SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 08, 2016 13:13 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Moniaaaa pisze:Dziekuje za informacje. Zamowie na próbę, Terra Faelis, CFF i Granate, musze znaleść kilka zamienników, bo z dostępnością PoN jest coraz gorzej, narazie zamówiłam duzy zapas, wiec bede miała troche czasu na poszukiwania, Tyson jest bardzo wybredny, dobrze, ze chociaz z Prada nie mam takich problemow, wiec przynajmniej nic sie nie marnuje.

A próbowałaś może Doline Noteci --- krolika ? Puszki 200gr. Ja ostatnio w swoim zoologu wyczaiłam --- kociakom smakuje. Nie wiem ile w necie. W stacjonarnym 4,50zl puszeczka.
“Jesteśmy tu na jakiś czas, któregoś dnia szlag nas trafi, to po co tak traktować wszystko poważnie.”

:kitty:

FarciKot

Od: Czw sie 04, 2016 18:15

Post » Pon sie 08, 2016 16:04 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

FarciKot pisze:
Moniaaaa pisze:Dziekuje za informacje. Zamowie na próbę, Terra Faelis, CFF i Granate, musze znaleść kilka zamienników, bo z dostępnością PoN jest coraz gorzej, narazie zamówiłam duzy zapas, wiec bede miała troche czasu na poszukiwania, Tyson jest bardzo wybredny, dobrze, ze chociaz z Prada nie mam takich problemow, wiec przynajmniej nic sie nie marnuje.

A próbowałaś może Doline Noteci --- krolika ? Puszki 200gr. Ja ostatnio w swoim zoologu wyczaiłam --- kociakom smakuje. Nie wiem ile w necie. W stacjonarnym 4,50zl puszeczka.

Nie próbowałam... Sprawdziłam wlasnie skład i na pierwszym miejscu jest wieprzowina, krolika jest zaledwie 14%..., co w porównaniu z 95% mięsa krolika w PoN wypada dość kiepsko. Poki, co zamówiłam zapas PoN na dwa miesiące, a w międzyczasie bede testować inne karmy.
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą oraz ludzi, którym nigdy nie dorównają

Moniaaaa

Od: Nie wrz 27, 2015 8:55

Post » Wto sie 09, 2016 19:44 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dolina Noteci w puszcze to nie to samo co Dolina Noteci premium gdzie jakość jest dobra. To inna linia fimry. Na pierwszym miejscu są produkty pochodzenia zwierzęcego czyli odpady po produkcyjne nie różniące się niczym od tego co pakują w whiskasa. Plus dla karmy, brak zboża.
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Wto sie 09, 2016 19:58 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Mówicie pewnie o Natural Taste? Wyprowadziłam tym brzuchy z wiecznych biegunek po Animondzie Carny :-) Kotom bardzo służy

Dolina Noteci w puszce to jeszcze Rafi i to chyba odpadki ;)
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto sie 09, 2016 20:21 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

wistra pisze:Mówicie pewnie o Natural Taste? Wyprowadziłam tym brzuchy z wiecznych biegunek po Animondzie Carny :-) Kotom bardzo służy

Ja pisałam o tej co Ty, Natural Taste -- moim kotom bardzo smakowała.Bardziej niz Animonda Carny. Ale tylko ten 1 smak testowałam.
Nie widze w składzie tam odpadkow, o których pisze Boguśka.

https://www.ab-zoo.pl/13163_dla_kotow-k ... uszka_185g

Nie rozumiem dlaczego od razu przekreslac karme i pisac, ze odpaki jesli są rozne karmy Doliny Noteci.
“Jesteśmy tu na jakiś czas, któregoś dnia szlag nas trafi, to po co tak traktować wszystko poważnie.”

FarciKot

Post » Wto sie 09, 2016 20:31 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

FarciKot pisze:
wistra pisze:Mówicie pewnie o Natural Taste? Wyprowadziłam tym brzuchy z wiecznych biegunek po Animondzie Carny :-) Kotom bardzo służy

Ja pisałam o tej co Ty, Natural Taste moim kotom bardzo smakowała.

Nie rozumiem dlaczego od razu przekreslac karme i pisac, ze odpaki jesli są rozne karmy Doliny Noteci.

Tak, ta linia premium w saszetkach i te czarne puszki to naprawdę dobra karma! Ale strasznie drogo w tym sklepie ab-zoo. W sklepie firmowym o wiele taniej. W środy mają przesyłki gratis jeżeli zakupy wyniosą 50 zł. Kupowałam tam chyba 2 tygodnie temu i obsługą, przesyłką byłam zachwycona! Moja kota oczywiście wybrzydza, ale tuńczyka w saszetce premium polizała trochę, więc jak na mojego niejadka to cud. Normalne koty powinny się zajadać :D

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

Post » Wto sie 09, 2016 20:36 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Polina pisze:
FarciKot pisze:

Tak, ta linia premium w saszetkach i te czarne puszki to naprawdę dobra karma! Ale strasznie drogo w tym sklepie ab-zoo. W sklepie firmowym o wiele taniej. W środy mają przesyłki gratis jeżeli zakupy wyniosą 50 zł. Kupowałam tam chyba 2 tygodnie temu i obsługą, przesyłką byłam zachwycona! Moja kota oczywiście wybrzydza, ale tuńczyka w puszce polizała trochę, więc jak mojego niejadka to cud. Normalne koty powinny się zajadać :D

