KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 31, 2016 9:41 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

Tajron pisze:Info z dyżuru.
Dziś ok 20.00 robotnicy wyzucili małego kotka z auta koło betonów . Podjechali autem dostawczym. Odkjechali akurat pod kamera. Sądzę że kamera powinna ich uchwycić może da się sprawdzić numery. Kotek uciekł, ok 2 miesiące- czarny. Nasypalam do miski jedzenia może zje... Był bardzo wystraszony.

A tak pozatym:
Wszędzie ok.leki dane. Floxal jest na kwar... Na 3 ce nie znalazłam wzięłam z kwar..i go potem odnioslam. Możliwe że wiadomo czemu koty na 2 ce mają czasem biegunki. Wieczorami przychodzi pani z wnuczka i je karmią :)Mały czarny ma nie dostawać do peknietego oczka coranegelu. Matka jest w boksie z maluchami. Niestety ma pchły :(.To chyba tyle.

jak czekałam pod Chatka to była starsza pani z małym dzieckiem, ale przy mnie nie karmiła, moze to ona bo z rozmowy wynikało ,ze często przychodzi pokazać koty dziecku
moze powiesic informację o nie karmieniu kotów?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro sie 31, 2016 11:23 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

mir.ka pisze:
jak czekałam pod Chatka to była starsza pani z małym dzieckiem, ale przy mnie nie karmiła, moze to ona bo z rozmowy wynikało ,ze często przychodzi pokazać koty dziecku
moze powiesic informację o nie karmieniu kotów?

Byłoby wskazane, żeby nam dziewczyny nie wyłysiały znów. Wydrukować i zalaminować komunikat "proszę nie karmić kotów, dziękujemy" ?

merryjanee

Od: Pt gru 14, 2012 22:54

Post » Śro sie 31, 2016 14:12 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

Grafik 29.08.-04.09.
29.08. pon. rano Gosia wiecz. Asia
30.08. wtorek rano Beata wiecz. Agata
31.08. środa rano Gosia wiecz. Aga
01.09 czwartek rano Beata wiecz. Karola
02.09. piątek rano Gosia wiecz. brak
03.09 sobota rano brak wiecz.brak
04.09. niedziela rano brak wiecz. brak
Ostatnio edytowano Śro sie 31, 2016 16:55 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sie 31, 2016 15:29 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

Na zdrowej wszystko ok
Didi dzisiaj w lepszym humorku,Anitka posiedziała na parapecie,ładnie się goją jej te ranki po kurczaku. Kinga się przemieszcza.
Lola miała oczko troszkę mokre, wytarłam jej. Kupy ok

Kw
Sol kupka niezbyt ładna :? Ona właściwie nie je mokrego, woli suche a kupka i tak brzydka. A w poniedziałek była ladna.
Mała z pęknietym oczkiem miała znów zaklejone. Przemyłam, otwarło sie oczko i zakropiłam. Potem już ładnie miała otwarte cały czas. Unidox staralam się podzielić równo i jest w woreczku w karcie.

Klementynka,Oczko i Dorcia dobrze.
Jula ranka po sterylce ładnie sie goi.
Mamcia i reszta malców ok

Dawidek natomiast ma brzydki jezyk. Coś mi dzisiaj za bardzo mlaskał, a póżniej dziwnie próbował zabierać się za suche, więc dalam mu sosik. Myślałam, że gada do ptaków jak siedzial na parapecie, ale on mlaskał jednak. Zajrzałam i okazało się, że naskórek gdzie ma kot te włoski tak jakby mu sie odkleił cały i zawinął,pozostawając goły język. Jak dla mnie schudł nieco

Angela zabrała go do weta podejrzenie Kalci :? Dostał zastrzyki, jutro następne dwa,oraz jak będzie to mozliwe to mierzyć mu temp. W lodówce jest mięso surowe które Angela kupiła dla niego. Trzeba dawać mu to mięso,bo z suchym u niego kiepsko, a mięso sobie połknie na spokojnie, dzisiaj ładnie pojadl :D Tak na trzy dni powinno być to mięsko

W piątek kontrola. Angela zabierze Dawidka i Jule. Dziękujemy bardzo :D Jak Jula bedzie mogła w piatek już wyjść na zdrową, w schronie zobaczą jeszcze czy nie podłapała kalci

Trójka
Wszystko ok z wyjątkiem kupki Mai i Miji :? fatalne :? w pon były ładne :( I duża brzydka kupka zapewne należąca do Jonego :(

Prosze zwracajcie wieczorem uwagę czy ten mały wyrzucony 2 mies kotem nie pojawia się pod chatką. Marcin jak wczoraj wracał z Gokartów spotkał maluszka skulonego obok starych drzwi wejściowych na zdrową. Mały dał do siebie podejść na 2metry i nawiał na parking w stronę przestanku kolo chatki. Drugi raz tam poleciał, więc powinien wracać w stronę chatki

Siedzieliśmy tam do połnocy, ale malec się juz nie pokazał, nawet płacz Jonego go nie wywołał z kryjówki. Były tylko dwa inne koty, kotka biała z parteru,która czasami wychodzi tam na ogódek, oraz coś burego. Ale tego czarnuszka nie było, ani w krzakach ani pod autami, bo oczka by się zaświeciły przy latarce

CatAngel

Post » Śro sie 31, 2016 19:41 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

pod chatkę przychodzi też taki mały czarnuszek.Widuję go co dyżur.Niestety ucieka,chowa się za tymi betonami z boku chatki.
Teraz wygląda na to ,że będa dwa czarnuszki.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro sie 31, 2016 19:57 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

Szybki dyżur zrobiłam.Jejku czy maliszek z bąblem ma mieć cornegel a ten bez bombla nie i to jego oczko jest pęknięte czy to inny jest?nie widziałam innych z chorymi oczkami,zdawało mi się, że ten co teraz nie ma bąbla w weekend jeszcze go miał...Didi powitała mnie pierwszy raz w oknie dzwiękowo(coś podobne do miau,tylko rozregulowane)chyba wszystko ok.pożyczyłam transponterek bo jutro muszę jechać wreszcie na taką interwencję.

