Moli25 pisze:Dzis robie kopytka.
Sa dwie szkoły ich robienia.
Jak Wy robicie?
ok kg ugotowanych, przetartych ziemniaków, po dwie dłonie mąki pszennej i ziemniaczanej, całe jajko
zawsze wychodzą dobre
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Moli25 pisze:Dzis robie kopytka.
Jak Wy robicie?
mir.ka pisze:Moli25 pisze:Dzis robie kopytka.
Jak Wy robicie?
ok kg ugotowanych, przetartych ziemniaków, po dwie dłonie mąki pszennej i ziemniaczanej, całe jajko
zawsze wychodzą dobre
Moli25 pisze:No wlasnie jak z ziemniaczana to juz nie kopytka? Z jajkiem?
Ja tez zawsze robiłam z jajkiem i maka pszenna, ale kolezanka po fachu nakazała mi zrobic z ziemniaków i maki pszennej. Wlasnie bez jajka. Wiec dzis miałam dobrego ziemniaka i bez jajka zrobiłam... Luksus wg mnie wyszedł. Zasmażyłam cebulkę na masełku i był pycha obiad![]()
I ta szarlotka....![]()
Mało w domu gotuje, pieke cześciej, ale poprostu mi sie nie chce. Wole kupic mężowi obiad za 3,65 niz stac przy garach jeszcze po pracy
agusialublin pisze:Moli25 pisze:No wlasnie jak z ziemniaczana to juz nie kopytka? Z jajkiem?
Ja tez zawsze robiłam z jajkiem i maka pszenna, ale kolezanka po fachu nakazała mi zrobic z ziemniaków i maki pszennej. Wlasnie bez jajka. Wiec dzis miałam dobrego ziemniaka i bez jajka zrobiłam... Luksus wg mnie wyszedł. Zasmażyłam cebulkę na masełku i był pycha obiad![]()
I ta szarlotka....![]()
Mało w domu gotuje, pieke cześciej, ale poprostu mi sie nie chce. Wole kupic mężowi obiad za 3,65 niz stac przy garach jeszcze po pracy
ale że bez mąki ziemniaczanej? znaczy sie ziemniaki i mąka pszenna ?
Moli25 pisze:No wlasnie jak z ziemniaczana to juz nie kopytka? Z jajkiem?
I ta szarlotka....![]()
PixieDixie pisze:MOli jak tam badania?! CO lekarz powiedzial?
Moli25 pisze:PixieDixie pisze:MOli jak tam badania?! CO lekarz powiedzial?
Zabieg na ciesn nadgarstka mam 08.09.2016
Miesiac L4
podejrzewam ze i tak bede musiała zamknąć miesiac, wypłaty, inwentaryzacja, fv...
Moli25 pisze:agusialublin pisze:Moli25 pisze:No wlasnie jak z ziemniaczana to juz nie kopytka? Z jajkiem?
I ta szarlotka....![]()
ale że bez mąki ziemniaczanej? znaczy sie ziemniaki i mąka pszenna ?
Tak, ja pierwsze słyszę do kopytek dodawać ziemniaczanatylko pszenna + jajko.
Z ziemniaczana to tylko kluski śląskie
Moli25 pisze:PixieDixie pisze:MOli jak tam badania?! CO lekarz powiedzial?
Zabieg na ciesn nadgarstka mam 08.09.2016
Miesiac L4
podejrzewam ze i tak bede musiała zamknąć miesiac, wypłaty, inwentaryzacja, fv...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości