"I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 25, 2016 20:16 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Tak bardzo boję się o Odisia.
Kocie walcz :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon lip 25, 2016 21:09 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Joasiu, ja też mam schizę na punkcie niewydolności nerek - od roku mam wciąż jakiegoś kota nerkowego :roll:
Teraz jeszcze mój Macho zaczął sie do nich zaliczać ...

Erin - morfologia na granicy dolnych norm, dlatego jutro dostanie pierwsze epo. Kroplówki dostaje juz od ponad tygodnia - dotychczas podskórne, teraz parę dni dożylnych. Odi nie jest łatwym pacjentem niestety :roll:
Dostawał dotychczas Semintrę, RenalVet, Lespewet, od 2 tygodni Fortekor zamiast Semintry. Na fosfor ma Calcifos.
Dzisiaj zawiozłam jeszcze osłonowy Ranigast w kroplówce, dopóki ma wenflon.

Muszę przyznać, ze Odi wieczorem po kroplówkach i lekach wyglądał lepiej niz w piątek - i chyba też lepiej sie czuł.

Nieśmiało napiszę ... dzisiaj poszło 156zł na badanie krwi, kroplówki i leki, a jeszcze trzeba 150zł na epo i kolejne kontrole krwi. Jakby ktoś chciał się dorzucić do Odisiowej skarpety, to z pewnością Odi byłby bardzo wdzięczny :oops:
W weekend wysmyczę jakiś bazarek dla niego.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon lip 25, 2016 22:04 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Odiś ma lepszy humor (zwłaszcza mu się seksu chce). Ale jego skarpeta faktycznie dzisiaj nie ma dobrego dnia.

Podawanie leków Odisiowi to walka. A jestem sama i mam tylko dwie ręce. Czasami kończy się tym, że zaczyna gryźć. Podawanie tabletek już w miarę mam opanowane (a on plucie nimi). Jutro mamy w planach baterię zastrzyków i kroplówek. Trzymajcie kciuki, żeby mu się za wcześnie nie znudziło, bo może się krew polać. