Proszę Państwa, oto Krzyś - część pierwsza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 02, 2016 17:10 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Katia K. pisze:Atta, cześć :)
Ano czasem w wątku Krzysia piszę też o innych kotach z mojego życia. I nie tylko o kotach. Chrapek na tym zdjęciu ma wzrok zabójczy, przewiduję dziś podobne zachowanie, będę smażyć cukiniowe tarte placki ;)
Krzyś niestety tak się opalił w zeszłoroczne upały sierpniowe, że w listopadzie przeszedł operację usunięcia małżowin, fotodermatoza "zmartwiła" całkiem te bidne uszy.
Ja też opalam się na czerwono, w plamy, raczej mocnego słońca unikam, szukam skrawków cienia, idąc ulicą, przechodzę na tę stronę, która jest bardziej ocieniona. Nie zawsze się da :?
A z tą jesienią jest tak... Nie lubię przesady, także upałom i mrozom mówię zdecydowane: nie (wiadomo, mogę sobie mówić :? ). Od dłuższego już czasu w upały czuję się źle fizycznie, a podczas mrozów - psychicznie. Fizycznie - to wiadomo, tak, jak napisałaś, pot ściekający do majtek, też puchnące nogi, dłonie itd. A mrozy? Od kiedy zajmuję się wolno żyjącymi kotami, mrozy mnie przerażają :( Także umiarkowane temperatury wiosenne - jak najbardziej! Jesienne już mniej, bo po jesieni nadchodzi zima...

Białe kotusie to jak ludzie o jasnej karnacji. Mają zakaz przesiadywania na słońcu. Mnie to nie martwi, bo ja nie cierpię siedzieć i tyłek grzać :P W ogóle nie lubię lata, ze względu na upały, gdzie ja się czuję źle fizycznie i psychicznie. Zdarzało mi się trafić z pracy prosto do szpitala. A do tego jeszcze od słońca oczy cierpią i zaś mam jakieś paskudztwo Koniec z tym latem! Jestem zimnolubem. Kocham jesień, gdy robi się chłodniej i uwielbiam zimy, wtedy odpoczywam,moge jechac na urlop i zregenerować się. Tyle że obecnie to bym musiała jechać na Syberię albo Norwegii, żeby poczuć ten klimat, bo u nas pojawiła się nowa pora roku - bezzimie :twisted:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pt wrz 02, 2016 18:02 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Nie mam w takim razie dla Ciebie dobrych wiadomości, czytałam dziś artykuł o antropocenie, nowej epoce, która zaczęła się 200 lat temu i charakteryzuje się znacznym wpływem działalności człowieka, tej niechlubnej zwłaszcza :? Piszą też o wzroście globalnej temperatury i na koniec częściowo dobra (dla mnie), a częściowo zła dla nas obu wiadomość:
Do końca wieku średnia temperatura globalna może być wyższa o 5, a nawet o 8 stopni w porównaniu z normą sprzed rewolucji przemysłowej. Średnie temperatury powietrza w poszczególnych dniach mogłyby wówczas być od 5 do ponad 10 stopni wyższe niż obecnie.

Dla Polski oznacza to niezwykle łagodne zimy i piekielne lata z temperaturą często dochodzącą do 40 stopni. Tak długotrwałe fale upałów, jak ubiegłorocznego lata, będą się zdarzać coraz częściej.
Do końca wieku nie dożyjemy, ale pewnie zmiany te będą narastać stopniowo, to się załapiemy.
http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 ... nie-bedzie

Wkurzają mnie ci łapacze pokemonów :( Zaczęli łazić i jeździć rowerami z telefonami pod nosem w miejscu, gdzie przychodzą moje dziczki :( Płoszą je, burzą jako taki spokój. Mam nadzieję, że ta moda szybko minie.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt wrz 02, 2016 20:31 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Taaa, znam te prognozy. Tego roku w Polsce lato było oszczędzające, ogólnie niższe temperatury niż w ubiegłym, ale jakoś w zachwyt nie popadłam, szczególnie, że musiałam przejsc na silniejsze tabletki. Tak mi moje stópki spuchły,że o pantofelkach księżniczki mowy nie było. Ba! ja nawet kapci nie byłam w stanie założyć. No chyba że te męża :P Kostek ni widu ni słychu. Ale żem ślepa to macałam. Niestety dotykowo się ich też odnaleźć nie dało. Teraz to już tak co roku będzie od kwietnia na pigułach :placz:

Atta

Post » Pt wrz 02, 2016 20:36 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Katia K. pisze:Ziew synchroniczny przed 6 rano ;)
Obrazek

Nie będziemy rozpisywac sie o tym co nam nie pasi tylko o tym co dobrze odbieramy, dlatego ja powracam do tego zdjęcia. Twoje koty się nuuuudzą. Nie, to nie tylko na tym jednym zdjęciu, bo już wyczaiłam,że takie ujęcia częściej są łapane w kadrze :mrgreen: Może zachęć je do uprawiania zajmującego hobby :ryk:

Atta

Post » Sob wrz 03, 2016 11:55 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

To tylko Krzyś tak się nudzi. I dlatego wiersze pisze ;)
Jeszcze jeden kadr znalazłam, z zamierzchłych czasów ponad 5 lat temu:
Obrazek
Niunia się nie nudzi, bo przez większość czasu jednak śpi, dlatego tylko jedno takie ujęcie (drugie to sprzed kilku tygodni z Krzysiem w oknie):
Obrazek
Chrapek to łobuz, rozrabia i bije słabszych :? Nudzić się nie sposób. Tu pozował z matką (wycięta z kadru), więc się nudził akurat:
Obrazek

