» Nie lis 13, 2016 18:24
Re: Jastrzębie Zdrój-ZAGINIONA MISIA POSZUKIWANA!!potrzebne
Kasia, często w Nowinach są ogłoszenia ze zdjęciem o zwierzętach szukających domu (ale widziałam też o zaginionych), wydaje mi się że najczęściej są wystawiane przez którąś z fundacji, może zamieszczając za ich pośrednictwem cena byłaby niższa. Pomyślałam o Nowinach bo to jest tygodnik regionalny więc żywotność ogłoszenia byłaby dłuższa niż w przypadku dziennika i wydaje mi się że to dość poczytna gazeta w regionie. Może warto też na ogłoszeniach wrzucić jakiś łapiący za serce nagłówek w stylu "pomóżmy Misi wrócić do domu na święta" czy coś w ten deseń.
Udało Ci się może dostać do tych piwnic gdzie widziałaś otwarte okienka?
Jest opcja że gdzieś tam się chowa ale boi się wyjść wołana.
Ja bym się skupiła na szukaniu przede wszystkim w rejonie Śląska-Łowicka-Kaszubska-Warmińska/Pomorska, może te pierwsze bloki przy Wrzosowej. Jeśli tam gdzieś jest zapewne ma dostęp do jedzenia więc wieczorem warto szukać przy śmietnikach, szczególnie tych przysklepowych, jest sporo zakamarków z tyłu tego kompleksu gdzie jest Biedronka i Rossmann na Warmińskiej, mam na myśli tył budynku, przy tej alejce od strony Kaszubskiej. Chociaż oczywiście wystraszona mogła pójść i dalej.
Wystawiaj cały czas jedzenie gdzieś przy bloku (idealnie jakbyś jeszcze miała z okna widok na to miejsce). Jeśli znika to znaczy że jakieś wolnożyjące koty się kręcą w okolicy, może przyłączyła się do jakiejś grupy.