Gwiazdka i Kminek [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2016 20:41 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

jakos mam wrazenie ze w obrozkach nadaktywne sie zrobily , ale bez obrozek tez sie szarpia zwlaszcza wieczorowa pora , czytalam ze wspolna zabawa dobrze robi ale one wtedy tez jakby sie rozkrecaly jeszcze bardziej i tluka sie bardziej , sprobuje moze tego friends zamowic i zobacze

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Wto lis 01, 2016 17:42 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

Z biegiem czasu powinno Kminkowi przejść to zafiksowanie na Gwiazdce. U mnie rezydent Bubuś też na początku po przybyciu Katinka (który spokojnie wszedł jak na swoje) obsesyjnie K. obserwował . Np. Kati leżał sobie na podłodze, a Bubuś nad nim na krześle , cały wpatrzony w przybysza . W końcu Kati tego czajenia się Bubcia nie wytrzymywał i walił łapą w krzesło. Ale to rezydent był prowodyrem, bo to jego niepokoiło, że nowy jest na jego terytorium.

Edit. Myślę, że jak Kminek przestanie się czaić na Gwiazdkę i podejdzie do niej obojętnie, to Gwiazdka przestanie warczeć.
„ Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. ” (Albert Schweitzer)

Norma0204

Od: Wto sie 18, 2015 16:55

Post » Wto lis 01, 2016 20:30 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

a duzo czasu minelo zanim przyzwyczaily sie do siebie?

kocka

Post » Wto lis 01, 2016 21:00 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

kocka pisze:a duzo czasu minelo zanim przyzwyczaily sie do siebie?

Jakiś tydzień minął od zapoznania,gdy można już było je same zostawiać ,ale to są wyjątkowo łagodne koty. Zresztą do drobnych scysji dochodzi nawet teraz. Kati ma siedem, osiem lat , a Bubuś dwa lata i dużo więcej energii. Młody chce się bawić i wali Katiego łapą, a tamten chce mieć czasem akurat święty spokój i warczy wtedy. Jak już ma taki dzień, że strasznie warczy jak tylko Bubuś się zbliża, to ja się staram odciągnąć uwagę młodego od Katiego i sama się z Bubciem bawię, żeby się wyszalał i nie zaczepiał kociego pana w średnim wieku. I jest spokój wtedy.
„ Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. ” (Albert Schweitzer)

Norma0204

Post » Wto lis 01, 2016 21:25 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

Gwiazdka jest 3 tygodnie u mnie ,oba maja po 8 lat , Gwiazdka jest drobna a Kmin wielki 2 x tyle wazy ,jak biega to jak slonik i to juz powoduje ze Gwiazdka sie jezy ze strachu ,same zostaja i nic sie nie dzieje , ale jak jestem w domu to kiedy nie spia Kmin chodzi za nią , siedza tak na przeciw siebie i patrza , a walki sa najczesciej w nocy ,

kocka

Post » Wto lis 01, 2016 22:18 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

U mnie Bubuś też dość długo chodził za Katim, nie pamiętam już ile, chyba w miesiące to szło, ale u mnie to mały chodził za dużym więc lepiej to wyglądało. Walki takie poważniejsze, żeby rozeznać kto jest silniejszy to przez pierwszy tydzień były, ale w tym okresie koty były izolowane od siebie w nocy i w dzień były razem też tylko przez parę godzin, żeby sobie od siebie mogły odpocząć. Dopiero jak walki się zrobiły zabawowe i widać było, że Bubuś nie boi się Katiego i vice versa to zostawiałam je ze sobą cały czas.

Norma0204

Post » Śro lis 02, 2016 10:48 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

kocka pisze:[...] ze Gwiazdka sie jezy[...]

