Patmol pisze:FarciKot pisze:A Jaka w takim razie Twoim zdaniem jest definicja karmy skoro to ja Twoim zdaniem nie powinnam się chwalic w tym wątku o karmieniu karma mokra Bozita i Smilla?
Dobra karma dla kota to zdrowe jedzenie dla kota, o znanym, dobrym składzie , odpowiednie do potrzeb kota, który jest mięsożerca.
Może być firmowo zapakowane w puszkę czy worek, może tez być samodzielnie przygotowane.
Kilka postów wcześniej napisałaś tak
FarciKot pisze:Bozita dla kociat ma 91% miesa.
FarciKot pisze:To poczytaj tu
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... art/285041 i obejrzyj foty -- kazdy kartonik.
Myslisz, ze producent odwazyłby sie tak kłamac? Przeciez szybko by sie wydało a sprzedaja karme od lat.
Oni nigdzie nie pisza, ze to tylko czyste mieso miesniowe, pewnie i podroby itp, ale w 90% karm tak jest. Czyste mieso to tylko w filetówkach.
Szukam dobrej, mokrej karmy. Zainteresowałam się. Weszłam w linka, i sprawdziłam w składzie, że to wcale nie jest prawda i napisałam o tym na watku
to wtedy podsumowałaś moje watpliwości
FarciKot pisze:Patmol mnie naprawde mało obchodzi ile procentowo mają masy te kawałki byle koty mi jadły mokre - wyzej szczegołowo wyjasniłam swoj punkt siedzenia.
Nie zamierzam sie z Toba kłocic, o kocie zarcie. Kazdy ma prawo karmic swoje koty tak jak chce.
Patmol, jezeli szukasz dobrej karmy, z największa ilością mięsa, poza ZiwiPeak to polecam Power of Nature, 95% w składzie
Biologicznie odpowiednia, kompletna, bezzbożowa karma dla kotów w każdym wieku. Aż 95% mięsa z hodowli ekologicznych. Rekordowa ilość tauryny. Tylko 10% węglowodanów! W 100% naturalna. Bez zbóż, bez konserwantów, bez produktów ubocznych. Strawność ponad 92% (!) Polecana dla kotów i kociąt wszystkich ras, także chorych na cukrzycę, alergię, kastrowanych/sterylizowanych.
ZALETY PROZDROWOTNE
95% mięsa i ok. 4% warzyw;
wysoka strawność: ponad 92%;
najwyższej klasy mięso z certyfikatem przydatności do spożycia przez ludzi i jest całkowicie pozbawione hormonów i antybiotyków;
naturalny smak, który koty uwielbiają;
bez niskojakościowych półproduktów i produktów ubocznych;
bez białek roślinnych, takich jak soja, groch, fasola lub ziemniaki;
bez ziaren zbóż, bez glutenu;
bez zagęszczaczy i emulgatorów;
minerały pochodzące z naturalnych źródeł;
100% naturalne: bez barwników, konserwantów.
Biologicznie odpowiednia, kompletna, bezzbożowa karma dla kotów w każdym wieku. Aż 95% mięsa z hodowli ekologicznych. Rekordowa ilość tauryny. Tylko 10% węglowodanów! W 100% naturalna. Bez zbóż, bez konserwantów, bez produktów ubocznych. Strawność ponad 92% (!) Polecana dla kotów i kociąt wszystkich ras, także chorych na cukrzycę, alergię, kastrowanych/sterylizowanych.
ZALETY PROZDROWOTNE
95% mięsa i ok. 4% warzyw;
wysoka strawność: ponad 92%;
najwyższej klasy mięso z certyfikatem przydatności do spożycia przez ludzi i jest całkowicie pozbawione hormonów i antybiotyków;
naturalny smak, który koty uwielbiają;
bez niskojakościowych półproduktów i produktów ubocznych;
bez białek roślinnych, takich jak soja, groch, fasola lub ziemniaki;
bez ziaren zbóż, bez glutenu;
bez zagęszczaczy i emulgatorów;
minerały pochodzące z naturalnych źródeł;
100% naturalne: bez barwników, konserwantów.
SKŁAD
Mięso kurcząt 95%, Warzywa (Cukinia, Brokuł, Marchew) 4%, Olej rzepakowy, Tauryna, Sól morska, Minerały, Witaminy.
ANALIZA SKŁADU
Białko 9,0 %
Tłuszcz 7,0 %
Surowy błonnik 0,5 %
Popiół 1,5 %
Wilgotność 81,0 %
Witamina A 3.000 j.m./kg
Witamina D3 350 j.m./kg
Witamina E 40 mg
Żelazo 6,5 mg
Miedź 0,1 mg
Cynk 16 mg
Tauryna 2.500 mg
Zamówiłam dzis dla futer CFF musy i pakiet mieszany Purrr. Macie jakies doświadczenia? Koty chetnie jadły? Ze zdjęć wywnioskowałam, ze Purrr jest w formie pasztetu, wiec tak, jak PoN, mam nadzieje, ze posmakuje, chociaz jeden smak...