SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 16, 2016 11:51 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

codziennie surowizna bez suplementów to raczej nie za bardzo, bo nie ma regulacji stosunku Ca:F
Ale struwity od ryby? A nie od tego, że za mało pił?
ser_Kociątko

Post » Nie paź 16, 2016 12:04 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Surowe mieso jest jednym z trzech posiłków mokrych w ciagu dnia. To co zamówić Felini Complete?
Co do Tysona, to napisałam, ze jedna z przyczyn, za mała podaż wody to po pierwsze, ale ryby tez maja duzo fosforu, sama nie wiem, jak zapytałam wetke, to powiedziała, ze tuńczyk tez mogl sie przyczynić. On jadł go prawie codziennie, bo nie wiedziałam, ze tak czesto nie mozna, cieszyłam sie, ze cokolwiek mokrego jadł....
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą oraz ludzi, którym nigdy nie dorównają

Moniaaaa

Od: Nie wrz 27, 2015 8:55

Post » Nie paź 16, 2016 14:16 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Ja mimo wszystko bym zamówiła Felini skoro jedzą codziennie surowzinę
Nie wydaje mi się w sumie żeby od karmy rybnej dostał aż struwitów jedząc też inne rzeczy, chociaż z kotami to wszystko możliwe.
ser_Kociątko

Post » Wto paź 18, 2016 9:24 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Szukałam w googlach, ale nie znalazłam informacji na ten temat...

wiem, że psia karma dla kota się nie nadaje, ale nurtuje mnie kwestia puszek animondy, które skład mają taki sam, a psie wychodzą znacznie taniej, co o tym sądzicie?

tysia5

Od: Czw lut 07, 2008 14:20

Post » Wto paź 18, 2016 9:45 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Nie jest taki sam ;) W psiej nie ma tauryny w kociej jest to podstawowa różnica.
ser_Kociątko

Post » Wto paź 18, 2016 9:51 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

tylko, że w składzie nie ma podanej tauryny, dlatego zaczęłam podejrzewać, że może to jest wyszczególniona tra zawarta w mięsie...

nie chcę się sprzeczać, ani siać nieporozumienia, po prostu swierdziłam, że warto zapytać :)

tysia5

Post » Wto paź 18, 2016 9:56 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

jest w analizie karmy podane 0,8% tauryny ;) a w psiej w ogole o tym mowy nie ma
ser_Kociątko

Post » Wto paź 18, 2016 9:58 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

w wersji kitten (przynajmniej na stronie sklepu) nie ma o tym mowy, a jestem na etapie kompletowania wyprawki i zwątpiłam kompletnie :p

tysia5

Post » Wto paź 18, 2016 10:01 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

ser_Kociątko

Post » Wto paź 18, 2016 12:52 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Przy tej ilości tauryny suplementacja obowiązkowa (o ile sucha karma też ma jej niewiele).

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Wto paź 18, 2016 15:35 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Moniaaaa , podobno nowa granatapet ma formę musu, jeszcze nie zamawiałam nowej osłony, ale można spróbować ;)

kadziajka

Od: Pon lut 29, 2016 13:31

Post » Wto paź 18, 2016 16:11 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

kadziajka pisze:Moniaaaa , podobno nowa granatapet ma formę musu, jeszcze nie zamawiałam nowej osłony, ale można spróbować ;)

Ooo, dobrze wiedziec :D .Następnym razem zamowie, w tym miesiącu limit sie wyczerpał. Doszła dzis dostawa CFF, dałam kangura i co? Tyson wypił tylko wode, która dolałam... ale za to Prada pałaszowala, az uszy jej sie trzęsły, dobrze, ze chociaz ona. Teraz przyjrzałam sie zdjęciom i chyba tylko łosoś ma konsystencje zbliżona do pasztetu :(
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą oraz ludzi, którym nigdy nie dorównają

Moniaaaa

Od: Nie wrz 27, 2015 8:55

Post » Sob paź 22, 2016 10:29 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

I u nas długo nie nacieszyłam się tym, że koty jedzą.
Kotka ostatnio je jeszcze mniej niż do tej pory, znowu traci na wadze (a kotka śpi 23h/dobę, resztę czasu spędza na ugniataniu mnie łapkami i ew. zabawą w polowanie, ale to jest aktywność bardzo mała, zabawy u niej są głównie na leżąco) - co prawda, nieznacznie traci, ale biorąc pod uwagę jej "aktywny" tryb życia na nowo się niepokoję. Zje parę suszków na krzyż, z mokrej wypija wodę. I nieważne teraz, czy jest to Gourmet, Miamor, Porta (którymi się ratowałam zawsze, gdy nie chciała jeść), czy Applaws, Animonda, Petite Couisine, CFF i inne... Po prostu nie zje i już. Pije dużo wody, ale je naprawdę tyle, by przetrwać... Mam straszny problem, bo nie wiem, co obecnie teraz zamówić, by zjadła - skoro te karmy, które jadła ochoczo już są niedobre, to sama nie wiem...

Kocur również wybrzydza, wiem że w domu mają z nim problem, bo odrzucił już CFF oraz Granatapet. Filetówki jadł, ale większego zachwytu nigdy nie było - jadł, bo inaczej kotka by mu zjadła, teraz nie ma kotki, nie ma kto go motywować. Obecnie je tyle, by nie chodzić głodnym. Niedawno wet wykrył u kota (oprócz zaawansowanego hcm) chore nerki, wiec brak apetytu stawiam na chorobę (bo kocur zawsze był strasznym głodomorem, zjadłby konia z kopytami) oraz brak konkurencji do miski. NIemniej jednak martwi mnie on również. To kot, który ciągle jest w ruchu, szybko spala energię, jest kotem ogromnym i mocno puchatym, ale waży bardzo mało, zawsze wet powtarza, że kot waży za mało - ale co ja poradzę, że on spala i obecnie wybrzydza...
Nie wiem, co by mu tym razem przypasowało. Bardzo lubi tuńczyka, ale niestety nawet takie karmy są dla niego bez smaku. Za to suche chrupie chętnie.

Co mogę dodać kotom, by im jedzenie ładnie pachniało? Myślę, że właśnie zapach zdałby jakiś rezultat, bo na nasze pachnące jedzenie koty się ożywiają momentalnie.
Sosy Vitakraft nie spełniły swojej funkcji.

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Sob paź 22, 2016 11:00 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Kup BB Balance Recovery firmy vetfood. Posypana tym karme u mnie wpierdzielaja jak wariaty. I to nawet kotka, ktora je tyle, by przezyc
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Sob paź 22, 2016 11:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 6

Super, pięknie dziękuję. :)

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

[poprzednia][następna]