S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 22, 2016 14:23 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

froggy- na miejsce takie bym nie liczyła, raczej bałabym się ,że trafi do jakiegoś przekoconego domu

Ja wiem ,ze pewnie przebadany, ale zapytam
-Miał robione badanie moczu pobieranego bezpośrednio z pęcherza na posiew? W razie czego polecam dr Zacharewicz a Chorzowa. Może nie jest dobrze zdiagnozowany
-No i pomyślałbym tez ( jakby zdrowotnie było wszystko przebadane )o psychotropach ewentualnie, nie o relanium. to tez musi dobry wet dobrać
- dom wychodzący wchodziłby w grę, jakby miał dla siebie np czystą pralnię, kotłownię i przy oknie wybudowana wolierę

...a w schronisku....
adopcje max marnie :(
do domu pojechała jedna czarna koteczka w piatek, poza tym echo :(

Są dwa nowe czarnuszki, fotki wkleję później

no i niestety odszedł na zapalenie płuc jeden podrostek i dwa maleństwa które karmiła mama
Obrazek Obrazek

niekochane

Od: Pon sie 25, 2008 12:07

Post » Pon sie 22, 2016 16:26 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

froggy pisze:Czy znacie jakieś miejsce gdzie można oddać kota którym nie można się już zajmowac aby dożył spokojnie starości?

Muszę oddać jednego z naszych kotów, ponieważ nie jestem już dłużej w stanie się nim opiekować. Kot nieadopcyjny ze względu na to, że sika regularnie poza kuwetą. Zresztą o domy i tak ciężko. Kastrat, zalecenia behawiorysty nie dały NIC, przebadany na 10 stronę (badania NIC nie wykazały), na specjalistycznej karmie od bardzo dawna, obecnie bierze 10mg Relanium dziennie. Poza sikaniem kot bardzo fajny - przytulak. Muszę go oddać komuś innemu pod opiekę, bo nie daję już rady i nie jestem mu w stanie pomóc. Macie namiary na jakieś sprawdzone miejsce?

a z ciekawości u jakiego behawiorysty byłaś?
bo behawiorysta behawioryście nie równy...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto sie 23, 2016 11:49 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

Dziewczyny
mam awarię - czy w dniach 02.09-04.09 któraś mogłaby podskoczyć na Kostuchnę dać jeść trójłapce od berni ?
zmienili mi plan wyjazdów :twisted:

04.09 właściwie po 13 już będę to tylko 02 lub 03 ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto sie 23, 2016 14:53 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

..a w schronisku....

katar szaleje :(
strasznie ,,świnśkie,, calici mamy, nawet poszczepione koty chorują :(

na kociarnie z wybiegiem trafiła Rozalka
dla przypomnienia to kotka z nowotworem złośliwym, na szczęście bez przerzutów, po mastektomii
niestety jest tam mega przerażona. Mam nadzieje ,że jakoś się przyzwyczai, ale nikt nie chciał jej adoptować i DT tez nie udało nam się dla niej znależć

większość malców na antybiotykach
W zasadzie w dobrej formie tylko fistaszki
najbardziej pochorowały się dwie grupy dzikawych podrostków i kilka zestresowanych starszych
walczymy

dwa kociaki z całkiem nowych znalazły szybko domy, fajne były, max miłe

oto one

kocurek- 346/16
od 18 08 w schr
tricat 19 08

Obrazek

kotka- 347/16
od 20 08 w schr
tricat 21 08

Obrazek

na dom ma tez szanse mała bura koteczka, która była na obserwacji w kierunku wykluczenia wścieklizny
oczywiście po kilku dniach okazała sie bardzo miłym kotkiem

no i odebrali własciciele kocurka Majora 325/16
Obrazek Obrazek

niekochane

Od: Pon sie 25, 2008 12:07

Post » Wto sie 23, 2016 19:13 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

Odzyskane zdjęcia :D

Misia. pisze:Obrazek
Amon 226, bardzo miły, kochany kot

Obrazek
Flo 260. mała elowa królewna:)

Obrazek
Myszka 295. 2,5 msc, wystraszona. Na obserwacji

Obrazek
Talia 306. Dzika Mama z Ćwiklińskiej

Obrazek
Kaster 329. Syczy, dzikus, nie może wracać

Obrazek
Tolfi 330. 3 msc, kuleje na tylną łapkę, boi się

Obrazek
Różyczka 331. 2 lata, po sterylce wraca na swoje

Obrazek
Malinka 333. 3-5 lat, bardzo miła, znaleziona

Obrazek
Bayga 334. Mama z dziećmi 335-338. Fajna kicia

dzieci Baygi
bura dziewczynka 335, białubure 336 i 337, krówka 338
Obrazek
Obrazek
Obrazek

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Obrazek
Simoni 339. Czarna przerażona dzikuska

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Rodzeństwo 340-342. Oswojone, ciekawskie. 2,5msc
340 i 341 - białobure dziewczynki, 342 - czarna kicia
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Rodzeństwo 343-345. burobiała kicia 343, krówka 344, tygrysek 345

Misia. pisze:i ciąg dalszy łapania w kadr naszych dzikusków z kociarni :kotek:

Malutka 421/15
Obrazek

Ankara 449/15
Obrazek

Dolores 9/16
Obrazek

Lubczyk 70/16
Obrazek

Misia.

Od: Nie gru 14, 2014 22:49

Post » Wto sie 23, 2016 20:01 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

froggy pisze:
tangerine1 pisze:
froggy pisze:
tangerine1 pisze:nie znam nikogo takiego
a próbowaliście założyć mu pampersa ? Może to jest jakieś rozwiązanie.

A gdzie kupię pampersy dla kota???? Nie wiedziałam, że istnieje coś takiego.... Znalazłam tylko dla psów.

.
nie ma znaczenia, czy jest dla psów, czy kotów. Ważny jest rozmiar. Widziałam kiedyś w sprzedaży u weta, ale myślę, że można kupić w necie.
Można też pokombinować z takimi dla noworodków, tylko wyciąć dziurę na ogon. Na forum jest trochę pampersowych kotów, musiałabyś poszukać wątków.

Dzięki za podpowiedź!!!

trzymam kciuki, za skuteczność pampersa, daj znac
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Śro sie 24, 2016 18:41 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

a w schronisku nowa przerażona kicia

po osobie zmarłej
kolejny kot, któremu świat się zawalił
fotkę mam byle jaką, a piękna jest , lśniąca, czarna, z wielkimi oczami
standard- nie je, nie pije, nie sika

KIZI- 348/16
od 23 08 w schr
tricat 24 08
wysterylizowana, zadbana 4-5 latka
jej pani zmarła :(

Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro sie 24, 2016 18:41 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

zdjęcia dla maciaszka

308 kocurek
Obrazek

310 koteczka
Obrazek

312 kocurek
Obrazek

325 kocurek Major, już w domu
Obrazek

326 kocurek Dymsza
Obrazek

252,268 - nie mam,nie zauważyłam wpisu z prośbą o zdjęcia tych kici, zrobię następnym razem

Misia.

Od: Nie gru 14, 2014 22:49

Post » Śro sie 24, 2016 19:46 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

Dymsza boski :1luvu:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro sie 24, 2016 20:03 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

Dziękuję za fotki :)

Jeszcze o 189/16 i 201/16 bym poprosiła :)

maciaszek

Od: Sob sie 04, 2007 13:23

Post » Czw sie 25, 2016 21:33 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

niekochane pisze:froggy- na miejsce takie bym nie liczyła, raczej bałabym się ,że trafi do jakiegoś przekoconego domu

Ja wiem ,ze pewnie przebadany, ale zapytam
-Miał robione badanie moczu pobieranego bezpośrednio z pęcherza na posiew? W razie czego polecam dr Zacharewicz a Chorzowa. Może nie jest dobrze zdiagnozowany
-No i pomyślałbym tez ( jakby zdrowotnie było wszystko przebadane )o psychotropach ewentualnie, nie o relanium. to tez musi dobry wet dobrać
- dom wychodzący wchodziłby w grę, jakby miał dla siebie np czystą pralnię, kotłownię i przy oknie wybudowana wolierę

