak nie to tylko jak przyjdę wieczorem.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 19, 2016 12:55 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Pola mi bardzo przeszkadzała w zmianie opatrunków :evil: Kręciła mi się i gryzła jak chciałam wziąć np. plaster. :evil:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 19, 2016 13:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Ewa L. pisze:Co ja mam z tym spaniem to ja już nie wiem. :evil: Wstałam dziś bardzo wcześnie po 3 godz. snu i od po 5 nie śpię. Z muliło mnie po 10 ale przeszło bo na 11 byłam umówiona na pijawki.O 20 już mi ciążyły powieki ale jeszcze z wami popisałam i koło 22 poszłam spać niemal natychmiast usypiając z policzkiem przyklejonym do Polciowego udka. Obudziłam się o 23,59 i po spaniu. Do prawie 1 wierciłam się na łóżku, do 1,40 miziałam się z Zuzią aż o 1,45 wstałam i ........gotuję marchewkę. Tak zwykłą marchewkową marchewkę. Gotowana marchewka zjedzona na czczo rano poprawia pracę jelit, łagodzi ich podrażnienia, dobrze wpływa na skórę, na oczy a poza tym stosowana w ciągu dnia jako przegryzka nie tuczy a wręcz wspomaga odchudzanie. :D
Ponieważ zawsze mam w pracy problem z pójściem na przerwę postanowiłam ,że cały dzień będę podgryzać marchewkę. :twisted:

a nie lepiej surową? dłuzej zejdzie na podgryzaniu :mrgreen:

ja nie lubię gotowanej tylko surową
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lis 19, 2016 13:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Co ja mam z tym spaniem to ja już nie wiem. :evil: Wstałam dziś bardzo wcześnie po 3 godz. snu i od po 5 nie śpię. Z muliło mnie po 10 ale przeszło bo na 11 byłam umówiona na pijawki.O 20 już mi ciążyły powieki ale jeszcze z wami popisałam i koło 22 poszłam spać niemal natychmiast usypiając z policzkiem przyklejonym do Polciowego udka. Obudziłam się o 23,59 i po spaniu. Do prawie 1 wierciłam się na łóżku, do 1,40 miziałam się z Zuzią aż o 1,45 wstałam i ........gotuję marchewkę. Tak zwykłą marchewkową marchewkę. Gotowana marchewka zjedzona na czczo rano poprawia pracę jelit, łagodzi ich podrażnienia, dobrze wpływa na skórę, na oczy a poza tym stosowana w ciągu dnia jako przegryzka nie tuczy a wręcz wspomaga odchudzanie. :D
Ponieważ zawsze mam w pracy problem z pójściem na przerwę postanowiłam ,że cały dzień będę podgryzać marchewkę. :twisted:

Pewnie lepiej ale szkoda mi zębów .
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 19, 2016 13:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

no to można ją zetrzeć na tarce :)
Pewnie lepiej ale szkoda mi zębów .
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob lis 19, 2016 13:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Gotowana jest całkiem fajna i smaczna.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 19, 2016 14:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Ewa L. pisze:Gotowana jest całkiem fajna i smaczna.

zależy co komu smakuje
Obrazek

mir.ka

Post » Sob lis 19, 2016 14:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Gotowana jest całkiem fajna i smaczna.

zależy co komu smakuje

Dokładnie.
Ja lubię gotowaną.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 19, 2016 17:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

klaudiafj pisze:To nie jest prawda ze posilek ma byc 4 godziny przed snem. Wtedy czlowiek kladzie sie glodny spac a to nie jest zdrowe. Posilek powinien byc wg potrzeb, nie mozna klasc sie glodnym spac, bo wtedy organizm nie wypoczywa, wazne co sie zje przed snem (nie moze to byc ciezki posilek tez, bo tez zaburzy sen) i bilans kaloryczny w ciagu dnia.
I nie czarujmy sie - ktos kto zje 2 kromki z czyms przed snem nie utyje i nie bedzie tyl a za to zdrowo sie wyspi, bo organizm tez w nocy trawi, tyle ze wolniej a jak nie ma co trawic to to nie jest dobre. A jak tyje "po tych dwoch kromkach przed snem" to znaczy ze w ciagu doby sobie mocno folguje, ale tego nie widzi, albo nie chce widziec a najlepiej zwalic to na niewinna kolacje ;)
Kazdy powinien posluchac swojego organizmu. I jezeli jest glodny to nie ma co sie spinac i isc spac ba glodnego. Wszedzie sie podaje ze 2-3 godziny przed snem i to ma byc kolacja sycaca zeby nie czuc glodu do rana. Ale wiem po sobie, ze nje zawsze uda mi sie zjesc taka kolacje. Raz sie najem a innym razem jestem glodna. To tez chyna zalezy od cyklu kobiecego.
asz racje nie ma nic gorszego jak burczenie z glodu brzuszka, nijak idzie spac, trzeba lodoweczke odwiedzic. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

[poprzednia][następna]