Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - str. 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2016 13:10 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Axa76 pisze:1035.
Mam nadzieję, że ten kierownik zostanie przykładnie ukarany.

Nie mam w charakterze jakoś mściwości, ale bardzo chciałabym, aby został ukarany.Tak dla przykładu, aby inni się zastanowili zanim przyjdzie im do głowy równie głupi pomysł.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw paź 06, 2016 15:46 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Zaczęłabym od tego, że taki człowiek nie nadaje się do pracy ze zwierzętami.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw paź 06, 2016 18:12 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

podpisane...
cóż, sama byłam wolontariuszką w tym schronisku lata temu,jeszcze w starym miejscu. zaniedbania były przeogromne,na wszystko była odpowiedź że w nowym miejscu będzie lepiej...oczywiście kierownik był ten sam....
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Czw paź 06, 2016 21:07 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

ewar pisze:
Axa76 pisze:1035.
Mam nadzieję, że ten kierownik zostanie przykładnie ukarany.

Nie mam w charakterze jakoś mściwości, ale bardzo chciałabym, aby został ukarany.Tak dla przykładu, aby inni się zastanowili zanim przyjdzie im do głowy równie głupi pomysł.

Niestety, już przyszedł (ten głupi pomysł) burmistrzowi Żywca w zeszłym roku, tam sprawa po jednym artykule w gazecie się rozmyła, ale bielski kierownik często się na ten przykład powołuje. Tylko chyba myślał, że w Bielsku też nikt się tymi kotami przejmowac nie będzie

lazzy

Od: Czw sty 23, 2014 11:06

Post » Pt paź 07, 2016 7:37 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

lazzy pisze:Niestety, już przyszedł (ten głupi pomysł) burmistrzowi Żywca w zeszłym roku, tam sprawa po jednym artykule w gazecie się rozmyła, ale bielski kierownik często się na ten przykład powołuje. Tylko chyba myślał, że w Bielsku też nikt się tymi kotami przejmowac nie będzie

:arrow: http://zywiec.naszemiasto.pl/artykul/ko ... id,tm.html

Niestety, nigdzie nie mogę znaleźć info, jak zakończył się ten żywiecki eksperyment :? :evil:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt paź 07, 2016 10:06 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

No właśnie, też nic poza doniesieniami prasowymi o pomyśle burmistrza nie znalazłam. A na stronie żywieckiego schroniska są zdjęcia kilku kotów do adopcji, więc nie wiem co tam się faktycznie stało. Może ci ludzie z żywieckiej fundacji Klamra (ci co złożyli zawiadomienie do prok. na bielskie schronisko) wiedzą więcej.

lazzy

Post » Sob paź 08, 2016 6:36 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

1201 podpisów, wciąż jednak za mało, prawda? :(

ewar

Post » Sob paź 08, 2016 8:14 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Mało :(. z prokuratury na razie cisza. Na oficjalnym fb schroniska wyczyszczono wszelkie krytyczne komentarze, zablokowano wielu ludzi (w tym mnie :/ ), teraz wypowiada się tylko towarzystwo wzajemnej adoracji, przytaczają opinie behawiorystki, która stwierdziła (we wrzesniu, czyli po całej sprawie) że wszystko jest super, kierownictwo całkowicie miało rację, a koty były niechętne do interakcji z człowiekiem albo się go bały ( to przynajmniej postęp, że nie pisze, że były dzikie, poza tym, że nie ma pojęcia jakie te koty były bo ich nie widziała na oczy). Zaczynają się przymrozki a obiecanych budek nie widać. Na fb Kotełkowej są nowe zdjęcia jak to super wygląda ten niby wybieg: https://www.facebook.com/kotelkowadruzy ... 0899473653 . Nie wiadomo co dalej będzie :(

lazzy

Post » Sob paź 08, 2016 9:06 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

lazzy pisze:przytaczają opinie behawiorystki, która stwierdziła (we wrzesniu, czyli po całej sprawie) że wszystko jest super

Mam nadzieję, że ludzie znają dane tej "behawiorystki" :evil:
i że nie będzie zarabiać, udzielając porad
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob paź 08, 2016 10:04 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Jest podpisana z imienia i nazwiska, pismo jest na oficjalnej tablicy fb schroniska https://www.facebook.com/schroniskoreksio , ale nie wiem czy mogę kopiować.

lazzy

Post » Sob paź 08, 2016 10:14 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Wpisałam się, ciekawe, ile wytrzyma mój post
Barbara Maria I na tym to polega są szczęśliwe wolne
Lubię to! · Odpowiedz · 1 · 4 październik o 13:51
Jolanta Wacyk
Jolanta Wacyk Wyglada na to, że naprawdę im sie tam dobrze żyje! :)
Lubię to! · Odpowiedz · 5 październik o 00:40
Małgorzata Matuszewska
Małgorzata Matuszewska Jasne. W czasie mrozów też będzie im się dobrze żyło? I dobrze umierało pod samochodami??? Nie radzę kasować tego postu, sprawa Bielska-Białej jest znana w całej Polsce. Tylko admiratorzy mogą tu pisać, wiem już, że administrator kasuje posty kontrujące samozadowolenie z okrucieństwa kierownictwa schroniska wobec kotów. A kierownictwo, przypominam, bierze za to okrucieństwo pensję. Gdzie jest prezydent Bielska-Białej? Gdzie władze samorządowe?????????????? Gdzie Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami???? Wszyscy poklepują się po plecach.
Lubię to! · Odpowiedz · Przed chwilą
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob paź 08, 2016 10:43 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Zastanawiam się, czy oni nie biorą pieniędzy na utrzymanie każdego kota? Jeśli tak, to jak się z tego rozliczają?
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob paź 08, 2016 12:31 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

a ja udostępniłam
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie paź 09, 2016 17:02 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

Podniosę, bo wciąż za mało podpisów.

ewar

Post » Pon paź 10, 2016 11:50 Re: Koty wyrzucone ze schronu B.Biała - podpisz petycję - st

podpisane
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

[poprzednia][następna]