Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 01, 2016 0:46 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Baltimoore pisze:Piękny ten Wiesław :1luvu: Dzięki za zdjęcie.
I daszek wyszedł suuper :ok:

Czy coś dla Wiesia jeszcze potrzeba?

tak!
w rezydencji brak dużego fotela :lol:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob paź 01, 2016 1:45 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Nigdy nie jestem w stanie zrozumieć jednej rzeczy. Jeśli daję pieniądze osobie, która ratuje i pomaga zwierzętom, co mnie obchodzi czy wyda je na psa, czy kota, czy nawet kupi sobie coś potrzebnego, bo akurat nie ma pieniędzy. Jeśli mam wątpliwości, albo widzę, że zrobiła sobie z tego pomysł na życie, po prostu nie daję.
Ale dać komuś i potem żądać, żeby uzgadniać na co wydać, to jest jakieś nieporozumienie.
Przypuszczam, że Ala zadziałała pod presją, ja gdybym miała do czynienia z osobami wątpiącymi i dopytującymi w szczegółach na co poszły ofiarowane pieniądze, oddałabym im co do grosza.
Bo i tak mogłyby zarzucić, że jest inaczej niż im się wyjaśnia. Zresztą często tak bywa.
Mam nadzieję, że Ala to czyta i że dojdziecie jakoś do porozumienia.
Poza tym uważam, że bazarek to jest coś innego niż ofiarowane pieniądze. Ktoś ma coś, co może oddać, a inny to kupuje, bo chce pomóc, albo może mu się to przydać. Czyli za swoje pieniądze ma coś w zamian. Więc dopytywanie wydaje mi się być nie na miejscu.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Nie paź 02, 2016 11:35 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Fotel do Wiesia by był ale nie na jego łapki to....Wiesiu ma jeszcze tabletki na dwa dni nie jest źle z chodzeniem na krótką metę tak w miare..Chyba cudu nie bedzie bo ma wiek ale podniósł się na łapkach i to się liczy ....Apetyt w tyłku mu się przewróciło , dostaje puszki i porcje , suchy już nie daje bo problemy z kupom ....porcje nie moge go odzwyczaić on kocha je z 2 ale musze mu dac ...Zgram filmik i wstawie.
Iwonami wiesz co zawsze myśle że mnie nic nie zdziwi a jednak , ja nie żyje z kasy ludzi , ktoś tam da 30 , czy 50 zł wstawiam paragony ..nikt nie jest mi w stanie tyle dac ile wydaje .Zresztą widzisz tam jak jest ja nie przyciągam tłumu bo u mnie nie ma serduszek , nie ma słodzenia , litościwych postów a mam takie koty ze bym mogła...Ale ja tak nie chcę nie będe swoich kotów wykorzystywała do tego żeby zbierać kasę grac na ludzkich uczuciach , tak nie powinien robić nikt.....I tego nie będzie ,czy ja mając tyle zwierzaków moge się wzbogacić na czyjeś kasie ..no proszę.Na razie moje wzierzaki mają wszystko co potrzeba , ja nie pisze potrzebuje 100zł do 13 nie mam pieniędzy..Gdybym nawet ja nie miała no nie pisałabym tego , niktby o tym nie wiedział..Ja nie żebram mogłabym ale tylko do zwierzaków , na razie jakoś idzie szału ni ma ale tragedyi nie ma ...Robie byki wszystko mam na czerwono i nie wiem co jest co :mrgreen:
Ile razy słyszałam lidka co ty wstawiasz ludzie się od ciebie odwrócą :strach: no co walić to :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Nie paź 02, 2016 11:45 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Ale tak 1500,00 z bazarku to chyba nie jest źle :mrgreen:
Każda pomoc udzielona Lidce, wróci do Was z nawiązką. Jezeli powiecie coś czego nie chce Ona usłyszeć :ryk:
Ostatnio edytowano Nie paź 02, 2016 18:33 przez alab108, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie paź 02, 2016 11:55 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

alab108 pisze:Ale tak 1500,00 z bazarku to chyba nie jest źle :mrgreen:

Ty jeszcze ciagniesz swoje , ja już skończyłam ..Pokazujesz teraz swoją prawdziwa twarz ...
Chcesz Wiesia masz piękny wielki ogród , dom dwa psy , masz miesjca mase ..Chcesz go daj mu to czego ja nie moge , przeciez go tak kochasz ....Zabierz go do siebie co ty na to ....

