Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob wrz 24, 2016 7:08 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

PixieDixie pisze:Mi sie marzy taka posciel - oni maja bardzo fajna gatunkowa posciel ale kurde cena zabojcza....

Patrzcie co znalalazlam - wywolalo to u mnie atak smiechu... nieposkromiony. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Jak pokazalam mezowi i powiedzialam ze takie cos upieke to odszedl zniesmaczony 8O 8O 8O 8O

A ja nie umiem sie przestac smiac :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Ostrzegam tylko dla ludzi o mocnych nerwach

Obrazek

8O Ktoś musiał bardzo nie lubić jubilatki/ta

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob wrz 24, 2016 7:59 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

Dyktatura pisze:
PixieDixie pisze:Mi sie marzy taka posciel - oni maja bardzo fajna gatunkowa posciel ale kurde cena zabojcza....

Patrzcie co znalalazlam - wywolalo to u mnie atak smiechu... nieposkromiony. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Jak pokazalam mezowi i powiedzialam ze takie cos upieke to odszedl zniesmaczony 8O 8O 8O 8O

A ja nie umiem sie przestac smiac :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Ostrzegam tylko dla ludzi o mocnych nerwach

Obrazek

8O Ktoś musiał bardzo nie lubić jubilatki/ta

Co to ludzie nie wymysla, ja wole tradycyjne torty. :ryk: :strach:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob wrz 24, 2016 9:05 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

No ten tort to killer potem napatoczyłam sie na bardziej realistyczna wersje... oszczędzę wam :p

Asia do poniedziałku 2 rzecz w Home nad you 70% taniej.

Gosiu:
500g maki chlebowej
330ml lekko cieplej wody
10g drożdży
Sól

2lyzki maki z drożdżami i szczypta cukru mieszamy zostawiamy ma 10 min
Mąkę wodę sól łączymy po 10min dajemy zaczyn i gnieciemy... za mnie ta robotę odwala Bosh ... z 20 min aż ciasto będzie elastyczne
I tu sa dwie wersje obie w sumie sprawdzone
1 zostawiamy do wyrośnięcia. Wkładamy do formy i znowu pozwalamy ciut wyrosnąć pieczemy ok godzinę ja potem zostawiam w piekarniku by jeszcze środek doszedł
2. Od razu wkładamy do firmy i tam wyrasta .... i potem jak wyrośnie to od razu pieczemy

Pieke w formie podłużnej Albo okrągłej znajdę jakieś foty to zaraz wrzucę
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Sob wrz 24, 2016 9:09 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

Pierwszy chleb byłam mega dumna

Obrazek

PixieDixie

Post » Sob wrz 24, 2016 9:36 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

Też czasem piekę chleb i jestem mega dumna, jak zostaną z niego tylko okruszki.
Tort na zdjęciu, zaiste, oryginalny. Może nawet smaczny, ale wizualnie - niezjadliwy. Uratować go może tylko oblanie bitą śmietaną. :D
Życzę zdrówka. :ok:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Sob wrz 24, 2016 11:30 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

Tort na zdjeciu jest jak najbardziej do zjedzenia o ile ta kuweta nie jest prawdziwa :p
Moze dzis tez upieke chleb :)
Wczoraj zrobilam konfiture z aronii ale jest cierpka, raczej nie jak smaczny dzem, ale moze na domowym chlebie z dodatkowym cukrem bedzie dobra :)
A nje trzeba dawac do pieca naczynia z woda czy tez chleba polac zeby mial chrupiaca skorke?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob wrz 24, 2016 12:11 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

ech.. nie wiem czy do poniedziałku się ruszę z domu :( Ale jak ma być to będzie :kotek:

Ja też z tych co woli tradycyjne torty :mrgreen: A pomysł na dodanie dyni ciekawy :) w tamtym roku robiłam syrop do Pumpkin Spice Latte - mega! Wyobrażam sobie, że biszkopt przekładany kremem dyniowym musi być pyszny :)

Domowy chleb, nie wiedzieć czemu :mrgreen: , znika zanim człowiek się spostrzeże. Nawet nie ma szans sczerstwieć, a ponoć świeżość trzyma długo :wink:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob wrz 24, 2016 15:17 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

Wylazlam dzis z domu... i to byl blad.... w poniedzialekdo lekarza.... i rtg

Tak, moze byc i 3-4 dni jesli sie uchowa.

Klaudia ja czasem daje kilka kostek lodu na spod.

PixieDixie

Post » Sob wrz 24, 2016 17:18 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

klaudiafj pisze:Tort na zdjeciu jest jak najbardziej do zjedzenia o ile ta kuweta nie jest prawdziwa :p
Wczoraj zrobilam konfiture z aronii ale jest cierpka, raczej nie jak smaczny dzem, ale moze na domowym chlebie z dodatkowym cukrem bedzie dobra :)
A nje trzeba dawac do pieca naczynia z woda czy tez chleba polac zeby mial chrupiaca skorke?

Przesmaż gruszki lub jabłka i wymieszaj. Wtedy taka konfitura jest przesmaczna. Moja mama tak robi.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob wrz 24, 2016 18:04 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

Janinko dziękuję za przepis na chlebek na pewno skorzystam i upiekę.

Gosiagosia

Post » Sob wrz 24, 2016 18:07 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

Dyktatura pisze:
klaudiafj pisze:Tort na zdjeciu jest jak najbardziej do zjedzenia o ile ta kuweta nie jest prawdziwa :p

Przesmaż gruszki lub jabłka i wymieszaj. Wtedy taka konfitura jest przesmaczna. Moja mama tak robi.

Zrobilam ciasto kruche czekoladowe i na gore nalozylam ta aronie i wyszlo pysznie :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob wrz 24, 2016 18:48 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

Dobrze, że w końcu idziesz na to rtg, bo sprawdzisz czy musi "samo przejść" czy da się coś z bólem zrobić.
My dziś jedliśmy i podsypialiśmy naprzemiennie.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob wrz 24, 2016 19:54 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

Jak Cię boli kręgosłup, to go nie przeciążaj. Daj mu odpocząć w ostrym stanie. Czasem niektórzy czują ulgę po lekach i zaczynają brykać, a potem dolegliwość wraca i się przewleka. Nie szalej, tylko leż, jeśli możesz. RTG trzeba koniecznie zrobić żeby zobaczyć co i dlaczego boli. Wielu moich pacjentów zachwala zestaw Milgamma plus Movalis. Ale wiadomo, że skuteczność leczenia farmakologicznego zależy przede wszystkim od indywidualnej podatności na działanie leków. Jak ból minie, postaraj się wzmocnić mięśnie grzbietu. Jak gorset mięśniowy dobrze trzyma kręgosłup, to bóle rzadziej nawracają. Popływaj systematycznie na plecach. Jak coś podnosisz z podłogi, to nie zginaj pleców, tylko kolana. Pochodź na rehabilitację. Ale póki co, szybko zdrowiej.
Trzymam kciuki żeby szybko przeszło. :ok: :ok: :ok: :ok:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Nie wrz 25, 2016 10:57 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

No wlasnie nie forsowalam sie. To nie byl rajd po sklepach czy cos... chwile pochodzilam.
No ale to swiadczy zepoworot do pracy nie bylby dobry. Jutro ide do lekarza i tyle. To RTG i lekarz.

To ewidentnie jest jakies przeciazeniowe. Bo jak siedze w domu to jest calkiem niezle - szczegolnie pod koniec tygodnia, w piatek bylo przyzwoicie.

PixieDixie

Post » Nie wrz 25, 2016 11:46 Re: Pixie, Coco, Nitka - Bure Trio wita

PixieDixie pisze:No wlasnie nie forsowalam sie. To nie byl rajd po sklepach czy cos... chwile pochodzilam.
No ale to swiadczy zepoworot do pracy nie bylby dobry. Jutro ide do lekarza i tyle. To RTG i lekarz.

To ewidentnie jest jakies przeciazeniowe. Bo jak siedze w domu to jest calkiem niezle - szczegolnie pod koniec tygodnia, w piatek bylo przyzwoicie.

Janinko z kregoslupem to nie ma zartow, cos wiem na ten temat. Mnie tez pomogly zastrzyki z Milgammy, obecnie lykam Milgamme N w tabletkach lub Urydynox to tez wit B ale z dodatkami. RTG moze nic nie wykazac lepszy jest rezonans. Praca siedzaca przy komputerze nasila dolegliwosci. Kup sobie taka duza pilke i cwicz na niej codziennie proste cwiczenia na lezaco. Kciuki za zdrowie, :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

[poprzednia][następna]