KRAKÓW KURDWANÓW zaginęła kotka-pomoc w rozwieszaniu ogłosze

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 30, 2016 19:39 KRAKÓW KURDWANÓW zaginęła kotka-pomoc w rozwieszaniu ogłosze

Kochani forumowicze.

Zaginęła kotka Sisi z tego wątku viewtopic.php?f=46&t=91547&start=105

Jej Opiekunowie są zrozpaczeni, kotka jakoś wymknęła się z domu.

Obrazek

tu jej wątek poszukiwaczy na fb https://www.facebook.com/events/6888143 ... discussion

Bardzo, bardzo, bardzo proszę mieszkańców Krakowa, szczególnie Kurdwanowa, żeby rozglądał się za kicią. Jest charakterystyczna, trikoloroczka.
Prosimy o pomoc w rozwieszaniu ogłoszeń na Kurdwanowie i pobliskich osiedlach
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater tu jest ogłoszenie o kici do pobrania.

Bardzo prosimy o pomoc w rozwieszaniu ogłoszeń!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano Śro lis 02, 2016 16:35 przez berni, łącznie edytowano 2 razy
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon paź 31, 2016 14:17 Re: KRAKÓW KURDWANÓW- zaginęła kotka-proszę o pomoc!!!

:!:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon paź 31, 2016 15:26 Re: KRAKÓW KURDWANÓW- zaginęła kotka-proszę o pomoc!!!

Mieszkam stosunkowo niedaleko. Podjadę się rozejrzeć, rozsyłam też wici.

Jaszmija smukwijna

Od: Wto sie 19, 2014 13:39

Post » Pon paź 31, 2016 19:38 Re: KRAKÓW KURDWANÓW- zaginęła kotka-proszę o pomoc!!!

Okazało się, że nadal jestem na Miau, więc się odzywam. To nasza Sisi, nasza Cesarzowa… Mamy nadzieję, że jednak uda się ją odnaleźć. Bardzo prosimy o pomoc: jest płochliwa, raczej gdzieś się zaszyła (okolice szkoły podstawowej przy Wysłouchów / Stojałowskiego).
Jeszcze jeden wątek na FB: https://www.facebook.com/groups/Zaginio ... nref=story
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Wto lis 01, 2016 12:25 Re: KRAKÓW KURDWANÓW- zaginęła kotka-proszę o pomoc!!!

Na pewno jest blisko, szukajcie. Trzymam kciuki.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto lis 01, 2016 13:00 Re: KRAKÓW KURDWANÓW- zaginęła kotka-proszę o pomoc!!!

Warto zaczepiać ludzi w okolicy i prosić o zwrócenie uwagi, szczególnie wychodzących z psami, bo nie wszyscy czytają ogłoszenia, a pies zwykle reaguje na kota. Dobrze, że koteczka jest charakterystycznie umaszczona.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Wto lis 01, 2016 15:08 Re: KRAKÓW KURDWANÓW- zaginęła kotka-proszę o pomoc!!!

Tak właśnie robimy - już poznałam mnóstwo okolicznych psiarzy…

Arsnova

Post » Wto lis 01, 2016 15:56 Re: KRAKÓW KURDWANÓW- zaginęła kotka-proszę o pomoc!!!

czy ktoś zna może jakieś karmicielki w tych okolicach? może Sisi zacznie się gdzieś pojawiać koło kocich stołówek...

berni

Post » Wto lis 01, 2016 21:12 Re: KRAKÓW KURDWANÓW- zaginęła kotka-proszę o pomoc!!!

Jaszmija smukwijna pisze:Mieszkam stosunkowo niedaleko. Podjadę się rozejrzeć, rozsyłam też wici.

super bardzo dziękujemy!!
Prosimy tez o pomoc w rozwieszaniu ogłoszeń - odzew jest - Arsnova miała dzisiaj sporo telefonów, niestety fałszywe tropy, ale ważne że ludzie czytają ogłoszenia, reagują.
Moze Sisi weszła jakoś do piwnic któregoś z bloku i została zamknięta!!
Bardzo prosimy o rozwieszanie ogłoszeń, ona przeciez gdzieś musi być!!!

berni

Post » Wto lis 01, 2016 21:13 Re: KRAKÓW KURDWANÓW- zaginęła kotka-proszę o pomoc!!!

Ja mogę tylko ze swojego Południa trzymać mocno kciuki, co też czynię.

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Wto lis 01, 2016 21:15 Re: KRAKÓW KURDWANÓW- zaginęła kotka-proszę o pomoc!!!

bea3 pisze:Ja mogę tylko ze swojego Południa trzymać mocno kciuki, co też czynię.

wszystko się przyda, kciuki również bardzo potrzebne!!!!

berni

Post » Wto lis 01, 2016 23:08 Re: KRAKÓW KURDWANÓW- zaginęła kotka-proszę o pomoc!!!

