Krowa na wypasie - siedemnasty rok z życia kota

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 21, 2016 11:13 Re: Krowa na wypasie

Aia pisze:Dziś w końcu jadę po rolety Blackout. Siedzę i zastanawiam się w jakim kolorze. Pozostać przy zielonych, kremowe by stopiły się z kolorem ścian czy ciemny, kontrastujący brąz łączący się z meblami i ścianą przy której stoi łóżko.

Wydaje mi się, że jasne, w kolorze ścian, powiększą optycznie pomieszczenie.
A ja lubię przytulnie, no i jestem ogromną fanką ciemnego brązu <3
Tylko że ja bym mogła mieszkać w mieszkaniu, które całe byłoby ciemnobrązowe, łącznie z podłogą i sufitem, i byłabym najszczęśliwsza.
A zielone podobałyby mi się na drugim miejscu, za brązem, pod warunkiem, że ciemne i taki odcień ciepłej, zgniłej zieleni.

Aia pisze:Jutro w końcu wolny weekend (po 3 tygodniach...). Nie mogę się doczekać. Jestem strasznie poobijana po wczorajszym dniu

Oj :(
Jakie masz plany? 5K? :)

Emee

Od: Wto mar 15, 2016 16:17

Post » Pt paź 21, 2016 11:26 Re: Krowa na wypasie

To spodobałaby Ci się moja sypialnia, bo mam tam dużo ciemnego brązu, w tym jedna długą ścianę, panele, prawdziwe drewno, wiklina. Chyba nie zmieniłabym w niej nic, jest taka jaka miała być - wyciszająca, stonowana, spokojna, idealna :)
Myślę. Pewnie wezmę pierwsze z brzegu, pod wpływem impulsu :wink:

Tak, 5K będzie odpowiednie :) Idę dziś po 2 nowe książki 8)
I film!
Jednym słowem: lenistwo.
Jeszcze muszę iść kupić Babci prezent, na te urodziny, co je ominęłam :roll: Wypatrzyłam w H&Y ładny bieżnik na stół i liściaste serwetki. Babcia lubi takie pierdółki, więc będzie odpowiedni. Do tego jesienny bukiet i styknie :wink:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt paź 21, 2016 11:35 Re: Krowa na wypasie

Aia pisze:To spodobałaby Ci się moja sypialnia, bo mam tam dużo ciemnego brązu, w tym jedna długą ścianę, panele, prawdziwe drewno, wiklina. Chyba nie zmieniłabym w niej nic, jest taka jaka miała być - wyciszająca, stonowana, spokojna, idealna

O, tak, tak. Drewno, wiklina - uwielbiam.
Cała moja kuchnia jest bardzo ciemno-brązowa z satynowym połyskiem. Wygląda jak gorzka czekolada <3

Aia pisze: Idę dziś po 2 nowe książki
I film!

Jakie?
I jaki?
:D

Aia pisze:Wypatrzyłam w H&Y ładny bieżnik na stół i liściaste serwetki. Babcia lubi takie pierdółki, więc będzie odpowiedni. Do tego jesienny bukiet i styknie

Fajne prezenty :) Kiedy idziesz w odwiedziny?

Emee

Post » Pt paź 21, 2016 11:44 Re: Krowa na wypasie

Dwie Henninga Mankella :) Kryminały.
Film, jeszcze nie wiem.

W przyszłym tygodniu mam wolne popołudnia, wiec dosłownie na 20 minut wpadnę, dam prezent i lecę, bo po pobudce o 4:00 będę nieprzytomna, a do domu i tak dotrę koło 18-19:00 :roll:

Aia

Post » Pt paź 21, 2016 12:38 Re: Krowa na wypasie

Aia pisze:Dwie Henninga Mankella Kryminały.

Ok, następna będzie jego. Ale tym razem może uda mi się wytrzymać do wypłaty :roll:

Aia pisze:W przyszłym tygodniu mam wolne popołudnia, wiec dosłownie na 20 minut wpadnę, dam prezent i lecę, bo po pobudce o 4:00 będę nieprzytomna, a do domu i tak dotrę koło 18-19:00

