Pralcia zaprasza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2016 19:41 Re: Pralcia zaprasza

Alyaa pisze:Jemy z Klusią to samo :) Purizon jest pycha :) A jakie suche masz Ty, Pralciu? Smaczne?
Ogryzek

Ogruziu my z Polcia też jemy Purizon - ja lubię z rybką a Pola z kurczaczkiem i rybką .
Zuzia smakoszka
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt sie 26, 2016 19:44 Re: Pralcia zaprasza

Ewa L. pisze:
Alyaa pisze:Jemy z Klusią to samo :) Purizon jest pycha :) A jakie suche masz Ty, Pralciu? Smaczne?
Ogryzek

Ogruziu my z Polcia też jemy Purizon - ja lubię z rybką a Pola z kurczaczkiem i rybką .
Zuzia smakoszka

A ja nie mam Purizona

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt sie 26, 2016 20:00 Re: Pralcia zaprasza

MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:
Ogryzek

Zuzia smakoszka

A ja nie mam Purizona

A lubisz Inuś ?
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt sie 26, 2016 22:05 Re: Pralcia zaprasza

Ogryzku, ja mam specjalne dwie karmy na zdrowy brzuszek
Pralcia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt sie 26, 2016 22:27 Re: Pralcia zaprasza

Sylwuś, brat Kluski :D
zdjęcie z wczoraj

Obrazek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob sie 27, 2016 6:49 Re: Pralcia zaprasza

Miau. Duża wróciła. Mało kotów, ale trochę przyszło. Wczoraj duża była na przedstawieniu, na którym panowie rozbijali sobie butelki na głowach. A tam jest czarna kotka, na tym podwórku Browaru Mieszczańskiego. I duża poszła po przedstawieniu do pana reżysera, powiedziała: "posprzątasz to, czy ja mam zamiatać? Bo kot porani łapki". Ale pan reżyser powiedział, że posprząta, a kotka ma na imię Tosia, jest wysterylizowana i wszyscy tam o nią dbają. Duża wyszła na gupka, biedna, ale na szczęście dla dużej się lubią z tym panem.
Pralcia

Normalnie miejscowy gupek, albo miejscowa gupia, którą wszyscy traktują z pobłażaniem, bo wiadomo - rozumu toto nie ma za grosz, ale w sumie jest nieszkodliwe
:201436
uświadomiono mi, że tak w ogóle, to butelki są zrobione z cukru, bo przecież jak ktoś komuś rozbiłby prawdziwą butelkę na głowie, to ten drugi mógłby nie przeżyć. Już w trakcie trochę mi się wydało podejrzane, że krew się nie leje, ale myślałam o kotce i nie skojarzyłam, że to niemożliwe, żeby używali szklanych butelek :oops:

Tosia tu wystąpiła

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob sie 27, 2016 7:26 przez MalgWroclaw, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob sie 27, 2016 7:06 Re: Pralcia zaprasza

Małgosiu, dzięki rozmowie z Panem dowiedziałaś się,że Tosia jest pod dobrą opieką i nie musisz się o nią martwić.
Gdybyś nie porozmawiała, to pewnie wiele razy wracałabyś myślami i troską do Tosi...
W zalewie znieczulicy, Twoja postawa jest godna podziwu.Możesz być z siebie dumna.
ObrazekObrazek

isiaja

Od: Śro gru 28, 2011 13:36

Post » Sob sie 27, 2016 7:29 Re: Pralcia zaprasza

isiaja pisze:Małgosiu, dzięki rozmowie z Panem dowiedziałaś się,że Tosia jest pod dobrą opieką i nie musisz się o nią martwić.
Gdybyś nie porozmawiała, to pewnie wiele razy wracałabyś myślami i troską do Tosi...
W zalewie znieczulicy, Twoja postawa jest godna podziwu.Możesz być z siebie dumna.