Dokładnie, a łatwo zrobic czarny PR karmie takim wpisem, tym bardziej komus kto ma slep internetowy zoologiczny i NIBY sie na wszystkich dobrych karmach zna,

Ja w stacjonarnym place po 4,50zl za puszke. Wybralam teraz ten sklep do linka, poniewaz mial podany sklad -- sklad chcialam pokazac -- nie cene :D
Ostatnio edytowano Wto sie 09, 2016 20:37 przez FarciKot, łącznie edytowano 1 raz

FarciKot

Post » Wto sie 09, 2016 20:36 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

kociraj.com.pl ma je tanio ;)
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto sie 09, 2016 20:41 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

wistra pisze:kociraj.com.pl ma je tanio ;)
FarciKot pisze:
Polina pisze:
FarciKot pisze:

Tak, ta linia premium w saszetkach i te czarne puszki to naprawdę dobra karma! Ale strasznie drogo w tym sklepie ab-zoo. W sklepie firmowym o wiele taniej. W środy mają przesyłki gratis jeżeli zakupy wyniosą 50 zł. Kupowałam tam chyba 2 tygodnie temu i obsługą, przesyłką byłam zachwycona! Moja kota oczywiście wybrzydza, ale tuńczyka w puszce polizała trochę, więc jak mojego niejadka to cud. Normalne koty powinny się zajadać :D

Dokładnie, a łatwo zrobic czarny PR karmie takim wpisem, tym bardziej komus kto ma slep internetowy zoologiczny i NIBY sie na wszystkich dobrych karmach zna,

Ja w stacjonarnym place po 4,50zl za puszke. Wybralam teraz ten sklep do linka, poniewaz mial podany sklad -- sklad chcialam pokazac -- nie cene :D

Dzieki Wistra, faktycznie, cena super! Lepsza niż w firmowym.

FarciKot, ok, rozumiem. Myślałam, że przepłacasz i chciałam Cie uświadomicć :ryk:

Polina

Post » Wto sie 09, 2016 20:45 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Polina pisze: Myślałam, że przepłacasz i chciałam Cie uświadomicć :ryk:

Dziękuję :) -**********************- Moj tymczasik zarłok tez -- te gwiadki to od niego dla Ciebie :D

FarciKot

Post » Wto sie 09, 2016 20:58 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

FarciKot pisze:
Polina pisze: Myślałam, że przepłacasz i chciałam Cie uświadomicć :ryk:

Dziękuję :) -**********************- Moj tymczasik zarłok tez -- te gwiadki to od niego dla Ciebie :D

A dzięki, dzięki :201461

Polina

Post » Śro sie 10, 2016 5:42 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Wlasnie o tej puszce pisałam i jej składzie. Nie miałam na mysli kiepskiego składu, jako całości, chodziło mi jedynie o zawartość krolika w puszce, jest daleko za wieprzowina... PoN ma 95% mięsa krolika http://hubuform.pl/power-of-nature-natu ... -dla-kotow. Szukam takiej karmy z samym królikiem. Zamówiłam na próbę 2 puszki Terra Faelis, zobaczymy, moze podejdzie francuskiemu podniebieniu Tysona.
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą oraz ludzi, którym nigdy nie dorównają

Moniaaaa

Od: Nie wrz 27, 2015 8:55

Post » Śro sie 10, 2016 11:39 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Moniaaaa pisze:Wlasnie o tej puszce pisałam i jej składzie. Nie miałam na mysli kiepskiego składu, jako całości, chodziło mi jedynie o zawartość krolika w puszce, jest daleko za wieprzowina... PoN ma 95% mięsa krolika http://hubuform.pl/power-of-nature-natu ... -dla-kotow. Szukam takiej karmy z samym królikiem. Zamówiłam na próbę 2 puszki Terra Faelis, zobaczymy, moze podejdzie francuskiemu podniebieniu Tysona.

Moniaaaa, ale to do Bogusi było -- to ona pisała, ze Dolina Noteci oprócz premium w saszetkach to odpadki -- nie Ty.
Ty wyraznie napisałaś, ze za mało królika w "króliku" :) a Tobie chodzi o jak najwiecej królika w karmie. I ja Cię dobrze zrozumiałam.

FarciKot

Post » Śro sie 10, 2016 18:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kurier dzisiaj przyjechał, ale do sąsiadów. :roll:
W zoologicznym stacjonarnym kupiłam dzisiaj karmę mokrą Applaws Natural Cat Food tuńczyk w puszce. Bardzo smakowało kociakom i rocznej kici. :) Na puszce pisze uzupełniająca karma dla dorosłych kotów. Jest jednak rysunek małego, średniego i dużego kota. Nie zaszkodzi chyba maluchom?

ulayetta

Od: Czw lip 14, 2016 21:19

Post » Śro sie 10, 2016 18:17 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Nie, nie zaszkodzi. W tych karmach dla kociat i doroslych jest tak, ze te dla kociat mają czasami wiecej, witamin, tauryny, bialka. Jak raz czy nawet kilka razy, albo i czesciej zjedza karme dla doroslych nic im nie bedzie. Choc lepiej zeby miały wiecej wszystkiego, poniewaz rosna.

Jak lubia tunczyka, mozesz przetestowac tez Cosme w galaretce. Moim smakowala. A to chyba jedyna karma kompletna,a nie uzupelniajaca z Cosmy choc filetówka.
Inne smaki np kurczak to juz uzupelniajaca. Trzeba czytac sklad kazdego smaku.

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ota/161276

FarciKot

[poprzednia][następna]