Proszę Państwa, oto Krzyś - część pierwsza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 11, 2016 0:22 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Jesienne depresje i impresje

Katia K. pisze:O, taki obrazek z wczoraj wstawiono na lublin112:
Obrazek

No nie żartuj sobie,że u Was wygląda to tak porządnie jakby zima nawiedziła! Olera, powinnam sie przenieś w tamte strony, bo ja nadal ubieram sie przy wyjściu jedynie w gruby sweter, jest ciepło jak na te porę roku.
A Wrocław to w ogóle strefa ciepła, tam nawet deszcze latem rzadko bywają. Taaaa, jeśli lubisz ciepło to kieruj się tam, a ja sobie moze wyśnię taki biały obrazek :love: No co? Każdy może mieć jakieś zboczenie :P

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pt lis 11, 2016 19:17 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Jesienne depresje i impresje

W Lublinie nie. Ale w różnych miejscach na Lubelszczyźnie już tak. I na Podlasiu, tam zima prawdziwa :? Jak zwykle, wschód najgorzej potraktowany. Choć przeglądam internet i widzę, że nie tylko tym razem. Dopiero 1/3 listopada minęła :cry:
Ja też zbyt grubo się nie ubieram, nie nie. Jestem z tego znana, wszyscy się dziwią. Ale jak już jest 0 albo -1 i wiatr, a ja muszę pojechać do bezdomnych kotów, to wyjścia nie ma, sweter nie wystarczy.
Przeprowadzka nie dla nas. Kiedy studiowałam, miałam szansę przeprowadzić się do Poznania. Później do Niemiec. Zostałam i na razie wygląda na to, że na zawsze.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Sob lis 12, 2016 13:12 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Jesienne depresje i impresje

Nie wiem, czy pociesze,ale u nas dziś rano popadywał malutki śnieg -popadywał, bo na razie na szczęście bardzo nieśmiało ,a le jednak :?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob lis 12, 2016 17:52 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Jesienne depresje i impresje

Co Ty, Ola, czemu mam się cieszyć z cudzego nieszczęścia?
Dziś już śniegu nie ma, ale jest cholernie zimno. Nie tak, jak na początku stycznia, ale podobnie, odczuwalnie pewnie ok. -10 przy tym wietrze. Właśnie wróciłam "od kotów", na szczęście dziś samochodem, to choć w miarę ciepłe jedzenie dostały.
Tak było w czwartek, dzień po tym jak nasypało. To bratki.
Obrazek
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Śro lis 16, 2016 1:44 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Jesienne depresje i impresje

Cierpliwi się doczekają. Mamy śniega :1luvu: znaczy coś białego delikatnie pokryło trawę i teraz musze nacieszyć oczy, bo raczej nie ma co liczyć, że tak zostanie przez cały dzień. Chociaż.. jest mrozik, już mi poliki dziś ścięło. Nasza kota widać czuję te zmiany za oknem (choć nosa za okno nie wystawi :P ) i przeniosła się do kosza pod kaloryfer. Szkoda,że nei lubi tego hamaka pluszowego, bo by sobie mogła zawisnąć bliżej ciepełka. Cóż.. ona jest inna.
Skoro zimę przegoniłaś w moją stronę (dzięki!) to mam nadzieje,że cieszysz się łagodniejszą pogodą :)

Atta

Post » Śro lis 16, 2016 13:14 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Jesienne depresje i impresje

Atta pisze:Cierpliwi się doczekają. Mamy śniega :1luvu: znaczy coś białego delikatnie pokryło trawę i teraz musze nacieszyć oczy, bo raczej nie ma co liczyć, że tak zostanie przez cały dzień. Chociaż.. jest mrozik, już mi poliki dziś ścięło. Nasza kota widać czuję te zmiany za oknem (choć nosa za okno nie wystawi :P ) i przeniosła się do kosza pod kaloryfer. Szkoda,że nei lubi tego hamaka pluszowego, bo by sobie mogła zawisnąć bliżej ciepełka. Cóż.. ona jest inna.
Skoro zimę przegoniłaś w moją stronę (dzięki!) to mam nadzieje,że cieszysz się łagodniejszą pogodą :)

Atta tylko nie pchaj tej zimy do mnie :lol:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw lis 17, 2016 7:26 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Jesienne depresje i impresje

śnieg? a skąd?
zobaczyłam - oniemiałam
to był błąd
po co przez okno wyjrzałam?

to nie czas
przecież ciągle mamy jesień
zmrozi nas
i tak w zimowym okresie

smucę się
widząc śnieg listopadowy
i czuję
tylko olbrzymi ból głowy

Tak depresyjnej jesieni nie mieliśmy od wielu lat niestety, bardzo to zauważyłam :(
o, i jeszcze, takie mapy to ostatnio norma, ta z wczoraj, na moim termometrze było maksymalnie 1:
Obrazek
czasem te różnice bywają jeszcze większe :?

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Czw lis 17, 2016 22:17 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Jesienne depresje i impresje

alessandra pisze:
Atta pisze:Cierpliwi się doczekają. Mamy śniega :1luvu: znaczy coś białego delikatnie pokryło trawę i teraz musze nacieszyć oczy, bo raczej nie ma co liczyć, że tak zostanie przez cały dzień. Chociaż.. jest mrozik, już mi poliki dziś ścięło. Nasza kota widać czuję te zmiany za oknem (choć nosa za okno nie wystawi :P ) i przeniosła się do kosza pod kaloryfer. Szkoda,że nei lubi tego hamaka pluszowego, bo by sobie mogła zawisnąć bliżej ciepełka. Cóż.. ona jest inna.

Atta tylko nie pchaj tej zimy do mnie :lol:

Ktoś mi przepchnął zimę i chlusnął deszczem :? FOCH :!:

Atta

Post » Czw lis 17, 2016 22:21 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Jesienne depresje i impresje

Katia, nie pamiętasz lat, gdy śnieg był w listopadzie? 8O Nie chcę wypominac Ci wieku, ale nastolatką przecież nie jesteś. No skup się :roll: pamiętam najbardziej jajcarski obrazek, gdy sypało w maju :mrgreen:

Atta

Post » Pt lis 18, 2016 8:02 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Jesienne depresje i impresje

Przecież ja w maju osiemnastkę miałam... ;)
Pamiętam, pamiętam, nawet w październiku, np. 27. w 2012 i 21. w 2009. Pamiętam 29. listopada 2010, kiedy rano mój balkon wyglądał tak, podczas gdy wieczorem poprzedniego dnia nie było nawet plamki:
Obrazek
Pamiętam śnieżycę, która sparaliżowała miasto w połowie kwietnia 2000. Śniegu w maju jakoś nie pamiętam. (I wcześniej też nie, byłam szczęśliwym dzieckiem, a później młodzieżówką, choć tak, jak pisałam, NIGDY śniegu nie lubiłam, nawet jako 2-3 letnie dziecko, które lepi bałwana).
To były epizody, jakoś bardziej wryły mi się w pamięć te ciepłe i słoneczne październiki, listopady, a nawet grudnie. No i marce, kwietnie. Klimat się zmienia. Na szczęście, po co komu tak paraliżujące zimy, jak np. ta, którą znam z opowiadań - 1979? Nawet miłośnicy by przy takiej teraz skapitulowali, nie mów, że Ty byłabyś zadowolona, naprawdę nie uwierzę.
Nienawidzę i już. Żebym polubiła, musieliby wyprać mi mózg, no i musiałabym zmienić miejsce zamieszkania.
Teraz jest bardzo ciepło, w porównaniu z ostatnim tygodniem, +2, hurra :?

EDIT Żeby wrócić do tematów kocich, właśnie zerknęłam na kalendarz i ten przypomniał mi, trochę za późno (miałam ostatnio trochę na głowie, wyleciała mi ta data z głowy), że wczoraj obchodziliśmy Dzień Czarnego Kota. Z mojej strony to niewybaczalne niedopatrzenie, Chrapek i Zmorka w rodzinnym domu, poza tym i tutaj odwiedzają nas przecież Czarne Koty :) Także - najlepszego wszystkim Czarnym :)

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Sob lis 19, 2016 0:07 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Jesienne depresje i impresje

Poproszę fotki Krzysia :-)
Jak ocka, jak uska ?

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Sob lis 19, 2016 1:04 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Jesienne depresje i impresje

Taaak,chcemy Krzysia :1luvu: On jest taki bielusi i puchaty jak śnieg! :ryk:

P.S. Ładny balkonik :wink:

Atta

Post » Sob lis 19, 2016 8:49 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Jesienne depresje i impresje

Iwona :)
W ogóle nie robię zdjęć ostatnio, bo jest naprawdę paskudnie. Wczoraj był pierwszy ładny i w miarę ciepły (choć bardzo wietrzny) dzień od 2. października.
I właśnie wczoraj - taka sytuacja, której do tej pory, przez 5,5 roku, od kiedy Krzyś jest z nami - nie było:
Obrazek Obrazek
Aż trudno uwierzyć, to trwało 2,5 godziny i wstrzymywałam oddech, żeby trwało jak najdłużej. Chyba Krzyś z Niunią bardzo mocno spali, że pozwolili na to, żeby i Chrapek był z nimi.
Krzyś - normalnie. Oczy uszy bez zmian. Czyścimy, myjemy, walczymy. Była moja mama w czwartek, trzeba było pazurki obciąć. Wzięła na ręce Krzysia i stwierdziła, że chyba jest lżejszy od Zmorki. Nie wiem, może lżejszy nie, ale na pewno waga zbliżona. Zmorka waży ok. 4 kg, Krzyś w zeszłą niedzielę (mieliśmy jechać do weta, ale ostatecznie nie pojechaliśmy) - 4,4 kg. Także - nie najlepiej. Chrapek 1/3 więcej, ok. 6 kg. Krzyś - za mało, Chrapek - za dużo. Tylko Niunia jest normalnym kotem w tym domu. Na starość wzięło ją na rozrabianie. Ale to dobrze.

PS Balkonik stanowczo ładniejszy wiosną ;)
Obrazek

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Sob lis 19, 2016 10:46 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Jesienne depresje i impresje

Piękne koteczki :-) 3 puszyste kuleczki, w różnych kolorach :-)
Smarujesz tym olejem (wspomnianym, albo maścią ) ,uszka Krzysia ?
Się kicia rozbrykała...hihi, ale to dobrze,znaczy że ma siłę kociakobietka <3
Krzyś mniej je,że lzejszy, czy jak ?

Zdróweczka dla Was :-)

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

[poprzednia][następna]