Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieniowo?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 29, 2016 18:43 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

evanka pisze:Femka, toż to teatr tylko był :roll:

ale treści teatrem nie były
a do treści właśnie się odnosiłam
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt lip 29, 2016 19:22 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

a nie chcialabys się wyspowiadać u papieża? :roll: :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt lip 29, 2016 19:30 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Maryla, to dla mnie temat ważny i trudny. Mam na pieńku z polskim kościołem, a jestem katoliczką. Nie, na ten temat raczej żartować nie będę. Tak, gdyby KK w Polsce wrócił na właściwe tory, jak tylko stałby się na nowo Kościołem mojej wiary, wróciłabym i na pewno byłabym katoliczką praktykującą. A to oznacza również spowiedź.

Franciszek przywraca Kościół i wiarę normalnym ludziom, wpisuje w naszą codzienność. Mówi prostym językiem i pokazuje wiarę w życiu, które toczy się na co dzień. I w dodatku nie z pozycji wszystkowiedzącego ideału z gromadką dzieci w ukryciu.
Obrazek

Femka

Post » Pt lip 29, 2016 19:39 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

tylko żeby chcieli go sluchac
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt lip 29, 2016 19:42 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Dlatego nie robię sobie nadziei na szybki powrót do kościoła. Wątpię nawet, żeby stało się to za mojego życia. A i tak szansa na powrót kościoła do Kościoła jest tylko wtedy, gdy następcy Franciszka pójdą jego drogą.
Obrazek

Femka

Post » Sob lip 30, 2016 1:48 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Femka pisze:najpierw będzie krokodyl :lol:

Krokodyl nilowy (Crocodylus niloticus)?
Czy dowolny?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob lip 30, 2016 1:51 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Femka pisze:Maryla, to dla mnie temat ważny i trudny. Mam na pieńku z polskim kościołem, a jestem katoliczką. Nie, na ten temat raczej żartować nie będę. Tak, gdyby KK w Polsce wrócił na właściwe tory, jak tylko stałby się na nowo Kościołem mojej wiary, wróciłabym i na pewno byłabym katoliczką praktykującą. A to oznacza również spowiedź.

Franciszek przywraca Kościół i wiarę normalnym ludziom, wpisuje w naszą codzienność. Mówi prostym językiem i pokazuje wiarę w życiu, które toczy się na co dzień. I w dodatku nie z pozycji wszystkowiedzącego ideału z gromadką dzieci w ukryciu.

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob lip 30, 2016 8:35 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Dorota pisze:
Femka pisze:najpierw będzie krokodyl :lol:

Krokodyl nilowy (Crocodylus niloticus)?
Czy dowolny?

Błądzisz, Dorota, ale wybaczam Ci :lol:
Obrazek

Femka

Post » Sob lip 30, 2016 10:24 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Czy ja dobrze przeczytałam?
Nerutek psem nieułożonym? Jak to się mogło stać, Femko? Zaniedbujesz wychowanie i edukację adoptusia? :evil:

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Sob lip 30, 2016 10:41 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Olat, skoro pytasz, jak to się mogło stać, nie ma w tym żadnej tajemnicy. Po pierwszym entuzjazmie zwyczajnie nie chciało mi się nadmiernie szkolić Nerutka, wolę się z nim przytulać :mrgreen:

A oto kolejne zdumienie wynikające z obcowania z kotami. Pisałam wielokrotnie, że Szczypiorki bardzo niechętnie podchodzą do miski, gdy nakładam coś więcej niż hamburgery z frytkami. Przetestowałam wszystkie wartościowe karmy, wszystkich producentów, nie bacząc na nic. Nawet cena nie miała większego znaczenia. Nic. Nie chciały jeść. Za to za gourmeta dawały się pokroić. W efekcie chrupy zjadały zawsze dobre, na obiad kurzy cycek, ale na śniadanie i kolację wprawdzie symboliczne porcje, ale marnej jakości.

Tymczasem w ubiegłym tygodniu za późno zorientowałam się, że kończą się hamburgery z frytkami i otworzyłam jedną z zalegających po ostatniej próbie puszek animondy. Zjadły bez kaprysów 8O Aż pobiegłam na górę, gdzie są miseczki z chrupami. Pomyślałam, że może przeoczyłam, że są puste, stąd ten apetyt na wszystko 8O Ale miski pełne.

Nadzieja znów zawitała do mego serca skołatanego. Gdy w tygodniu robiłam zamówienie, wzięłam kilka saszetek felixa, ale pojechałam po bandzie i wzięłam też miamora i animondę w różnych smakach. Co ważne, o ile animondę jeszcze jednym zębem jadły, o tyle na miamora zawsze się wypinały całkowicie.

I co? W czwartek przy miamorze Menel pobił się z Burkiem o michę :lol: Oczywiście obaj mieli dokładnie to samo, ale oni programowo nie dowierzają :twisted: Dobra passa trwa nadal. Miamor znika w oka mgnieniu, to samo z tackami animondy 8O Albo idą mrozy, albo będzie wojna. Sama nie wiem, co gorsze.

Felixy zatem (tfutfutfu) idą w odstawkę. Chwilo trwaj.
Obrazek

Femka

Post » Sob lip 30, 2016 11:15 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

No nie wiem, nie wiem :roll:
Wiesz, że można pozbawić rodzica praw, jeśli dzieci są zaniedbane edukacyjnie i wychowawczo?
Przytulasami wszystkiego nie załatwisz! :P :twisted: :lol:

Olat

Post » Sob lip 30, 2016 11:27 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Olat, zapominasz wszak, że każdemu, kto zechce mnie uwolnić od darmozjadów, dorzucę jeszcze sowitą wyprawkę :lol:
Tylko Edwarda zostaje.
Obrazek

Femka

Post » Sob lip 30, 2016 11:35 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Wyszła z Ciebie wygodnicka natura. :(
Edzia zajmuje się sama sobą i nic od Ciebie nie wymaga :roll:

Olat

Post » Sob lip 30, 2016 12:43 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

nobody is perfect. Poza tym Edzia nie pakuje mi się do łóżka, nie zajmuje kanap i foteli w domu, nie pstrzy podłogi swoimi łapami. :evil:

10 minut temu wywiesiłam pościel do wyschnięcia, było piękne słońce i pojedyncze obłoczki. Właśnie mam nad sobą stalowo-siną chmurę :placz:
Obrazek

Femka

Post » Sob lip 30, 2016 13:19 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Femka pisze:nobody is perfect. Poza tym Edzia nie pakuje mi się jeszcze do łóżka, jeszcze nie zajmuje kanap i foteli w domu, jeszcze nie pstrzy podłogi swoimi łapami. :evil:

10 minut temu wywiesiłam pościel do wyschnięcia, było piękne słońce i pojedyncze obłoczki. Właśnie mam nad sobą stalowo-siną chmurę :placz:
powinno byc dodane :smokin:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[poprzednia][następna]