Bytomskie Łobuzy cz. 9 - Walczymy!zdj str 96-100

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 04, 2016 18:30 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

klaudiafj pisze:Hej Dziewczynki :)
Jestem zmęczona :) Dziś była szansa ze dzieci pojadą do domu, a dokładnie młodsza Kornelia, ale ona nie chce jechać. Juz tu śpi trzy noce i zostanie do soboty albo niedzieli.

Wiedziałam! :D Bo u cioci jest jak w bajce, tyle się dzieje.
klaudiafj pisze:Zadzwonil tata Kornelii i ona mu powiedziała ze nie chce jechać do domu bo chce jechać daleko.
No to ja się zbieram robić śniadanie. Starsza leży ze mną w łóżku a młodsza w sypialni bajki ogląda bo też jeszcze się nie wykulala z wyrka :)

Bo dzieciom naprawdę niewiele potrzeba, żeby dobrze się czuły :)
Dużo sił Ci życzę, i pomysłów. :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Czw sie 04, 2016 19:53 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Dziękuję :) Dziś plac zabaw i slonce wykończył dzieci. W końcu młodsza zrobiła się bardzo marudna. Spędzilismy chyba 6h na dworze. W końcu o 18 pozbieralam dzieci do domu, bo młodsza juz była nieznośna. W domu dzieci poszły do kąpieli w której też był płacz z powodu mycia włosów. Ubraly się w piżamki i poszły do sypialni do łóżka. Załączylam Uniwersytet Potworny, dałam obiad, potem przegryzki i po 10ciu minutach młodsza juz spala i śpi juz prawie trzecia godzinę. I tak się zastanawiam czy wstanie czy tak do rana będzie spać.
Jutro odpoczywamy przed Krakowem.
:)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw sie 04, 2016 21:39 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Jesteśmy na trzeciej stronie :P i będziemy Was odwiedzać aż do 100.
Pozdrawiamy wszystkie kocie ślicznotki :1luvu:
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt sie 05, 2016 7:51 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Witaj Gosiu :)

Obudziłam się o 7.30. Ale upał :/ o 8 pozbieralam Kornelie. Ale wykończyłam wczoraj dzieci - Kornelia spala do rana od 19. Dziś może pojedziemy na rynek zabytkowym tramwajem na lody i posiedzimy przy fontannie. Potem zahaczymy o plac zabaw i wrócimy odpoczywać przed jutrem. A jutro do Krakowa. Zobaczymy Wawel - prywatne komnaty królewskie i prywatne komnaty od smoka. No i rynek i sukiennice.
Nie wiem kiedy odwioze dzieci - może w niedziele.
Miłego dnia :)

klaudiafj

Post » Pt sie 05, 2016 18:02 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

klaudiafj pisze:Witaj Gosiu :)

Obudziłam się o 7.30. Ale upał :/ o 8 pozbieralam Kornelie. Ale wykończyłam wczoraj dzieci - Kornelia spala do rana od 19. Dziś może pojedziemy na rynek zabytkowym tramwajem na lody i posiedzimy przy fontannie. Potem zahaczymy o plac zabaw i wrócimy odpoczywać przed jutrem. A jutro do Krakowa. Zobaczymy Wawel - prywatne komnaty królewskie i prywatne komnaty od smoka. No i rynek i sukiennice.
Nie wiem kiedy odwioze dzieci - może w niedziele.
Miłego dnia :)

fajne macie plany, byle pogoda dopisała i nie było tak duszno jak dzisiaj :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sie 05, 2016 18:10 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Ten pobyt u Ciebie dziewczynki długo będą pamiętały.
Widać, że jak za coś się zabierasz, angażujesz się maksymalnie :ok:
Czekam na wieści z Krakowa :)
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Sob sie 06, 2016 19:03 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Doczytałam. Od razu masz skok na głęboką wodę. Dwoje dzieci na raz, to spore wyzwanie. Tyle, że z własnym dzieckiem jest zupełnie inaczej, bo się je instynktownie kocha.
Dla dziewczynek o na pewno będą niezapomniane dni, bo masz czas tylko dla nich i wymyślasz im różne atrakcje.
Miłej niedzieli życzę.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Nie sie 07, 2016 11:42 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

NO no no :) Super ciotka z Ciebie :) Podziwiam ;)
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie sie 07, 2016 11:59 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Czesc Ciotka!
Jak sie udał wypad do Krakowa ?

