Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
jasia.stargard2 pisze:Podczytywaczka pozdrawiam.
Mam od razu prośbę, bo moja Kiciunia jest chora, wynik z moczu wszystko negatywne i UBG Norm, natomiast 10 Ery/Ul + oraz , glu tj glukoza 150 mg/dl ++
gdyby ktoś pomógł mi odczytać i podpowiedzieć co to znaczy?
mamago pisze:A małej nie dajesz żadnych sterydów? Bo wiesz mogłyby trochę opoźnić nieuniknione... Dobrze że chce jeść,nawet po troszku. A załatwia się sama?
jasia.stargard2 pisze:Ona nie wstaje dzisiaj, nic nie je, już 2 dzień żyje na kroplówkach. chyba mi umrze. Nigdy nie dała mi się pogłaskać, a teraz kiedy przestała chodzić to nie oponuje, mogę ją głaskać do woli.Przestała tak nagle z dnia na dzień jeść, jest wyjątkowo chuda, waży tylko 2,80 kg. Co prawda nigdy nie była gruba tylko taka normalna. Wczoraj miała prześwietlaną jamę brzuszną, bo z pupy leciała krew takie kilka kropelek. Wetka dzisiaj wydłubała jej z odbytu zapieczony kał, bo na zdjęciu było widać , ze tam zalega i może dlatego nie ma apetytu. Wczoraj temperaturą miała normalną a dzisiaj tylko 34,9 Nie potrafię tego wkleić wyniku ale mogę napisać wszystko co tu zostało wydrukowane.
jasia.stargard2 pisze:Wetka mówiła, że jest za słaba aby jej zbadać krew, pobrać.
mamago pisze:Asia wiem jak musi ci być ciężko![]()
Tul malusią jak najwięcej... A stan koteczki bez zmian?
jasia.stargard2 pisze:OTW ja ciebie podziwiam, że tak bardzo je kochasz i tyle czasu poświęcasz dla kotków. Teraz przepiszę wynik z tego badania moczu.
BLD 10 Ery/ul +
UBG Norm
BIL NEG
PRO NEG
NIT NEG
KET NEG
GLU 150 mg/dl ++
pH 6
sG 1.015
LEU NEG
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości