Tytek Kot Nad Koty. 5 tymczasów szuka domu !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 26, 2016 9:32 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

Dorciu44,bardzo mi przykro.
Jaka jest nazwa feralnych kropli? Też jeżdżę często do dr Buczek i stosuję co zaleca z całej szerokiej palety-będę teraz ostrożniejsza...

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto lip 26, 2016 11:09 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

[*] Współczuję :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lip 26, 2016 14:44 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

Przepraszam, ale uzewnętrznię się, bo krew mnie zalała. Dorota samobiczowanie się za to, że chciałaś ratować kota jest bez sensu. Przeżywanie jego śmierci to ludzki i normalny odruch, ale obwinianie siebie to krzywda, którą sama sobie wyrządzasz. Dziewczyno i tak robisz więcej niż to możliwe, a dokładasz sobie do tego.... Potrafisz przestać? Bo jak nie, to powinnaś przestać pomagać kotom, dla własnego dobra. A tego na pewno nie potrafisz.

Nie myślcie, że łatwo mi tak pisać. Co roku ratuję od kilku do kilkunastu osesków. Nie sypiam, nawalam w pracy, jak trzeba to walczę a jak trzeba pozwalam odejść. I już nie robię sobie wyrzutów. Przestałam, kiedy 5 kociąt, które wykarmiłam od 6 dnia życia odeszło na PP w ciągu kilku dni. Zachorowały na dwa dni przed szczepieniem, na wszystkie czekały domy. W tym sezonie z miotu czterech jeszcze z pępowinkami straciłam dwa. Ale dwa są już we wspaniałych domkach. I kolejne dwa, które oprócz wykarmienia potrzebowały leczenia z KK. Teraz pomagam kolejnym i na tym się skupiam.

Dorotko świata nie uratujesz, wszystkich kociąt też. Ale są i te, którym możesz pomóc. Pozdrowienia od białasów - chłopczyk właśnie mruczy mi na kolanach.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Wto lip 26, 2016 18:17 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

Wiem ,samobiczowanie to moja i pewnie nie tylko moja domena :oops: gdybym go nie zabrała pewnie by żył. :cry:

Wielokrotnie stosowałam te krople ,zawsze jeżdżę do dr.Buczek lub dr.Garncarza ,ufam Im.

Teraz pojawia się pytanie czy to na pewno krople?a może jakiś wirus ? jak grom z jasnego nieba ,bo w niedzielę byłam z nim na Zylexisie i było ok,tylko oczka mrużył ,ale po Tropicamidum tak może być.
W poniedziałek jak z nim pojechałam do lecznicy to jeszcze był kot! potem z minuty na minutę gorzej i gorzej.. :cry:
RTG nie wykazało ani obrzęku ani nic ,a kociak się dusił ,nie reagował na nic .
Temperatura 36.6 podnoszona w cieplarce ,lub na termoforku nie trzymała się .
skopiowane z ulotki.
. U dzieci możliwe: wysypka, zaburzenia psychotyczne, zaburzenia zachowania, omamy, drgawki, niewydolność oddechowa i krążeniowa,

u niego tak było ,jak by taczał się :cry:
Słyszę jego płacz. :cry:

Gutek ,Kalai wielkie wielkie dzięki za dt dla białasków :201494 :201494 :201494
Dziś WiolaW. zabierze dwa kociaki z lecznicy :201494 ,zostanie tam tylko czarna mizerotka .
Boję się ją zabrać :cry:

Malutek nadal ma problemy z brzuszkiem ,tz.kupy itp.ok.ale pierwsze jedzenie i wymioty z dużą ilością śliny ,potem już je ,b.często i przerwa i znów to samo.
Bawi się ,jest prze kochanym krówkiem.
Teraz poluje na muchę w takiej pozycji że myślałam że już rzyga :placz:
Dostaje skrawek Ranigastu rano i wieczorem ,dziś rzyg był tylko raniutko.
Futruje potem przez 2 /3 godziny co np. pół godziny i idzie spać .
Coś z tym brzusiem się dzieje ,po chorobie coś się zrypało ,ale pracujemy nad tym.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto lip 26, 2016 19:42 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

dorcia44 pisze:Kurczak odszedł ,co czuje tylko ja wiem .
Dość mam wszystkiego,dość,ot tak po prostu.
Przepraszam kochanie ,tak bardzo chciałam Ci pomóc ,a zabiłam...
[']

(*) światełko na drogę dla Kurczaczka.