Postaram się pomóc w miarę możliwości. Co z ogródkami za blokami? Sporo tam różnych krzaków, mniejszych i większych. Przy tym dosyć gęstych. Sądzę, że jeżeli faktycznie wydostała się na zewnątrz mogła tam się gdzieś czasowo choć zadekować. Może wskoczyła na jeden z balkonów na parterze, jak widziałam większość ma zablokowane boki, ale nie wszystkie. Pobuszowałam w paru kępach, ale nie nie wszędzie, było późno i bez hałasu się nie obyło.
Widziałam sporo ogłoszeń na klatkach, sporo osób z psami i sporo lokalnej rozrywkowej młodzieży w nieco starszym wieku, rozrywającej się z obowiązkowym piwem. Może oni coś zauważyli?

Jaszmija smukwijna

Od: Wto sie 19, 2014 13:39

Post » Śro lis 02, 2016 8:49 Re: KRAKÓW KURDWANÓW- zaginęła kotka-proszę o pomoc!!!

Większość bloków w najbliższej okolicy jest poobwieszana, będziemy stale wieszać kolejne, staramy się też zapuszczać dalej w to wielkie osiedle. Przeglądamy regularnie najbliższe krzaki, niestety nie da się przejrzeć wszystkiego, bardzo liczymy na sąsiadów. Dziękujemy za pomoc!

Arsnova

Post » Śro lis 02, 2016 9:28 Re: KRAKÓW KURDWANÓW- zaginęła kotka-proszę o pomoc!!!

Pilnujcie papierowych ogłoszeń - ludzie je czytają i reagują. Jednak niestety szybko znikają takie ogłoszenia, więc trzeba je wciąż odnawiać, wieszać na nowo. Szczególnie dobrze jest powiesić ogłoszenie przy lecznicy wet, szkole, ośrodku zdrowia, sklepie, aptece, przystanku autobusowym, tramwajowym, przejściu dla pieszych - gdzieś, gdzie przechodzi dużo ludzi.
Z czasem dobrze jest zataczać coraz większe kręgi wywieszając ogłoszenia, bo choć kot raczej jest gdzieś blisko domu, to zdarza się jednak, że może wędrować.
Koniecznie sprawdzajcie piwnice, jakieś strychy, garaże, zakamary w klatce (koleżance kot wcisnął się do takiej "szafki" z licznikami i tam siedział cichutko, nie dając znaku życia z przerażenia).
Dobrze jest sprawdzać schronisko osobiście - oczywiście można sprawdzać zdjęcia ale nigdy nie ma pewności, że na stronie schroniska są wszystkie.
Ja szukając kotki łaziłam o różnych porach dnia i nocy - podobno najlepiej jest szukać nad ranem - między 2 a 4, bo wtedy jest najspokojniej i kot może się ośmielić i odezwać lub wyjść. Koniecznie z latarką (oczy się świecą w świetle latarki). Jeśli jest nauczona jeść chrupki, to chodząc podzwaniajcie chrupkami w jakiejś puszce - dźwięk może się jej kojarzyć.
Zostawiajcie jedzenie w jakichś określonych miejscach - raz po to, żeby miała co jeść, dwa, po to żeby ją wabić w to jedno miejsce i zaglądać tam co jakiś czas. Psom zostawia się jakąś rzecz pachnącą człowiekiem - myślę, że kotu też tak można zostawić coś kojarzącego się, pachnącego wami, domem. W piwnicy zostawiajcie jedzenie, wodę.
Jeśli gdzieś w pobliżu są jakieś karmicielki, próbujcie się z nimi skontaktować. Jeśli nie możecie namierzyć ale wiecie, gdzie karmią koty - zostawcie w tym miejscu ogłoszenie lub napisaną prośbę o kontakt (najlepiej w koszulce foliowej, żeby nie zamokło).
Małe ulotki wrzucajcie do skrzynek pocztowych, nie tylko u siebie, w okolicy też. Ja miałam małe karteczki i wciskałam je ludziom do ręki, zaczepiałam na ulicy, rozmawiałam, prosiłam o pomoc.
W pierwszym poście (berni?) napiszcie dużymi literami (na czerwono), że prosicie o pomoc - w wieszaniu ogłoszeń, rozglądaniu się. To bardzo pomaga, jeśli ktoś będzie to robił razem z wami. I niech te ogłoszenia wiszą nawet gdzieś dalej od domu, bo różne sytuację się zdarzają - lepiej niech ich będzie jak najwięcej w okolicy.
Ja pisałam też list z opisem sytuacji i prośbą o zwrócenie uwagi do okolicznych lecznic wet. Oczywiście lepiej jest iść samemu do lecznicy, porozmawiać. Ale czasem gdzieś dalej się nie dotrze a mail można napisać do wielu miejsc.
Trzeba wytrwałości i ciągłego działania. To wyczerpujące fizycznie i psychicznie ale wierzę, że się uda. Wiele kotów się odnalazło po długim nawet czasie.
Powodzenia!

Edit: Poproś o pomoc w wątku schroniskowym - dziewczyny wolontariuszki zwrócą szczególną uwagę na koty w schronisku: viewtopic.php?f=13&t=175299

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro lis 02, 2016 12:44 Re: KRAKÓW KURDWANÓW- zaginęła kotka-proszę o pomoc!!!

Mieszkam niedaleko, będę się rozglądała.

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

[następna]