a przepraszam bardzo, co Ona sobie jeży?
:mrgreen:
---
kocka pisze:jakos mam wrazenie ze w obrozkach nadaktywne sie zrobily ,

bo może sama obecność czegoś obcego na szyi je wqrwia
kocka pisze:ale bez obrozek tez sie szarpia zwlaszcza wieczorowa pora ,

a poza tym wieczorowa pora sprzyja kocim głupawkom
kocka pisze:czytalam ze wspolna zabawa dobrze robi ale one wtedy tez jakby sie rozkrecaly jeszcze bardziej i tluka sie bardziej ,

to może spróbuj tak jak Norma0204, zająć je zabawą
kocka pisze:sprobuje moze tego friends zamowic i zobacze

spróbuj
myślę sobie, że z każdym dniem powinno być lepiej!
kocka pisze:[...]same zostaja i nic sie nie dzieje

bo nie ma widowni...
kocka pisze:ale jak jestem w domu to kiedy nie spia Kmin chodzi za nią ,

podoba mu się...
kocka pisze:siedza tak na przeciw siebie i patrza

próba sił
może wtedy jakieś przysmaczki im daj żeby rozładować napięcie
kocka pisze:a walki sa najczesciej w nocy ,

to może je co jakiś czas izoluj w nocy
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro lis 02, 2016 13:08 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

izolowanie nie wchodzi juz w gre raczej bo zaraz miauczy jedno i drugie , drapia drzwi , a Kmin juz umie otwierac z klamki 8O

kocka

Post » Śro lis 02, 2016 13:14 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

kocka pisze:izolowanie nie wchodzi juz w gre raczej bo zaraz miauczy jedno i drugie , drapia drzwi , a Kmin juz umie otwierac z klamki 8O

o rany , u mnie , ukłon w stronę niebios :wink: , nigdy żaden kot nie wpadł na taki pomysł -to bardzo utrudnia sprawy :?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lis 02, 2016 13:40 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

Nie podejrzewalam grubaska Kminka o taka skocznosc i jak kiedys bedac zamknieta w lazience , z powodu Gwiazdki , zobaczylam po drugiej stronie szyby jak wielka ciemna kula skacze na klamke to szczeka mi opadla 8O ,od tego momentu nie dalo sie juz zamknac zadnych drzwi

kocka

Post » Śro lis 02, 2016 13:57 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

kocka pisze:[...]nie dalo sie juz zamknac zadnych drzwi

haczyki, wszędzie haczyki!
ja mam kibelek zamykany... od zewnątrz
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro lis 02, 2016 20:19 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

Pozwolę sobie i tutaj z całego serca podziękować Ci Kocko w swoim i p.Basi imieniu za danie nowego, dobrego życia Gwiazdce.
Oby relacje kocio-kocie były coraz lepsze.Bardzo na to czekam i trzymam kciuki.

Boszka

Od: Śro lis 02, 2016 15:02

Post » Śro lis 02, 2016 21:09 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

witam Cie Boszka serdecznie :D kciuki potrzebne :ok:

kocka

Post » Śro lis 02, 2016 21:40 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

Nie ma dnia, żebym o Was, tzn.oTobie i kotkach nie myślała i nie dziękowała opatrzności, że postawiła na mojej drodze Elunię i Ciebie Kocko.
Trzy tygodnie to nie jest dużo na zapoznanie dla niektórych kotków. Nie martw się tą sytuacją, bo uważam, że nie jest tak żle. Ja byłam w podobnej sytuacji i po pół roku nie było takiego kontaktu między kotkami, jaki jest u Was po trzech tygodniach, więc głowa do góry. Będzie dobrze.

Boszka

Od: Śro lis 02, 2016 15:02

Post » Czw lis 03, 2016 22:13 Re: Gwiazdka i Kminek ktory feliway friends czy feromon F3 ?

No to umowilam sie na wizyte u czarno-czarni,ktora bedzie w Łodzi ,moze cos doradzi bo czasem to nie wiem jak reagowac .

Dzis w nocy byla straszna bitwa na lozku i na mnie ,bo Kminek koniecznie chcial na lozko a Gwiazdka uznala ze tylko ona , az uzylam poduszki i psikacza , no to sie koty wystraszyly i uciekly ,ale po chwili Gwiazdka wrocila na swoja miejscowke a za troszke Kminek cichutko wskoczyl tez i polozyl sie obok , no i tak w spokoju dospalam juz do rana :D , bojac sie ruszyc bo tak fajnie jak sa obok bez klotni. Ale jak wrocilam to znow syki i warczenie,zobaczymy jak minie dzisiejsza noc, dobrze ze choc moge je zostawic same jak jestem w pracy.

kocka

[poprzednia][następna]