lidka02

Post » Nie paź 02, 2016 12:06 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

:roll: :roll: :roll:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Nie paź 02, 2016 13:10 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Baltimoore pisze:

Dobra Ala pisz kiedy to było itd , napisz ile ty masz zwierzaków daj swoje rachunki za zwierzaki za ostatnie miesiące i z datami za weta , ja też się pobawie i poszukam za karme też , napiszemy gdzie byliśmy na wakacjach co tam jeszcze no pisz ..No i co chcesz tego Wiesia pisz podwioze ci go , ty zadbasz o niego najlepiej stać cię na niego mnie nie za bardzo ....ale ciagne ostatnie miesiące z nim sama i co dostałam na koty daje na niego też ....Masz grażyne na karmie takiej jak ja Milusie i Kropka chcesz je , zabierz Balbine z zespoleniem wrotno obocznym na specjalnej karmie jest , zabierz Artka z trzustką na karmie gastro i zatokami i grzybem , bierz koteczke po wypadku na karmie mokrej tylko leczona ze świerzbowca skóry , mam jeszcze dwa inne koty ze zniszczonymi zatokami , zabierz je nie bedziesz już miała takich pięknych okien..I ślepki leją mi wszędzie chcesz i zyge na karmie gastro i szile na lekach ..coś tam jeszcze się znajdzie ..zabieraj je ode mnie a ja wtedy nie bede musiała się rozliczać z niczego , bo na te co mi zostaną będzie mnie stac.I Frania chora trzustka co bierzesz je ..

lidka02

Post » Nie paź 02, 2016 13:15 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

lidka02 pisze:
Baltimoore pisze:

Dobra Ala pisz kiedy to było itd , napisz ile ty masz zwierzaków daj swoje rachunki za zwierzaki za ostatnie miesiące i z datami za weta , ja też się pobawie i poszukam za karme też , napiszemy gdzie byliśmy na wakacjach co tam jeszcze no pisz ..No i co chcesz tego Wiesia pisz podwioze ci go , ty zadbasz o niego najlepiej stać cię na niego mnie nie za bardzo ....ale ciagne ostatnie miesiące z nim sama i co dostałam na koty daje na niego też ....Masz grażyne na karmie takiej jak ja Milusie i Kropka chcesz je , zabierz Balbine z zespoleniem wrotno obocznym na specjalnej karmie jest , zabierz Artka z trzustką na karmie gastro i zatokami i grzybem , bierz koteczke po wypadku na karmie mokrej tylko leczona ze świerzbowca skóry , mam jeszcze dwa inne koty ze zniszczonymi zatokami , zabierz je nie bedziesz już miała takich pięknych okien..I ślepki leją mi wszędzie chcesz i zyge na karmie gastro i szile na lekach ..coś tam jeszcze się znajdzie ..zabieraj je ode mnie a ja wtedy nie bede musiała się rozliczać z niczego , bo na te co mi zostaną będzie mnie stac.I Frania chora trzustka co bierzesz je ..

ciekawe, ciekawe

jaka odpowiedź?
Obrazek

Kinnia

Post » Nie paź 02, 2016 13:22 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Kinnia pisze:
lidka02 pisze:
Baltimoore pisze:

ciekawe, ciekawe

jaka odpowiedź?

Bardzo chętnie oddam kilka na fb też ostatnio prosiłam o domek dla nich ludzie ud i żadnego zapytania o nie ..A tak kochamy koty , tylko że ładne i zdrowe .

lidka02

Post » Nie paź 02, 2016 13:25 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

i mocno w typie aktualnie popularnej rasy :mrgreen:
zapomniałaś dodać :smokin:
Obrazek

Kinnia

Post » Nie paź 02, 2016 13:36 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Proponuję odpuścić.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie paź 02, 2016 14:35 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Miesza mi sie to ale jeszcze moge poszperac
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

lidka02

Post » Nie paź 02, 2016 14:37 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

:strach: :strach: :strach:

Baltimoore

Post » Nie paź 02, 2016 14:40 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

A tak w ogóle, to spotkałam już, chyba tu na forum, psa który miał tytuł HONOROWEGO KOTA. Czy jakoś tak.

Baltimoore

Post » Nie paź 02, 2016 14:42 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

I jeszcze tak mi się skojarzyło, też z forum, że pieniądze na pomoc dla zwierzaków nie są przecież znaczone.

Baltimoore

[poprzednia][następna]