Wawa Koło c.d. Potrzeba karmy na zimę dla kotów z działek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 29, 2011 12:23 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...złapana:))

Kochani, wracam do wątku, gdyż koty na działkach przy ul. Obozowej (o których pisałam na początku wątku) i ich karmiciel, pan Władysław, potrzebują naszej pomocy przed zimą.
Koty, dzięki forumowemu pospolitemu ruszeniu udało się wykastrować - od 3 lat ich pogłowie nie zwiększyło się. Kocięta zostały zabrane i wyadoptowane daawno temu.

Koty mają szczęście, jak na działkowce. Nie zostają same poza sezonem, codziennie odwiedza je karmiciel, również podczas trzaskających mrozów. Duży szacun!

Niemniej jednak, pan Władysław został sam na polu walki, druga karmicielka wycofała się.
Ja czasem dorzucę worek karmy z animalii, ale idzie zima, i zwiększają się kocie potrzeby, a i koszty takiego dokarmiania są spore - kotów jest ok. 10, ale czasem na karmienie przychodzą też koty z innych okolic, więc karma szybko znika.

Tak czy inaczej:
Potrzebujemy sporo karmy, może macie możliwość zdobycia tanszej karmy w większych ilościach, chętnie zakupię dla pana Władka.
Może to być karma przeterminowana, lub gorszej jakości.

Pan Władek raczej nie prosi o pomoc, próbuje być samowystarczalny, niestety, oszczędzając na kotach i zmniejszając im racje żywieniowe do minimum - bywało, że sama dopytywałam, czy nie potrzeba karmy :( . Koty również wybredne nie są, w chwili kryzysu jadały kluski gotowane na kościach, tzw. kościotrupy. Zdecydowanie niekoci pokarm 8O .

Z dużą wdzięcznością przyjmiemy każdą Waszą pomoc.

Ja jak zawsze wierzę w Siłę MIAU! :) :ok:

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Wto lis 29, 2011 13:51 Re: Wawa Koło c.d. Potrzeba karmy na zimę dla kotów z działek

Witaj po latach! Idzie zima, ale kiedyś może połapiemy jeszcze (oby, oczywiście, nie było nic do łapania!). :wink:

I podnoszę wątek.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Nie lis 13, 2016 23:26 Re: Wawa Koło c.d. Potrzeba karmy na zimę dla kotów z działe

Jak widać temat kotów na tych działkach nadal aktualny. Dziś przypadkiem się dowiedziałam, że jest tam masa kotów. Pełno chudych, małych i kotek ciągle rodzących. Koty są sporadycznie karmione. Opowiedziała mi dziś pani 86-letnia , która czasami jest na działkach i coś tam im da do jedzenia. Nie wiem kogo prosić o pomoc w sterylizacji .
Chodzi o działki znajdujące się po prawej stronie jadąc z Bemowa na Koło.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie lis 13, 2016 23:54 Re: Wawa Koło c.d. Potrzeba karmy na zimę dla kotów z działe

To inne działki, te z wątku są po drugiej stronie, przy Prymasa Tysiąclecia i nie ma nich płodnych kotów.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lis 14, 2016 8:35 Re: Wawa Koło c.d. Potrzeba karmy na zimę dla kotów z działe

Najpierw trzeba zweryfikowac liczbe kotow, bo kazdy mase postrzegac moze inaczej. Na zime postawic im budki styropianowe. A na wiosne poprosic np. Koterie o lapanki i kastracje.
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Pon lis 14, 2016 9:59 Re: Wawa Koło c.d. Potrzeba karmy na zimę dla kotów z działe

Romi85 pisze:Najpierw trzeba zweryfikowac liczbe kotow, bo kazdy mase postrzegac moze inaczej. Na zime postawic im budki styropianowe. A na wiosne poprosic np. Koterie o lapanki i kastracje.

To wszyscy wiedzą. Ale kto ma to zrobić?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon lis 14, 2016 10:17 Re: Wawa Koło c.d. Potrzeba karmy na zimę dla kotów z działe

Super ze wszyscy wiedza :) mam 3 budki, moge dac.
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Pon lis 14, 2016 16:35 Re: Wawa Koło c.d. Potrzeba karmy na zimę dla kotów z działe

Jana pisze:To inne działki, te z wątku są po drugiej stronie, przy Prymasa Tysiąclecia i nie ma nich płodnych kotów.

Jano, nie znam tych działek , myślałam , że to są te same .

Romi85 pisze:Super ze wszyscy wiedza :) mam 3 budki, moge dac.

Ja już nic nie pomogę , jestem dużo starszą osobą, ułomną , poruszam się o kulach. Nie ma nikogo znajomego , kto by miał tam działkę. Trudny temat.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto lis 15, 2016 10:08 Re: Wawa Koło c.d. Potrzeba karmy na zimę dla kotów z działe

Tak jak Jana pisze, to inne działki. Nie mam pojęcia, czy są tam płodne koty - od kilku lat nie mieszkam już w tej okolicy. Na tych naszych, tuż przy torach, też przydałyby się budki zapewne.
Czy ktoś ma jeszcze kontakt do pana Władysława, który te koty dokarmiał? Spróbuję aktywować stary telefon, mam nadzieję, że zapisałam w pamięci sim :oops:

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

[poprzednia]