Ciociu, taki wstyd za dużą
:201422
Fasolka by napisała, że duża to naprawdę jest gupia :(
Pralcia

W sumie tak, bo tę kotkę tam widywałam i się martwiłam o jej sterylizację. To jest dość daleko ode mnie. Cieszę się, że jest sterylizowana
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob sie 27, 2016 7:33 Re: Pralcia zaprasza

Pralciu, to wcale nie jest wstyd!
Powinnaś być DUMNA ze swojej Dużej!
ObrazekObrazek

isiaja

Od: Śro gru 28, 2011 13:36

Post » Sob sie 27, 2016 11:51 Re: Pralcia zaprasza

Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:
Ogryzek

Zuzia smakoszka

A ja nie mam Purizona

A lubisz Inuś ?

Nie wiem, nigdy nie próbowałam

MaryLux

Post » Sob sie 27, 2016 11:53 Re: Pralcia zaprasza

isiaja pisze:Pralciu, to wcale nie jest wstyd!
Powinnaś być DUMNA ze swojej Dużej!

Też tak sądzę

MaryLux

Post » Sob sie 27, 2016 13:01 Re: Pralcia zaprasza

MalgWroclaw pisze:
isiaja pisze:Małgosiu, dzięki rozmowie z Panem dowiedziałaś się,że Tosia jest pod dobrą opieką i nie musisz się o nią martwić.

Ciociu, taki wstyd za dużą
:201422
Fasolka by napisała, że duża to naprawdę jest gupia :(
Pralcia

W sumie tak, bo tę kotkę tam widywałam i się martwiłam o jej sterylizację. To jest dość daleko ode mnie. Cieszę się, że jest sterylizowana

Pralciu, Duża zachowała się wspaniale! Możesz byc dumna ze swojej Duzej :1luvu:
Nie mogła wiedzieć, z czego są butelki, miała prawo martwić się o Tosie :D
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob sie 27, 2016 21:24 Re: Pralcia zaprasza

Najważniejsze, że koteczka Tosia jest bezpieczna i zadbana. I o to chodziło przecież:) Zunia.

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Nie sie 28, 2016 2:29 Re: Pralcia zaprasza

Duża przyszła do domu.
Pralcia

Uff. Wróciłam z pracy. To najlepiej wrocławianie zrozumieją. Nie miałam jak wrócić ze Stadionu Wrocław, z którego mogłam zacząć wychodzić o godzinie 0.15. Samo wychodzenie trwało, wśród 40 tysięcy ludzi. Nikt znajomy nie jechał w moim kierunku (drugi koniec miasta) samochodem. Musiałam zdać się na komunikację, tzw. specjalną. Na przystanku stanęłam o godzinie 0.42. Przepuściwszy sześć tramwajów, bo już nikt nie mógł się w nich zmieścić, wsiadłam do tramwaju jadącego w przeciwnym kierunku, niż powinnam - do Leśnicy (na pętlę, a wsiadłam, żeby w ogóle dostać się do tramwaju). To jest spory kawał. Tramwaj był bardzo przewiewny, bo wszystkie okna otwarte i otwory w dachu też, było mi zimno. Tym samym tramwajem jechałam potem do centrum. Wysiadłam przy Urzędzie Wojewódzkim i zamierzałam w desperacji zamówić taksówkę. Pieszo nie mogłam, mateosia i jolabuk5 wiedzą, że nie mogłam, chyba bym umarła, naprawdę. Nie jeżdżę taksówkami i w ogóle nie umiem nawet znaleźć numeru, znalazłam coś i, kiedy się dodzwoniłam, na przystanek przyjechał autobus nocny 246, który podjeżdża pod mój dom! W domu byłam o godzinie 3.03. Nie opłaca mi się kłaść.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie sie 28, 2016 6:14 Re: Pralcia zaprasza

Miau. Duża przyszła, mówi, że mało kotów było, ale bardzo chętnie jadły śniadanie.
Pralcia

Zastałam też przy podwórkowej ścieżce pojemnik i napis kredą: picie dla zwierząt.
Pewnie dzieci, bo dość bez pomysłu postawiony pojemnik. Może kiedyś wyrosną na normalnych dorosłych i będą pomagać, a nie tępić.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]