Prawda jest taka, że poczucia winy, choćby najbardziej pozbawionego racjonalnych i moralnych podstaw, po śmierci kocięcia, nie da się uniknąć. Trzeba swoje wypłakać, zanim człowiek sobie, albo inni mu przetłumaczą.
Doricu, nie Ty dałaś mu życie i nie od Ciebie pochodzi jego śmierć. Czasem, choćbyśmy nie wiem co robili, nie udaje się kogoś uratować. Tak bywa i już. Zresztą, tak jak piszesz: nie wiadomo do końca, co siedziało w tym kocie i czy to właśnie działania niepożądane kropli do oczu były przyczyną śmierci. Może tak, a może nie.
Bardzo Ci współczuję. Wiem, jak bardzo boli strata kociego dziecka. Trzymaj się cieplutko. :201461

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Wto lip 26, 2016 19:48 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

dziękuję i przepraszam za nieodebrany telefon,Ciebie Basiu też przepraszam :oops:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lip 26, 2016 20:44 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

dorcia44 pisze:dziękuję i przepraszam za nieodebrany telefon,Ciebie Basiu też przepraszam :oops:

Nic nie szkodzi. Znalazłam wyrzuconego kociączka w Radziejowicach i chciałam Cię podpytać, czy wiesz, gdzie mają testy na pp. Ale kocika wzięła już inna rodzina.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Wto lip 26, 2016 21:05 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

['] Współczuję.

Może to było niezwiązane z kroplami? Albo jakaś ostra reakcja alergiczna, nie sposób tego przewidzieć :(
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto lip 26, 2016 21:08 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

Cieszę się że ktoś zajął się malcem ,ja w testy na pp nie wierzę ,wychodziły dodatnie u kociaków chorych np. na kalici. :?
Jak przyniosłam czarną w stanie skrajnym ,wetka mnie spytała czy moim zdaniem to pp. zapach..nie ,nie pp.na szczęście miałam rację. :201494
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lip 27, 2016 10:15 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

Bialasy sa super, chłopczyk bardzo otwarty, miziasty czasem się spłoszy ale nie boi się innych zwierząt, Ambar już go wylizał i są kumple. Maluchy mieszkaja na razie w łazience
Dziewczynka będzie miala charakterek, syczy często szczególnie pies się jej nie podoba i ja ( bo oczy zakrapiam), ale na kolanach mruczy;)
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Śro lip 27, 2016 14:04 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

Cześć Dorciu, dawno mnie tu nie było.. :)

tiggi

Od: Nie lut 17, 2013 13:32

Post » Śro lip 27, 2016 17:42 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

Kalai pisze:Bialasy sa super, chłopczyk bardzo otwarty, miziasty czasem się spłoszy ale nie boi się innych zwierząt, Ambar już go wylizał i są kumple. Maluchy mieszkaja na razie w łazience
Dziewczynka będzie miala charakterek, syczy często szczególnie pies się jej nie podoba i ja ( bo oczy zakrapiam), ale na kolanach mruczy;)

Dobre wiadomości :D
tiggi pisze:Cześć Dorciu, dawno mnie tu nie było.. :)

Cześć i a przypomnisz się :?: :oops:

U nas bez zmian,Filipek rzyga raz lub dwa razy dziennie ,potem je ,je i jeszcze raz je.

Musimy zrobić RTG.
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lip 27, 2016 22:04 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

Bo Filipki tak mają :roll: Mój Filipek też żygacz a 6 kilo waży . :mrgreen:
Trzymam za zdrowie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw lip 28, 2016 6:14 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

witam poranne i życzę miłego dnia :)
Dorotko i wiesz co z blokiem Twojej Małgosi?

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Czw lip 28, 2016 6:32 Re: Tytek Kot Nad Koty.BŁAGAM O DT DLA DWÓCH KOCIAKÓW !!!PIL

Filipkowi raczej USG zrób

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

[poprzednia][następna]