Dużo mam tych zdjęć kotów, tych, co były u nas tylko "na chwilę" też. Ale u tamtych oznak nudy nie uwieczniłam ;)

Współczuję Ci tych puchnących kostek, naprawdę. Kiedy pracowałam na etacie, siedzenie ponad 8 h przy komputerze, widok po południu był komiczny: szczupła osoba na bańkowatych nogach :( Ale tak mam od dziecka, puchłam szczególnie latem. Złe krążenie, cokolwiek to znaczy :?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Nie wrz 04, 2016 9:47 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Katia K. pisze:To tylko Krzyś tak się nudzi. I dlatego wiersze pisze ;)
Jeszcze jeden kadr znalazłam, z zamierzchłych czasów ponad 5 lat temu:
Obrazek
Niunia się nie nudzi, bo przez większość czasu jednak śpi, dlatego tylko jedno takie ujęcie (drugie to sprzed kilku tygodni z Krzysiem w oknie):
Obrazek
Chrapek to łobuz, rozrabia i bije słabszych :? Nudzić się nie sposób. Tu pozował z matką (wycięta z kadru), więc się nudził akurat:
Obrazek

Ziewają ziewają ale w nocy spać nie dają i co z tego jak rano się wyśpią a ty człowieku męcz się przez całe ranki aż do późna :201461

Kolunio

Od: Nie lis 16, 2014 19:30

Post » Nie wrz 04, 2016 21:01 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Ty i tak jesteś w lepszej sytuacji, to moją połowę łóżka w nocy oblegają ;)

Zmorka od moich rodziców:
Obrazek

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Wto wrz 06, 2016 15:23 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Katia K. pisze:Ty i tak jesteś w lepszej sytuacji, to moją połowę łóżka w nocy oblegają ;)

Zmorka od moich rodziców:
Obrazek

nieustająco śliczna :1luvu:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto wrz 06, 2016 23:10 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Katia K. pisze:Chrapek to łobuz, rozrabia i bije słabszych :? Nudzić się nie sposób. Tu pozował z matką (wycięta z kadru), więc się nudził akurat:
Obrazek

To na pewno on ci?! Ja bym powiedziała, że to wążzzzzzzzzzzzzzzzzz Może zeżarł Chrapka :roll:

Atta

Post » Śro wrz 07, 2016 20:43 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Aż poszukałam jeszcze raz tego zdjęcia, żeby spojrzeć na datę, wcześniej tego nie zrobiłam. Grudzień 2009, bardzo dawno, Chrapek mieszkał tu dopiero od roku wtedy i był młodym grzeczniejszym niż teraz kocurkiem. Nie miał jeszcze chłopca do bicia, Krzyś trafił do nas półtora roku później. Ganiał wprawdzie Niunię, ale to, co odbywa się, odkąd trafił do nas Krzyś - nie ma porównania. Nie mogę narzekać, to fajny kot, ciamajda, przytula się, zachowuje trochę jak maminsynek, bawi się, nie grymasi przy jedzeniu. Ale wobec innych kotów zachowuje się agresywnie, na szczęście nie cały czas.

A co do Zmorki, to zadziwię Was niedługo jej zdjęciem w stylu tego Chrapkowego, które zacytowała Atta :) Muszę tylko wysępić je od siostry... Cóż, może w końcu znajdzie chwilę, żeby wysłać mi je mms'em ;)

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Czw wrz 08, 2016 6:35 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Moja siestronka kochana :D
Obrazek

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Czw wrz 08, 2016 23:58 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Katia K. pisze:Moja siestronka kochana :D
Obrazek

:strach: patrzeć!
Chociaż na zbliżeniu wygląda jakby się z nas śmiała :lol:

Atta

Post » Pt wrz 09, 2016 11:51 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Katia K. pisze:Kasia :) Zdjęcia w koszulce nocnej? :wink: Mam wrażenie, zresztą niektórzy też mi to mówią, że jednak teraz wyglądam lepiej niż mając te dwadzieścia kilka lat. Nawet Krzysiek, który co prawda znał mnie już w 2009, ale tylko z widzenia, tak twierdzi. Co absolutnie nie powoduje, że czuję się lepiej ze swoim wiekiem, jakoś tak szybko to wszystko leci :? Ty za to wyglądasz kwitnąco i wcale się nie zmieniasz, tak, jak 7 lat temu, tak 7 dni temu (mam na myśli te zdjęcia z gór) :) Wygłaskaj ode mnie swoje zwierzakowe towarzystwo!

Ano, posiadam takowe ;)
Dawno Cię nie widziałam, ostatnio chyba na zdjęciach z Waszego ślubu? Ale, choć nie mam porównania z Tobą dwudziestokilkuletnią, też mogę stwierdzić, że wyglądasz świetnie i też się wcale nie zmieniasz :D
Za miłe słowa bardzo dziękuję, a zwierzaki dziękuję za wygłaskanie :D

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pon wrz 12, 2016 18:46 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Od tamtych zdjęć, czyli od ok. 16 miesięcy nie zmieniłam się szczególnie. Może tylko więcej siwulców mi przybyło, o, dużo więcej. Ale tam i tak miałam drugi raz w życiu farbę ;)

Choć pogoda jeszcze, przynajmniej w ciągu dnia - letnia, mnie już chyba dopada depresja jesienna. Albo zwykła, ale będę ją tłumaczyła jesienią. Mało wchodzę tutaj, jeszcze mniej na fb, żeby sobie nie dokładać kocich smutków. Koty domowe tak sobie, dziczki - tak sobie. Ot, pesymistyczna normalka.

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Wto wrz 13, 2016 9:24 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Jesień idzie. Z wczoraj na dzisiaj i mnie dopadło, bez szczególnego powodu :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]