Już od dziś 13- letnia CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 02, 2016 11:25 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Cieszę się z takiej opinii dermatologa!
……..
Jestem tu regularnie ale ukradkiem i często z telefonu…
Na razie nigdzie nie wyjeżdżałam – zapowiedział się Krzyś…. Zapytany o marzenia kulinarne odpowiedział „schab ok”… czyli było marynowanie i pieczenie – lubię ten przepis - Cieszę się z takiej opinii dermatologa!
……..
Na razie nigdzie nie wyjeżdżałam – zapowiedział się Krzyś…. Zapytany o marzenia kulinarne odpowiedział „schab ok”… czyli było marynowanie i pieczenie – lubię i mam sprawdzony ten przepis.
……..
Sucia była z kontrolną wizytą. Ciśnienie oczek lepsze : OP 14 OL 18 przy normie <20.
Lotemax zakraplamy tak samo do zużycia opakowania, zmniejszamy dawkę Cosoptu – na 1 x dziennie i tak będzie docelowo, to samo z EuthyroxN125.
Za miesiąc kontrola.
Obserwuję powieki – podobno to znamię a nie następny brodawczak, śladu zaćmy nie było widać…
….
Był rodziny spacer, praca w szkole, pieczenie chleba… na zapas bo skończyłby się albo podczas mojej nieobecności albo w środku tygodnia…
I Krzysia znowu nie ma… :|
……..
Czy u Was też jest taka beznadziejna pogoda… tutaj codziennie leje…

Życzymy miłego spokojnego dnia, dużo zdrowia i sił na wszystko!
Za WSZYSTKO I WSZYSTKICH bardzo mocno trzymamy kciuki! :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiamy Ewa&Choco&Nero!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro lis 02, 2016 12:09 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

U nas jest piękną pogoda.Słonecznie i ciepło i wszędzie kolorowe liście.

Młoda tez wpada i wypada. :roll:

Kciuki za sunie, i za dermatologa 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro lis 02, 2016 14:58 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Dziś mam odebrać w aptece szampon, który mam zacząć używać za 1-2 tyg., bo na pierwsze 2-3 tyg. mam inny. Idziemy też do wetki, Inka co 2 dzień pawikuje. Raz na 2 dni, ale karmą i konkretnie.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt lis 04, 2016 10:39 Re: 11 letnia CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Nareszcie drugi dzień jest słońce… w Krakowie podobno rano był śnieg…

Robi się trochę nerwowo i pośpiech domowo organizacyjnie i służbowo.
Podróż – cena biletu weeckendowego na PKP podobno prawie taka sama, czas jazdy pół godziny krócej jak na autobus ale… nie wiem na które to pociągi i na dworzec daleko…
Czas pobytu krótki i plany niesprecyzowane …. Średnio zgodne z marzeniami…
Począwszy od noclegu…
U Krzysia już to przestało być możliwe – kolega się żenił i potrzebował całe mieszkanie…w sumie przeprowadzał się już 5 razy…
…..
W domu wieczorem średnia niespodzianka – o 21 okazało się, że nie ma na dziś obiadu bo został zjedzony na kolację…. I tak muszę coś przygotować na dwa dni… najpierw zrobić zakupy a wyjść wcześniej z biura nie mogę bo… mamy obowiązkową dodatkową pracę od Kierowników podzieloną na wszystkich – zlecenie z Centrali… i każdemu to zajmie kilka dni… :|
Wg prognozy w nocy mogły być przymrozki więc jeśli chcę uratować kilka pelargonii trzeba je było przesadzić…
…….
Najważniejsza wiadomość – może już ktoś zauważył zmianę nazwy wątka!
CHOCO WŁASNIE SKOŃCZYŁA 11 lat! :1luvu:
….
Co u Was, jak jeszcze się czujecie?
Miłego spokojnego weeckendu, dużo zdrowia, słońca, nadziei,
za WSZYSTKO bardzo mocne kciuki :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiamy Ewa@Choco@Nero
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt lis 04, 2016 12:10 Re: 11 letnia CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

wszystkiego najlepszego Obrazek

Patmol

Post » Pt lis 04, 2016 19:20 Re: 11 letnia CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Choco :1luvu:
Inusia czuje się lepiej, ale jutro musimy powtórzyć kuja, bo "lepiej" nie oznacza, że jest zupełnie dobrze.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon lis 14, 2016 9:12 Re: 11 letnia CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Dziś od 6 rano trwają przygotowania do operacji w Bliskiej nam Rodzinie…
Operacja trudna, wcześniej była pełna stabilizacja kręgosłupa…
jedyna pozytywna wiadomość- w tym miejscu zmian nowotworowych nie ma... jest 3 w kolejce na dziś… :|
Dziś narazie myślę głównie o Nich…
z Innej Rodziny, o Której zawsze pamiętam nie mam wiadomości… :(

Mój Brat kończy 52 lata… muszę pamiętać o zadzwonieniu…
Świeci piękne słońce, będzie pełnia XXL!

W pracy nadal szaleństwo - doszła druga część - zajmie mi to jeszcze kilka dni ciągłej pracy poza podstawowymi obowiązkami...
Jak się czujecie, co u Was się dzieje?
Miłego spokojnego dnia, dużo zdrowia, sił, uśmiechu.
Za WSZYSTKICH. ZA WSZYSTKO :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiamy Ewa&Choco&Nero

EDYCJA 12:30
Niepokoimy się - coś się przedłuża i czekamy dopiero na rozpoczęcie operacji... nie wiem do jakiego stopnia jest groźne wycięcie woreczka żółciowego .... w nocy był kolejny atak :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro lis 30, 2016 9:29 Re: 11 letnia CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Jestem i zaglądam na forum codziennie ale ukradkiem….
Dziś mam tremę swoją własną – robiłam badania analityczne i czekam na wyniki… :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro lis 30, 2016 9:41 Re: 11 letnia CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

kussad pisze:Jestem i zaglądam na forum codziennie ale ukradkiem….
Dziś mam tremę swoją własną – robiłam badania analityczne i czekam na wyniki… :|

:ok: - niech będą dobre!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lis 30, 2016 17:11 Re: 11 letnia CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

za wyniki :ok:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw gru 01, 2016 11:45 Re: 11 letnia CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Bardzo Wam dziękuję…. :1luvu:

Już wszystko wiem….
Wyniki były do przewidzenia….
Ustalaliśmy źródło stanu zapalnego – jedno w trakcie leczenia teraz już kolejną serią antybiotyku znamy, drugie wykluczyliśmy….
Muszę czekać na wizytę u lekarza prowadzącego albo inną próbę kontaktu – komentarz innego nie znającego mnie niewiele daje…
Z tego co widzę i czytam w różnych źródłach zalecenia są sprzeczne – świeże owoce jeść – zawierają witaminy, odstawić bo fruktoza a cukier przeciwwskazany… itp… Czy powinnam zastosować profilaktycznie jakieś dodatkowe pro- prebiotyki czy tylko jogurt, kefir... Wg farmaceuty sprzedającego antybiotyk wystarczy to z recepty...
….
Niestety nie wiem nic o kilku mikroelementach… nie dogadałam się z lekarzem… i nie było skierowania … a nie chcę się znowu kłuć … dalej nie wiadomo jak wpłynęła na mnie zabawa z dietą… i jakie zażywać zestawy witamin…
Zażywanie Magnezu zlecił mi kardiolog…
…….
Niemiła niespodzianka z brakiem witaminy D3 – metabolit 25(OH) ICD-9 O91 mam 22,1 czyli poziom niewystarczający wg normy 10-30…
Wydawało mi się że tym razem będzie dobrze – regularnie zażywam tran – wydawało się z prawidłowa dawką dzienną i teraz nie wiem co robić – czy dodatkowo Molekin czy co…
Trochę mnie to rozbiło :(

….
viewtopic.php?f=1&t=158224&p=11656264#p11656264
http://blog.olx.pl/2016/12/nakarm-psa-z-olx.html
Akcja, na którą czekamy cały rok - właśnie ruszyła! To już 9 edycja "Nakarm Psa z OLX", więc po raz dziewiąty pomagamy psom ze schronisk, tym razem ze schronisk w Dąbrówce (k. Wejherowa) i w Pasłęku.

Na czym to polega? Po pierwsze musisz mieć aplikację mobilną OLX: na Androida lub iOS. Następnie uruchamiasz aplikację - na stronie głównej jest baner Nakarm Psa. Wybierasz psa, którego chcesz nakarmić, klikasz Nakarm i gotowe! Po zapełnieniu całej kości (100%) wyślemy do schroniska 20 kg karmy. Żeby nie zapomnieć, możesz sobie ustawić przypomnienie w kalendarzu!

Pamiętaj: w tym roku karmimy tylko w aplikacji mobilnej. Jeżeli nie masz jeszcze aplikacji, możesz ją pobrać tutaj. :arrow: https://www.olx.pl/mobilne/ Karmimy jednego psa - raz dziennie.

Choć nazwa akcji sugeruje karmienie, nie jest to jedyny cel akcji. Chcemy przy okazji zwrócić uwagę na trudny los psów ze schronisk, dla których brak karmy to nie jedyny problem. Najważniejszym problemem jest brak domu. Jeśli więc naprawdę chcesz pomóc psu ze schroniska, przygarnij go do siebie - to najlepszy prezent na Święta!
Autor: OLX.pl o 09:26

Co z Wami? Jak się czujecie?
Miłego spokojnego chociaż deszczowego dnia i za WSZYSTKO WASZE :ok: :ok: :ok: !
Pozdrawiam Ewa&Choco&Nero
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw gru 01, 2016 12:07 Re: 11 letnia CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

Trzymam kciuki.
Zupełnie się na tym nie znam. :oops: Więc nic nie doradzę.

Patmol

Post » Czw gru 01, 2016 12:14 Re: 11 letnia CHOCO i Nero zapraszają po raz 5!

U nas nic nowego , dobrego.
Łykam tabletki, pracuję - o D3 zazwyczaj zapominam, ale kilka razy w tygodniu wezmę 1000j

Co do niedoboru Vit.D3 moze być Molekin 2000 j do konca marca ( ewentualnie molekin forte przez pierwszy miesiąc)

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

[poprzednia][następna]