Dyktatura pisze:Carmen ja myślę, że Fuksiu chyba Ciebie kocha a nie mnie.Bo on przychodzi do Ciebie na wąteczek a do mnie nie.
Naprawdę tak myślisz? Czy tak ino miaukasz?
Mała Ciorna Carmen
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Dyktatura pisze:Carmen ja myślę, że Fuksiu chyba Ciebie kocha a nie mnie.Bo on przychodzi do Ciebie na wąteczek a do mnie nie.
MB&Ofelia pisze:Dziś w nocy Mała Czarna bawiłą się w łóżku swoim kochanym sznureczkiem i zakopała go w pościeli. Znalazłam go ścieląc wyrko. A Ofelii coś się śniło, bo drgała kociałkiem (wiem bo spała z łepetynką na mojej ręce).
A jak pięknie obie zjadły śniadanko! Wróciłam z giełdy, a tu michy puste! Chyba naprawdę hodują sadełko na zimę.
MB&Ofelia pisze:Dyktatura pisze:Carmen ja myślę, że Fuksiu chyba Ciebie kocha a nie mnie.Bo on przychodzi do Ciebie na wąteczek a do mnie nie.
Mała Ciorna Carmen
Moli25 pisze:MB&Ofelia pisze:Dyktatura pisze:Carmen ja myślę, że Fuksiu chyba Ciebie kocha a nie mnie.Bo on przychodzi do Ciebie na wąteczek a do mnie nie.
Mała Ciorna Carmen
Chyba jednak Fuksiu nie ma czasu na żadna pannę![]()
MB ile dziś w meczu?
MB&Ofelia pisze:Mała zagadka z dziedziny kociej behawiorystyki. Od razu mówię że nie znam odpowiedzi, bo, jak wiadomo, kota zrozumieć się nie da. Ale myślę, że wspólnymi miauowymi siłami uda nam się rozwiązać tę zagadkę.
Otóż Ofelia ma mysz z walerianą. Mysz, nie myszkę, bo jest spora. Myszka niucha i szeleści. Dostały takie dwie, po myszy na ogon, ale po chwili ekscytacji olały, więc zostawiłam jedną na iwerzchu, a drugą wsadziłam z powrotem do woreczka żeby się nie odwoniła. No i Ofelia na nowo polubiła tą zostawioną mysz. Tyle, że jak jej wsadzę mysz do legowiska-w-misie to po jakimś czasie mysz ląduje na łóżku. Pytanie - dlaczego?
Wytypowałam 3 prawdopodobne odpowiedzi:
a/ przy pomocy myszy zaznacza swój teren (czyli "moje" wyrko)
b/ daje mi do zrozumienia, że sama sobie mogę spać w oparach walerianki i z szeleszczącą myszą pod ciałkiem
c/ na łóżku ma więcej miejsca na mordowanie myszy
Jak myślicie, która odpowiedź jest właściwa?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna D., Lifter, MB&Ofelia, zuza i 22 gości