Pobudka o 4:00...
Nie zazdroszczę. :|

Emee

Post » Sob paź 22, 2016 10:44 Re: Krowa na wypasie

Było i wcześniej.. . Ale skracam czas ogarnięcia porannego. Nie umiem się przestawić, że nie potrzeba mi 2óch godzin do wyjścia, bo nie wprowadzam już psa... :(
Ale niedługo przedstawiamy czas i śpimy dłużej!
A dziś 11:00 a ja nadal w łóżku <3 inna sprawa że nie mogę ręką nawet ruszyć z powodu zakwasie.. . Ale to nic! Książka leży na nocnym stoliku :mrgreen:
Krowa gdzieś w nogach, śpi. Więc jest prawie idealnie :wink:
Kupiłam rolety. WOW! One działają. W nocy jakbym oślepła tak ciemno :D w związku z tym niestety trzeba będzie się mobilizować i zwijać w dzień, by ten miał szansę nadejść :wink: (moje dotychczasowe były na tyle cienkie że nie odsłaniałam w ogóle)
Są brązowe. Z możliwością zamiany na inne. Bo te beże zupełnie inne odcienie niż potrzebne :? Nie podobały mi się.

Aia

Post » Nie paź 23, 2016 12:32 Re: Krowa na wypasie

A propos sprzątania. Czy ten kot nie mógłby się zachowywać jak normalne zwierzę i uciekać przed odkurzaczem? A nie zawala drogę i trzeba Go omijać :twisted:
Obrazek Obrazek

Aia

Post » Nie paź 23, 2016 12:54 Re: Krowa na wypasie

Cudny kocur! :D

NO blackout sa boskie. Masz te termiczne zarazem/?
Ja takie mialam na starym mieszkaniu. Bylam zachwycona tez. Tu sie nie umiem zmobilizowac a by sie przydaly przy takieji losci sasiadow za oknem. Cho

OJ ja dzisiaj ide w Twoje slady... choc .. juz wiem ze wieczorne kino mnie nie ominie i to w towarzystwie tesciow... nice.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie paź 23, 2016 22:17 Re: Krowa na wypasie

Gratuluję zakupu :D
I dodam, że mamy identyczną pościel, właśnie w niej leżę ;)

Krowa niezły :D

Emee

Post » Pon paź 24, 2016 15:54 Re: Krowa na wypasie

Ale jaja :ryk:
Krowa lubi odkurzacz :lol:
Ewidentnie mu nie przeszkadza, wyluzowany, dostojny z mina "i tak mnie nic z lozka nie zgoni" :lol:

Nasze obojętnie podchodzą do odkurzacza, zupełnie. Ale jak jezdzi blisko ogonka to spierdzielaja gdzie pieprz rośnie :ryk:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon paź 24, 2016 16:07 Re: Krowa na wypasie

Poczekaj jeszcze trochę jak się kotek rozpanoszy to odkurzaczowi da z liścia, by nie przeszkadzał koteczkowi w spoczynku (mój Romuś - Rudy Cholernik tak postępuje).

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Pon paź 24, 2016 16:54 Re: Krowa na wypasie

kotydwa12 pisze:Poczekaj jeszcze trochę jak się kotek rozpanoszy to odkurzaczowi da z liścia, by nie przeszkadzał koteczkowi w spoczynku (mój Romuś - Rudy Cholernik tak postępuje).

Mój Felek tak robił, ale tylko jak odkurzacz nie był włączony :twisted: Uważam, że to bardzo rozsądne podejscie - poczekać, aż wróg zostanie unieszkodliwiony i wtedy go zlać :lol:

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Pon paź 24, 2016 22:02 Re: Krowa na wypasie

Aia pisze:A propos sprzątania. Czy ten kot nie mógłby się zachowywać jak normalne zwierzę i uciekać przed odkurzaczem? A nie zawala drogę i trzeba Go omijać :twisted:
Obrazek Obrazek

Bobi też olewa odkurzacz. Mimo, że rzadko ma z nim do czynienia :roll: :lol:
Ksz.

sqbi90

Od: Śro sie 31, 2016 2:17

Post » Pon paź 24, 2016 22:09 Re: Krowa na wypasie

Moje kiedys sie baly. Pixie juz teraz mozna powiedziec ze olewa. Coco jest zaciekawiona. tylko Nicia sie boi jeszcze ale pewnie jej przejdzie tak jak Pixiorowi :d

Nie taki diabel straszny a reakcja Krowy jak na statecznego pana przystalo :D
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Wto paź 25, 2016 13:56 Re: Krowa na wypasie

PixieDixie pisze:Nie taki diabel straszny a reakcja Krowy jak na statecznego pana przystalo

Dokładnie.
On dobrze wie, że nic go nie pożre. Co się będzie spinał, jak smarkacz :smokin:

Emee

[poprzednia][następna]