Napewno dziewczynki beda chciały cześciej takich super wakacji,koty chyba troche mniej? :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie sie 07, 2016 13:38 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Hej :)
Ja kocham te dzieci jak moje własne. Tak samo brata i kuzynke traktowałam jak się nimi zajmowałam. Skoro to są dzieci rodziny a nie obce to dla mnie to jest jedno.
Dzisiaj dzieci miały jechać do domu, ale poprosiły czy mogą zostać do czwartku. No to zostają ;)
Koty troszkę się przyzwyczaiły. Wiadomo, że to nie jest normalny dla nich czas, ale krzywda im się nie dzieje. Jedynie Kitusia jakby mocniej kuleje a moja wetka jeszcze na urlopie.
W Krakowie było tak sobie, ciągłe lało. Ale w sumie kupiłam taka książeczkę (oprócz pamiatek) gdzie na płycie do komputera jest zwiedzanie Krakowa i bajki i kolorowanki do kolorowania na komputerze. Wczoraj na płycie dzieci odnajdywaly miejsca gdzie byliśmy, a lektor opowiadał o tym miejscu w dwóch prostych zdaniach - super książeczka!
Dziś jesteśmy na ogromnym placu zabaw na pikniku :) Mamy wiklinowy kosz ze szmatką w kratę i koc piknikowy z czerwoną krata i mnóstwo jedzenia. Graliśmy tez w pingponga i tak sobie spędzamy czas. Dla odmiany jest z nami m.
W Krakowie przytulilysmy się we trzy do siebie. M. jak.na.to patrzył to się prawie popłakał ;)
Mam już album piękny do zdjęć z wakacji. Jak dziewczynki pojadą to przygotuje im pamiątkę :)

Pozdrawiam Was serdecznie :) ja czytam na bieżąco co u Was :)

klaudiafj

Post » Nie sie 07, 2016 13:59 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Klaudia czytam i podziwiam, super ciotka z Ciebie :201494 :201494. Nie dziwie sie ze dziewczynki chca dluzej u Was zostac. Pozdrawiam i bawcie sie dobrze, szkoda ze Krakow deszczem Was przyeital i pozegnal ale to nie sa wasze ostatnie wakacje, dziewczynki zawsze beda chcialy taka ciocie odwiedzac. Sama bym chetnie zmiwnila sie w dziecko i pobyla z Wami :piwa:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sie 07, 2016 19:54 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Hej ! :)
Jakie dziewczynki mają poidełko ?
Pamiętam ,że kupowałaś im ale nie pamiętam jakie. Czy nadal z niego korzystają czy już nie.
Ja zamówiłam takie :

http://www.zooplus.pl/customerpicturedi ... nna/162333
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie sie 07, 2016 20:00 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

O, jak przyjemnie poczytać, że malutka nie płacze za mamą.
Cudny czas :)
My też wczasujemy. Tym razem koty są pod opieką m. :)
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Nie sie 07, 2016 20:43 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Kotimont pisze:O, jak przyjemnie poczytać, że malutka nie płacze za mamą.
Cudny czas :)
My też wczasujemy. Tym razem koty są pod opieką m. :)

A rodzice ile maja czasu dla siebie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon sie 08, 2016 10:36 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 9 :)

Właśnie dziwne, że nie chce jechać - dawałam jej jeden dzień a będzie prawie 2 tyg. Ona spędziła tylko jedna noc u babci i dopiero teraz jest drugi raz poza domem i od razu tak długo.
Siedzą teraz w łóżku, oglądają tv i jedzą mandarynki.
Potem pojedziemy na plac zabaw, duży gdzie nad jeszcze nie było. Ale to koło 13 po zupie. Starsza nocuje u mnie regularnie.
Ja wstaje o 8 rano i kładę się o 24 - świat się kończy ;) ale nie mogę dłużej spać jak wiem, że zajrzę do pokoju a dziecko już dawno obudzone, patrzy i chce jeść. Z jedzeniem na szczęście nie ma problemu. Sama też sobie wymyśla na co ma smak. A najśmieszniejsza jest jak chce cukierka. Co przebiegnie to zatrzymuje się i mówi - a das mi coś? A co? Cukierka! Albo - cuje, cuje, że chce tego cukierka!
Dziś poniedziałek - zostały trzy noce, chyba że znowu coś się zmieni. Bo ja proponowałam do środy a one ze do czwartku. Może wstydziły się chcieć więcej ;)

klaudiafj

[poprzednia][następna]