Mały kot gryzie, kąsa, drapie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 01, 2016 16:37 Re: Mały kot gryzie, kąsa, drapie

Niestety, trzeciego kota nie moge wziac. A gdybysmy Felka nie wzieli, to niestety zostalby uspiony :(

kailani

Od: Czw wrz 01, 2016 14:59

Post » Czw wrz 01, 2016 22:25 Re: Mały kot gryzie, kąsa, drapie

Nadzoruj porę karmienia. Nie pozwól maluchowi leźć do miski Antka. Oddziel miejsca karmienia.
U mnie sprawdziło się cierpliwe i konsekwentne zastawianie (sobą) drogi do miski drugiego kota i powtarzane do znudzenia "to nie jest twoja micha".
Przyda się na przyszłość, gdy być może jeden kot będzie musiał jeść specjalistyczną karmę.
Sterczałam zawsze nad kotami, gdy podawałam miski. Każde ma swoją miskę i swoje miejsce stołowania, nie pozwalałam nigdy na przeszkadzanie drugiemu kotu w jedzeniu. Działa bez pudła- każdy kot w porze karmienia meldował się przy swojej misce. Niestety, oznacza to, że koty mają określoną porę karmienia i miski sprzątane po pół godzinie (jeśli możesz sobie na to pozwolić- żaden kot nie musi mieć ograniczeń- ogólna miska z suchym stoi cały czas).
No i dopieszczaj rezydenta.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pt wrz 02, 2016 15:59 Re: Mały kot gryzie, kąsa, drapie

Olat, dziekuje za rady. Z karmieniem powoli sobie radzimy. Najwiekszy problem to te agresywne "polowanie" na starego... na to kompletnie nie mam pomyslu :(

kailani

Od: Czw wrz 01, 2016 14:59

[poprzednia]