Agnieszka2015

Od: Sob kwi 11, 2015 9:13

Post » Śro sie 31, 2016 19:59 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

CatAngel pisze:Grafik 29.08.-04.09.
02.09. piątek rano Gosia wiecz.Agnieszka
03.09 sobota rano brak wiecz.brak
04.09. niedziela rano brak wiecz. brak

Agnieszka2015

Post » Śro sie 31, 2016 20:24 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

Po urlopie uporządkowałam ewidencje kotów tylko pomóżcie mi w 3 kwestiach bo nie moge sie doszukac.
Kiedy trafiła do nas Anitka i co o niej wiemy.
Kiedy do domu pojechały dwa ostatnie wolierowce po Ramonce, tz. dwie czarne kotki i jedna kotka czarno biała?? :strach: :strach:
W tym się pogubiłam musze przyznac.
Jakis malec jechał w ciągu ostatniego miesiąca do domu?

EDIT
który kot dostał na imie Fanta?

Michcia (Karola)

Od: Pt paź 23, 2015 8:19

Post » Śro sie 31, 2016 20:56 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

Mala czarna wyrzucona wczoraj przez tych pajacy ZŁAPANA 8)
Beatko ta przedchwila zlapana to jest ta z wczoraj wyrzucona Marcin ją rozpoznał tez po ogonie. Bo wczoraj bardzk blisko niego byla.
Jest w boksie na samej górze. Nie gryzie jest bardziej wystraszona i syczy tylko

Zaraz napiszę do Angeli o pomoc w jej transporcie do weta schroniskowego

Fanta to ostatnie dziecko Ramonki jest na zdrowej
Ostatnio edytowano Czw wrz 15, 2016 11:41 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Śro sie 31, 2016 21:26 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

Agnieszka2015 pisze:Szybki dyżur zrobiłam.Jejku czy maliszek z bąblem ma mieć cornegel a ten bez bombla nie i to jego oczko jest pęknięte czy to inny jest?nie widziałam innych z chorymi oczkami,zdawało mi się, że ten co teraz nie ma bąbla w weekend jeszcze go miał...Didi powitała mnie pierwszy raz w oknie dzwiękowo(coś podobne do miau,tylko rozregulowane)chyba wszystko ok.pożyczyłam transponterek bo jutro muszę jechać wreszcie na taką interwencję.

Aga dokladnie napisalam w karcie ze malec z bablem tym wiekszym ma nie dostawac Cornegel. Pięknie czarno na bialym pisze :D
Reszta czyli 3inne dostają krople i tez żel. Wszystko także opisane dokladnie w karcie.

CatAngel

Post » Śro sie 31, 2016 21:54 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

Michcia (Karola) pisze:Kiedy trafiła do nas Anitka i co o niej wiemy

Anitkę przywiozłam z interwencji w Dąbrowie G, leczę ją u Szymańskiego,ma alergię pokarmową,może jeść tylko karmę hypoalergenic,za tydzień wiozę ją do szczepienia.
Wysterylizowałam ją w Dąbrowie g.

Agnieszka2015

Post » Śro sie 31, 2016 21:55 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

CatAngel pisze:
Agnieszka2015 pisze:Szybki dyżur zrobiłam.Jejku czy maliszek z bąblem ma mieć cornegel a ten bez bombla nie i to jego oczko jest pęknięte czy to inny jest?nie widziałam innych z chorymi oczkami,zdawało mi się, że ten co teraz nie ma bąbla w weekend jeszcze go miał...Didi powitała mnie pierwszy raz w oknie dzwiękowo(coś podobne do miau,tylko rozregulowane)chyba wszystko ok.pożyczyłam transponterek bo jutro muszę jechać wreszcie na taką interwencję.

Aga dokladnie napisalam w karcie ze malec z bablem tym wiekszym ma nie dostawac Cornegel. Pięknie czarno na bialym pisze :D
Reszta czyli 3inne dostają krople i tez żel. Wszystko także opisane dokladnie w karcie.

Nie widziałam.

Agnieszka2015

Post » Śro sie 31, 2016 21:57 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

Agnieszka2015 pisze:
CatAngel pisze:

Nie widziałam.

Serio :/. Dzisiaj wypisywalam nowe karty I nawet na Czerwono napisalam WAZNE (dotyczace malca z wrzodkiem na oczku)
A inne malce z chorymi oczkami to te które mają oczka zamglone :wink:

CatAngel

Post » Śro sie 31, 2016 22:03 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

CatAngel pisze:
Agnieszka2015 pisze:
CatAngel pisze:

Nie widziałam.

Serio :/. Dzisiaj wypisywalam nowe karty I nawet na Czerwono napisalam WAZNE (dotyczace malca z wrzodkiem na oczku)

No kojarzę,że było coś na czerwono,ale wydawało mi się, że dobrze zrozumiałam.....przepraszam nie najlepiej się dzisiaj czułam,nie zrozumiałam.byłam na lekach przeciwbólowych.

Agnieszka2015

Post » Czw wrz 01, 2016 8:33 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 37

[quote="Agnieszka2015"][quote="CatAngel"]Grafik 29.08.-04.09.
02.09. piątek rano Gosia wiecz.Agnieszka
03.09 sobota rano Tajron wiecz.brak
04.09. niedziela rano brak wiecz Tajron

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

[poprzednia][następna]