Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 30, 2016 22:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

MaryLux pisze:
Moli25 pisze:Napewno szybko czas upłynął Ci w pracy :kotek:
Sobota to duzo klientów, ruch jak w ulu- czas leci migiem :twisted:

A nogi uszami wyłażą

Mnie na pewno :evil:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob lip 30, 2016 22:23 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

MaryLux pisze:
Moli25 pisze:
MaryLux pisze:
Moli25 pisze:
MaryLux pisze:A nogi uszami wyłażą

Niestety taka praca- tez taka wykonuje :roll:

Wiem...

Ale lubie swoja prace, chociaz czasami uderzyłabym patelnia po łbie co po niektórych :twisted: dla opamiętania :twisted:

Bym też - tyle że w pracy nie mam patelni :ryk: :ryk: :ryk:

Ja też ale za to mam toporek :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lip 30, 2016 22:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Nadal powtarzam że w tak dużym sklepie 3 osoby to stanowczo za mało. Dziś dostawa była o godz 14. Zanim się pan wyładował ( 4 palety + kulbox) była godz.15.
Paleta z nabiałem, dwie palety z warzywami i jedna z napojami i piwem + kulbox z mięsem i wędlinami to towary potrzebne rano a nie po południu. :evil:
Towar dostajemy ze spedycji mieszczącej się w Teresinie. Spedycja to taki centralny magazyn do którego zwożone są towary a tam przepakowywane i rozdzielane na wszystkie stokrotki województwa łódzkiego. Niestety zatrudniają tam samych debili i niedorozwojów umysłowych bo inaczej nie można ich nazwać. Nie wiem czy nabór do pracy robili w psychiatrykach ? Kto przy zdrowych zmysłach pakuje do kulboxa pojemnik z wędlinami, na to karton chleba tostowego , a na to skrzynkę z ok 18 kg mięsa , znów chleb tostowy i dwa pojemniki z wędliną. Nie trzeba super inteligentnym by wyobrazić sobie jak wygląda chleb przyciśnięty tyloma kilogramami.
Chleb niestety nie nadaje się już do niczego . I w ten sposób generuje się niepotrzebne straty bo mimo pisania ankiet do magazynu oni mają to głęboko gdzieś .
Udało nam się tylko rozłożyć świeże ( nabiał i warzywa ) i ja wyłożyłam i sprawdziłam swoje mięso i wędliny i na cokolwiek brakło nam czasu. Nalatałam się jak głupia bo co trochę przychodził ktoś na stoisko i musiałam ganiać przez pół sklepu by podać 10 dkg szyneczki albo dwie paróweczki.
Po dzisiejszym dniu mam po prostu dość.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lip 30, 2016 23:23 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Bardzo lubię czytać o czyjejś pracy :) z tymi skargami do magazynu to trzeba chyba uderzyć wyżej :)
Widać ze Ciebie Twoja praca fascynuje i jak Ciebie czytam to mnie też fascynuje :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob lip 30, 2016 23:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

klaudiafj pisze:Bardzo lubię czytać o czyjejś pracy :) z tymi skargami do magazynu to trzeba chyba uderzyć wyżej :)
Widać ze Ciebie Twoja praca fascynuje i jak Ciebie czytam to mnie też fascynuje :D

Uwielbiam robić to co robię bo to naprawdę fajny zawód.
Kiedyś byłam małomówna , nieśmiała i bardzo wycofana w relacjach międzyludzkich. Jak ktoś mnie nie znał mógł na pierwsze wrażenie ocenić mnie jako mruka. Dzięki pracy w sklepie i kontaktach z klientami nabrałam pewności siebie i okazało się że jestem straszną gadułą. Kocham swoja pracę i to co robię choć coraz bardziej brakuje mi sił fizycznych i siada mi psychika bo ogólnie praca z ludzmi jest cholernie ciężką pracą.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lip 30, 2016 23:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Pół biedy , że wieczoram nie przywieźli :roll:
Ewa , ja dziś rekord pobiłam . Jak padłam ok 15 tak się nie dałam dobudzic przed 21 :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob lip 30, 2016 23:42 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

barbarados pisze:Pół biedy , że wieczoram nie przywieźli :roll:
Ewa , ja dziś rekord pobiłam . Jak padłam ok 15 tak się nie dałam dobudzic przed 21 :twisted:

To byśmy nie przyjęły.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie lip 31, 2016 9:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Niedziela ! :)
Nareszcie wolne :ok: :ok: :ok:
Znów poszłam spać koło 3 nad ranem ...........a nie po 4 bo jeszcze film oglądałam. :evil:
Ileż to ja na dzisiaj planów miałam , gdzie pojadę, co nie zrobię i jak zwykle wyszła z tego lipa .......lipa z brzoza czyli nic. :evil:
Miałam ochotę pojechać do kotków ale jak się idzie spać po 4 to raczej o 7 się nie wstanie by się wyszykować i na 10 pojechać na drugi koniec miasta a jak niektórzy pewnie wiedzą to Łódź małym miastem nie jest. I pierwszy punkt programu poszedł.
Dziewczynki po śniadanku i ja też więc za chwil kila lecę pod prysznic i wstawię pranie. Muszę dzisiaj wyprać ciuchy bo we wtorek idę na rano to żeby mi wyschły. Ostatnio wyprałam w poniedziałek rano bo we wtorek szłam na popołudnie i koszulka i spodnie miałam jeszcze wilgotne. Ciuchy dosychały na mnie.
Po wstawieniu prania chcę umyć jedną z kuwet bo z drugiej ostatnio mało korzystały. Przez kilka dni nawet z niej nic nie sprzątałam bo nie było co . Odkłaczę dywan, pościeram kurze, zamiotę i umyję podłogi i na dziś to wszystko.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie lip 31, 2016 9:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Dobra - kawkę dopijam, zmienię pościel i wyniosę na balkon i idę pod prysznic. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie lip 31, 2016 9:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ewa jaka pracowita niedziela :mrgreen: a nie mozesz posiedziec i nic nie robic ? Ja powinnam w ogrod a siedze na Miau :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lip 31, 2016 10:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

ja tez dzis wietrze pranie :oops: ukryłam je tak na balkonie by sąsiedzi nie widzieli :oops:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie lip 31, 2016 13:02 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Gosiagosia pisze:Ewa jaka pracowita niedziela :mrgreen: a nie mozesz posiedziec i nic nie robic ? Ja powinnam w ogrod a siedze na Miau :ryk:

i bardzo dobrze Gosia :ok:
robota nie zając nie ucieknie :smokin:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie lip 31, 2016 13:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

agusialublin pisze:
Gosiagosia pisze:Ewa jaka pracowita niedziela :mrgreen: a nie mozesz posiedziec i nic nie robic ? Ja powinnam w ogrod a siedze na Miau :ryk:

i bardzo dobrze Gosia :ok:
robota nie zając nie ucieknie :smokin:

swoją drogą to ja też mam sporo do zrobienia ale oczywiście siadłam na miau no więc po robocie :twisted:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie lip 31, 2016 13:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Jasne że mogę ale wtedy gdy się za sprzątanie zabiorę to mi urlop minie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie lip 31, 2016 13:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Moli25 pisze:ja tez dzis wietrze pranie :oops: ukryłam je tak na balkonie by sąsiedzi nie widzieli :oops:

U mnie nikt nie zwraca na to uwagi - pościel, pranie.......
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]