Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 11, 2016 12:34 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

viewtopic.php?f=46&t=80494 :D

Anna61 pisze:Dzisiaj mija 8 lat gdy przywiozłam Moli ze schroniska do siebie.
Tak oto wylegujemy się na słoneczku :D

Obrazek

Obrazek

Molisia to mója pierwsza tymczaska która została rezydentem. :201461

Przytoczę co napisałam na wątku maluszków viewtopic.php?f=1&t=175855&start=150#p11590415

Anna61 pisze:
Miłka_L pisze:Tak wiem, ale nie wiedziałam jaką podajesz Kasi i czy RC może być :)

W poniedziałek wyślę paczkę. Napisz mi na pw adres do wysylki.

Bardzo dziękuję, naprawdę. Ja nie mam jednego czy 5 kotów pod swoją opieką a całe stado 22 + piesek, dlatego każda dobroć od WAS jest dobrocią dla Nich, czyli byłych bezdomnych potrzebujących pomocy kotów.
Pamiętam jak wzięłam swojego pierwszego tymczasa Moonlight 8 lat temu ( wtedy mój nick kasia86 po córce ) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=80494&hilit=Molisia
pomimo swoich już 6 kotów płaciłam za wszystko sama (choć zdaje się wtedy kotylion) chciał pomóc.
Wtedy bym się wstydziła brać jakąkolwiek pomoc o wolontariuszy schroniska w Łodzi widząc ogrom kociego nieszczęścia. Nawet za sterylizację zapłaciłam z własnej renty czy wszystko inne. Nie jestem milionerką ale uczciwość i pomoc tym najbiedniejszym z biednych jest dla mnie wartością nadrzędną, tylko teraz przy 22 kotach i jeszcze psince po prostu nie jestem w stanie zapewnić wszystkim moim podopiecznym zapewnić wyżywienia (w miarę dobrego bo z głodu nie umrą) leczenia, prania, kosztów paliwa bo mam kawał drogi do miasta do lecznicy itd.
Jeśli już pomagam to nie oczekuję całkowitego zwrotu poniesionych kosztów bo wiem, ile jest kociego nieszczęścia wokół nas i ile z Nich potrzebuje pomocy bardziej niż ja, ale boli mnie wyciąganie kasy za wszystko nie dając nic od siebie.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie wrz 11, 2016 13:00 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

Molisia - pięknotka :)

Miłka_L

Od: Wto cze 02, 2015 17:50

Post » Nie wrz 11, 2016 14:53 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

No proszę jak kicia artystycznie pozuje :D Kolejnych 8 lat w zdrowiu! :balony:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Nie wrz 11, 2016 18:33 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

Molisia jest przecudna :1luvu:

Za jak najszybszy koniec "grzybobrania" :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon wrz 12, 2016 19:54 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

Miłka_L pisze:Molisia - pięknotka :)

Molisia to charakterna dziewczynka i w kaszę sobie nie daje dmuchać choć jest nieduża i filigranowa.

Atta pisze:No proszę jak kicia artystycznie pozuje :D Kolejnych 8 lat w zdrowiu! :balony:

Dziękujemy, oby nic złego z jej łapeczką się nie działo a guzek w uchu nie odrastał bo fatalnie zniosła pierwszą operację jego wycięcia. :(

mb pisze:Molisia jest przecudna :1luvu:

Za jak najszybszy koniec "grzybobrania" :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jak już spodziewam się końca to niestety końca jeszcze nie może być.

Tak oto Baśka zalubiła się w grzybobraniu :crying:
Obrazek

Molisia
Obrazek

Obrazek

Dzidek z kotkami
Obrazek

Baśka z kotkami
Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon wrz 12, 2016 19:56 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

Basia :(

Koszmar po prostu :(

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon wrz 12, 2016 22:38 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

mb pisze:Basia :(

Koszmar po prostu :(

Tyle czasu jest chora, że zdążyła urosnąć, podobnie jak Dzidek, najpierw walka o życie a potem nikt nie chce bo duży.
Basia tak wyglądała po znalezieniu jej na chodniku z zaropiałymi oczami viewtopic.php?f=1&t=172120&start=660#p11472611

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i Dzidek viewtopic.php?f=1&t=166939&hilit=du%C5%BCy+brzuszek&start=1035#p11251630

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon wrz 12, 2016 22:46 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

Baśka TY olero!!! Teraz ona ma i znów przeniesie na małe. To sie szybko nie skończy, widac cała jesień przed nimi :?

Atta

Post » Pon wrz 12, 2016 22:48 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

Ale Dzidek to zawsze był przystojny :mrgreen:

Atta

Post » Wto wrz 13, 2016 17:17 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

Atta pisze:Baśka TY olero!!! Teraz ona ma i znów przeniesie na małe. To sie szybko nie skończy, widac cała jesień przed nimi :?

Dzisiaj byłam z nią na kontroli w lecznicy i niestety nadal jest źle i musi dostać drugą dawkę conveni ale to dopiero jutro, bo brak w lecznicy i wycieczka do miasta jutro też. Ona się tak boi gdy zabieram ją do lecznicy, teraz śpi schowana.

Bardzo dziękujemy cioci Miłka_L za karmę urinary dla Kaśki która dzisiaj dotarła. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Kaśka dziękuje cioci. :1luvu:
Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto wrz 13, 2016 17:49 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Koteczki

KULAK

Od: Wto sie 09, 2016 22:17

Post » Wto wrz 13, 2016 18:33 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

Anna61 pisze:
Atta pisze:Baśka TY olero!!! Teraz ona ma i znów przeniesie na małe. To sie szybko nie skończy, widac cała jesień przed nimi :?

Dzisiaj byłam z nią na kontroli w lecznicy i niestety nadal jest źle i musi dostać drugą dawkę conveni ale to dopiero jutro, bo brak w lecznicy i wycieczka do miasta jutro też. Ona się tak boi gdy zabieram ją do lecznicy, teraz śpi schowana.

Bardzo dziękujemy cioci Miłka_L za karmę urinary dla Kaśki która dzisiaj dotarła. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Kaśka dziękuje cioci. :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Na zdrówko piękna Kasiu :201461

Miłka_L

Od: Wto cze 02, 2015 17:50

Post » Wto wrz 13, 2016 20:50 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

Dzidek, Ty przystojniaku! :dance: :dance2: W dalszym ciągu trzymam kciuki za Basię, aby wreszcie dała radę grzybowi!
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Śro wrz 14, 2016 16:39 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

KociaMama44 pisze:Dzidek, Ty przystojniaku! :dance: :dance2: W dalszym ciągu trzymam kciuki za Basię, aby wreszcie dała radę grzybowi!

Co u Baśki lepiej to znowu jej gdzieś wyskoczy.

Dzisiaj pojechałam z nią do Pabianic do lecznicy na zamówioną convenię oraz Opticortenol S.
Po 10 dniach znowu na kontrolę.

Padam dzisiaj na twarz.... :( mam nadzieję, że żaden kot nie będzie chory bo auto w warsztacie przez parę dni a taksówki sobie ode mnie do miasta liczą.... :?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro wrz 14, 2016 20:58 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :

Serdecznie dziękuję Wszystkim za bycie z nami :1luvu: :1luvu: :1luvu: i zapraszam przyjaciół do nowego wątku z moimi podopiecznymi viewtopic.php?f=1&t=176831
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia]