Tyson i Prada

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 03, 2016 16:26 Re: Tyson i Prada-myślę nad trzecim kotem. Czy to dobry pomy

Prada czasami kładzie sie na Tysonie wlasnie w sposób uniemożliwiający ruch, a on wierzga łapkami i ja podgryza. Mimo wszystko to on cześciej sie na nia zaczaja, atakuje w sensie szturchnięcia jej i ucieka, a ona zaczyna go gonić i tak w kółko. Miłości miedzy nimi nie ma, ale jakoś sie bawią i tolerują wzajemnie. Zauważyłam, ze Tyson jest zazdrosny, śpi sobie w sypialni, ale jak tylko usłyszy, ze w drugim pokoju Prada przychodzi na głaski do mnie i wydaje charakterystyczne dla tej czynności dźwięki to od razu przybiega z antena do gory i wchodzi miedzy nas, dopieszczam go, jak mogę, ale staram oboje traktować jednakowo.
Ostatnio edytowano Nie wrz 18, 2016 10:42 przez Moniaaaa, łącznie edytowano 1 raz
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą oraz ludzi, którym nigdy nie dorównają

Moniaaaa

Od: Nie wrz 27, 2015 8:55

Post » Nie sie 07, 2016 21:02 Re: Tyson i Prada - sielanka trwa

U nas wszystko w porządku. Koty są zdrowe, a to najważniejsze :D . Tyson zmienił się po kastracji nie do poznania, nie jest juz nieufnym i nieśmiałym kocurkiem, tylko pewnym siebie, dumnym kocurem, wita wszystkich, którzy nas odwiedzają. Prada to wariatka, wszędzie jej pełno :D .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą oraz ludzi, którym nigdy nie dorównają

Moniaaaa

Post » Pt sie 26, 2016 19:41 Re: Tyson i Prada - sielanka trwa

Wspólny odpoczynek :D

Obrazek

Moniaaaa

Post » Nie wrz 18, 2016 10:41 Re: Tyson i Prada - myślę nad trzecim kotem. Czy to dobry po

Tak, jak w tytule. Myślę nad trzecim futrem, 5 miesięcznym kocurkiem. Myślicie, że to dobry pomysł?

Moniaaaa

Post » Nie wrz 18, 2016 12:05 Re: Tyson i Prada - myślę nad trzecim kotem. Czy to dobry po

niekoniecznie to dobry pomysł. Masz dwa koty, które się akceptują/lubią. Trzeci kot może wnieść chaos i niepewność w stadzie.
U mnie trzeci kot był wybawieniem dla dwójki rezydentów, bo Gucio zyskal kumpla do zabawy, a Miśka miała święty spokój. Zaburzył ten stan czwarty kot - koty przez dwa lata nie potrafią ustalić swoich relacji, nawet poprzednie status quo uległo zaburzeniu.
A Tyson przecież już miał problemy z pęcherzem - chcesz powtórki ?

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie wrz 18, 2016 12:34 Re: Tyson i Prada - myślę nad trzecim kotem. Czy to dobry po

Popieram ,łatwo wnieść chaos do stada tym bardziej mając kota wrażliwego
reagującego na stres .
Mocno się zastanów :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie wrz 18, 2016 12:42 Re: Tyson i Prada - myślę nad trzecim kotem. Czy to dobry po

Dzięki dziewczyny :D Właśnie dlatego najpierw zapytałam Was, bardziej doświadczonych.

To prawda Tyson jest wrażliwcem, aczkolwiek po kastracji zmienił się bardzo, na lepsze oczywiście. Tak właśnie myślałam nad tym, że trzeci może wnieść zamęt do domu, że dwa mogą trzymać się razem, a trzeci będzie na uboczu... Zobaczyłam takiego czarnego diabła MCO i skradł moje serce, stąd ten pomysł, no ale skoro odradzacie, to nie ma nad czym się zastanawiać, spokój i zdrowie Tysona i Prady są ważniejsze niż moje marzenie o wielkim puchatym MCO :wink:

Moniaaaa

Post » Wto lis 01, 2016 21:19 Re: Tyson i Prada

Tyson podróżnik :D

Obrazek

Moniaaaa

Post » Czw lis 03, 2016 14:42 Re: Tyson i Prada

O matko jak on urósł :D

amehtana

Od: Nie lis 30, 2014 21:29

Post » Czw lis 03, 2016 17:54 Re: Tyson i Prada

To prawda, 6 kg futra :D . A jak tam Twoje urwisy? Wstaw jakies fotki, ciekawa jestem, jak sie wybarwiaja.

Moniaaaa

Post » Sob lis 12, 2016 21:43 Re: Tyson i Prada

Mała z białej kulki wybarwiła się na coś bliżej nieokreślonego w cętki :D pysio szary, futro przy skórze białe jak śnieg, a na końcach brązowe. Jutro wrzucę jakieś zdjęcia.

amehtana

Od: Nie lis 30, 2014 21:29

Post » Nie lis 13, 2016 23:22 Re: Tyson i Prada

No i gdzie te zdjęcia? Czekam i czekam... :wink:

Moniaaaa

Post » Pon lis 14, 2016 21:39 Re: Tyson i Prada

Ale Tyson okrąglutki na ostatnim zdjęciu :)

Seramarias

Od: Śro lip 15, 2015 11:38

Post » Wto lis 15, 2016 19:20 Re: Tyson i Prada

On tyle futra ma. Opierzył sie, jakbyśmy na Syberii mieszkali :wink:
Obrazek

Moniaaaa

Post » Wto lis 15, 2016 19:53 Re: Tyson i Prada

Śliczny puchatek, bardzo zmężniał :wink:

Seramarias

Od: Śro lip 15, 2015 11:38

[poprzednia][następna]