Nie miał badania moczu pobieranego bezpośrednio z pęcherza na posiew. I jak na razie mieć nie będzie ponieważ nie mam kiedy z nim jechać do Chorzowa. Aczkolwiek miał już robione tyle badań które nic nie wykazały, że powiem szczerze nie chce mi się tracić czasu na kolejne. Taka jest brutalna prawda. Czy możecie polecić jakiegoś weta który dobierze psychotropy?
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Czw sie 25, 2016 21:35 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

OlaLola pisze:
froggy pisze:Czy znacie jakieś miejsce gdzie można oddać kota którym nie można się już zajmowac aby dożył spokojnie starości?

Muszę oddać jednego z naszych kotów, ponieważ nie jestem już dłużej w stanie się nim opiekować. Kot nieadopcyjny ze względu na to, że sika regularnie poza kuwetą. Zresztą o domy i tak ciężko. Kastrat, zalecenia behawiorysty nie dały NIC, przebadany na 10 stronę (badania NIC nie wykazały), na specjalistycznej karmie od bardzo dawna, obecnie bierze 10mg Relanium dziennie. Poza sikaniem kot bardzo fajny - przytulak. Muszę go oddać komuś innemu pod opiekę, bo nie daję już rady i nie jestem mu w stanie pomóc. Macie namiary na jakieś sprawdzone miejsce?

a z ciekawości u jakiego behawiorysty byłaś?
bo behawiorysta behawioryście nie równy...

Zamawiałam wizytę domową u Pani Beaty Leszczyńskiej - http://www.hissteria.pl/
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Post » Pt sie 26, 2016 10:09 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

ja bym spróbowała z innym behawiorystą, Gośka czyni cuda, ale trzeba Jej we wszystkim słuchać i zna dobrych wetów, sama jest technikiem.

http://www.kocibehawioryzm.pl/

dwa razy mój kot dostał psychotropy, lał wszystkie tymczasy, a nie miałam jak go oddzielić. Fakt, kazano mi podać za dużą dawkę (zmniejszyłam ją o połowę sama) a i tak nie miałam kota przez 3 dni. Drugie pół tabletki dostał kilka miesięcy później gdy znów miał faze i znów nie miałam kota przez 3 dni. Powiedziałam nigdy więcej. Pomijam fakt, że miał dostawać jedną tabletkę codziennie...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt sie 26, 2016 11:08 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

OlaLola pisze:ja bym spróbowała z innym behawiorystą, Gośka czyni cuda, ale trzeba Jej we wszystkim słuchać i zna dobrych wetów, sama jest technikiem.

http://www.kocibehawioryzm.pl/

dwa razy mój kot dostał psychotropy, lał wszystkie tymczasy, a nie miałam jak go oddzielić. Fakt, kazano mi podać za dużą dawkę (zmniejszyłam ją o połowę sama) a i tak nie miałam kota przez 3 dni. Drugie pół tabletki dostał kilka miesięcy później gdy znów miał faze i znów nie miałam kota przez 3 dni. Powiedziałam nigdy więcej. Pomijam fakt, że miał dostawać jedną tabletkę codziennie...

Pomyślę, ale powiem szczerze, że jestem już naprawdę zniechęcona. I mam dość.
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Post » Pt sie 26, 2016 11:38 Re: S.K.Niekochane XXVII-zapraszamy

Froggy, ja bym widziała problem w tym, że kot jest z innymi kotami. Mam takie dwa w domu, które mi ciągle leją po katach. Nieraz robią to metr od kuwety. Smród owszem jest czasami.
Niektóre koty tak mają, że lubią zaznaczać swoje terytorium. Moje są wychodzące, a i tak oblewają wszystko w domu.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

[poprzednia][następna]