OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 30, 2016 20:12 OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo ul.Iskry s.62.FB s.69

Jak w tytule!
POMOCY!

Zaginęła BEZA! Warszawa Bemowo ul. Iskry

Kontakt na mnie 697 541 709

Właśnie otrzymałam telefoniczną informację od Adopcyjnego Opiekuna o Bezy zaginięciu .
Miejsce jej zniknięcia jakie zostało podane przez Dużego Bezy to Warszawa Bemowo ul. Iskry.
Duży Bezy jest poza Warszawą. Jeszcze tam pozostanie. Po obopólnych ustaleniach, za zgodą Dużego Bezy, ruszamy z jej poszukiwaniami .
Szukam kogoś z tych okolic co może podejść, pomóc, sprawdzić. Wrzucić do skrzynek ulotki.Powiesić ogłoszenia.
Podeślę każdą ilość. Zapłacę za kopiowanie.

Czarna rozpacz. Ledwo oddychać mogę ze strachu o nią. Nie zna terenu. Nigdy nie była kotem wychodzącym.
Beza została wyadoptowana w marcu 2016 roku jako podopieczna Fundacji Jokot do nie wychodzącego DS w Warszawie .

Nie mam jej fotki bieżącej. To bardzo drobna kociczka. Ma około roku. Wykastrowana.
ObrazekObrazekObrazek

Beza na filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=WywibDV ... e=youtu.be

Inne fotki od nas
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Wto sie 09, 2016 8:56 przez ASK@, łącznie edytowano 13 razy
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lip 30, 2016 21:09 Re: OTW15-zaginęła Beza!Babice k/Warszawy os.Groty!POMOCY! s

jednorazowe czy nawet kilkukrotne podejscie osoby " z dala " nic nie da. Chyba że szczęśliwy traf. Niech szukaja jak najbliżej domu. A jednocześnie trzeba ogarniac teren. Malutka pewnie się gdzies schowala i boi się. Trudno bedzie ją wywołać. Jaka tam okolica bezpieczna? Mieszkam na bielanach.Dość niedaleko. Asiu możesz mi na pw napisac adres. pogapie się i poszperam jak tylko nadarzy się sposobność.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie lip 31, 2016 10:20 Re: OTW15-zaginęła Beza!Babice k/Warszawy os.Groty!POMOCY! s

Asiulek, tylko myślami, ale jestem z Tobą.
Trzymaj się jakoś :(

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie lip 31, 2016 14:33 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo ul.Iskry!POMOCy!s.62

Gdzie mogłam wrzuciłam ogłoszenia. Net, Paluch. Napisałam do lecznic w okolicach z prośbą o wydruk ,zawieszenie, umieszczenie na stronie, namiary na karmicieli... O wszystko.
Wysłałam maila do Dużego jakie należy poczynić kroki by szukanie kota było jak najbardziej efektywne.
Punkt, po punkcie.
Najważniesze to ogłoszenia.
Ostatnio edytowano Wto sie 09, 2016 9:04 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 01, 2016 8:03 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo ul.Iskry!POMOCy!s.62

Asia jak zamówiłaś szczepionki uodparniające to zgłoś się do FI.Tylko wpisy do książeczek i rachunki by się przydały. Zawsze jakiś grosz dostaniesz :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon sie 01, 2016 8:38 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo ul.Iskry!POMOCy!s.62

meg11 pisze:Asia jak zamówiłaś szczepionki uodparniające to zgłoś się do FI.Tylko wpisy do książeczek i rachunki by się przydały. Zawsze jakiś grosz dostaniesz :mrgreen:

Dzięki
Zamówiłam szczepionki . Rachunku nie mam ew przelew. Wpisy na pewno w książeczkach będą.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 01, 2016 9:04 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo ul.Iskry!POMOCy!s.62

ASK@ pisze:
meg11 pisze:Asia jak zamówiłaś szczepionki uodparniające to zgłoś się do FI.Tylko wpisy do książeczek i rachunki by się przydały. Zawsze jakiś grosz dostaniesz :mrgreen:

Dzięki
Zamówiłam szczepionki . Rachunku nie mam ew przelew. Wpisy na pewno w książeczkach będą.

Ok. To wpisz się na wątku FI. :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto sie 02, 2016 6:58 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo ul.Iskry!POMOCy!s.62

Poszukiwania trwają
Czekamy aż wróci Duży Bezy.Jeszcze go nie ma. Rozmawialiśmy telefonicznie o łapce. Mailowo też wyjaśniałam dlaczego to może być przydatne. Jeśli trzeba to ją zawiozę.

Dziewczyny, dziękuję za pomoc. Wielkie dzięki. :1luvu:

Gawroszek jako tako.Coś mi się w nim nie podoba. Schizę mam patrząc na jego brzuszek. Jakby pełniejszy. Ale wczoraj więcej zjadł. Conva w strzykawce bardzo mu smakuje. A boczki już zapadnięte były bo na nic smaka nie miał. To na razie dzieciak bez radości. Smutasek.
Iwanek wczoraj dostał swoje mini smaczki z łososia. Teraz to jest cacy. Na jak długo?
Ostatnio edytowano Wto sie 09, 2016 9:13 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 02, 2016 15:59 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo ul.Iskry!POMOCy!s.62

Dzięki kociarzom trafiłam do Pani Joasi z Urzędu Gminy Bemowo. Obiecała pomóc. Znalazła dwie karmicielki, które już są powiadomione. Jedna mieszka blisko domu Bezy i zna mieszkańców. Ma się przejść. Od razu z takimi wieściami p.Joasia zadzwoniła.
Dzwoniłam też do SM Bemowo. Nie mieli zgłoszeń jako takich o kotach. Ale słysząc mój głos sprawdził w Ekopatrolu czy oni z tych okolic coś zgarniali. Dwa młode koty i kot po wypadku. Ale rysopis nie odpowiada Bezie.
Firma zrobiła mi ogłoszenia i ulotki. Jutro, jak wsio pójdzie dobrze, pojedziemy.

Niech się znajdzie.
Ostatnio edytowano Wto sie 09, 2016 10:01 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 03, 2016 14:42 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo ul.Iskry!POMOCy!s.62

Byliśmy. Wróciliśmy.
Zosi i Rafałowi dziękuję za pomoc. :1luvu:

Obrobionych zostało sporo ulic. Głównie ulotki w skrzynki były wrzucane. Na ogłoszenia wiele miejsc tam nie ma. Ale przystanki, kościół i większe sklepy są oklejone.

Wiele, wiele kciuków nam potrzeba by Beza się znalazła.
Ostatnio edytowano Wto sie 09, 2016 9:17 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 03, 2016 15:37 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo ul.Iskry!POMOCy!s.62

Mocno trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro sie 03, 2016 17:02 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo ul.Iskry!POMOCy!s.62

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Śro sie 03, 2016 17:09 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo ul.Iskry!POMOCy!s.62

Niech ją ktoś wypatrzy :ok: :ok: :ok:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Czw sie 04, 2016 20:10 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo ul.Iskry s.62.Potrzebne

Dziś dzieci weta zaliczyły. A więc pojechał
Gawrosz
Gawronek
Grymusiek
Gajka
Gujka
Bemolek
i
Sasia
Gabinet zajęty na dobrych kilka chwil :mrgreen:

Gawroszek ma super kalici. Nadżery też są super. Nie dziwota ,że nie je. Ale goimy się.

Pozostałe goowienka :wink: zostały zaszczepione i testowane.Krew lała się mocno. Nerwy ciśnienie podniosły. Tylko Grymuś wyłamał się i nie dał kropelki krwi bez walki.Czyli wielu kuć. Grymuś to w ogóle dziwaczny kocik. To ten nie łapalny. Ale pierwszy mruczeć zaczął. Jest cudnym kotem o dziwnym spojrzeniu. takim gapiowatym.

Sasię musimy obserować bo jakaś "dziwna" jest. Choć na oko i macanie nie ma do czego się przyczepić. A jak "oko" nie pomoże to sobie krewkę utoczymy. Dzis chrupki zeżarła przed wizytą. A tak pilnowałam.

Po powrocie dostały jeść i ...szynkę na ukojenie ran i godności. Jako ten siewca rozrzucałam kawałki poledwicy sopockiej. No, prawie jak szynka. Gawronek biegał od jednej mordy do drugiej zamiast zająć się swoją porcją.Przypomina strasznie Maciejkę.
Nagle z szafy wyłoniła się Bianusia. Zadekowała się tam nie zauważenie. Teraz ja mlaski i pacanie o podłogę wyciągło. Pomyślałam, że jej też rzucę. Lubi polędwiczkę. Urwałam spory kawałek bo to spory kot. Ja macham łapką one macha ogonem. I szykuje się do przyjęcia rzutu. Poooooszłoooo Cholerka jasna :? kot spitolił w podskokach. Nie mam cela. Nigdy nie trafiam. Do dziś. Prosto w nos Bianki trafiłam :strach: Polędwica przykleiła się do niego zasłaniając wyloty .Po czym powoli grawitacja ją ściągnęła w dół. Bianka nie czekała aż całkiem odpadnie tylko z dzikim podskokiem wpadła znów do szafy. :| Znów mam przechlapane :placz:
Ostatnio edytowano Wto sie 09, 2016 9:19 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 04, 2016 22:41 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo ul.Iskry s.62.Potrzebne

Nie mogę przestać o Bezie myśleć. Wczoraj na miejscu miałam totalne załamanie. Ryczałam jak głupia.

Pamiętam jak mąż ją przyniósł. Maleńką, drobną, brudną i zabiedzona strasznie . Jak Januszowi na kolana się pchała . Jak cierpliwie zniosła wszelkie zabiegi przy sobie. Taka dzielna była. Mam nadzieję, że nadal jest.
Wszystko to dusza sobie przypomniała i łzy poszły. Mało kiedy TZ mnie w takim stanie widzi więc deczko się skonfudował .
Ale ja twarda baba jestem. Poszliśmy robić swoje. Mała żyje. Musi. Po prostu MUSI!
Ostatnio edytowano Wto sie 09, 2016 9:21 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]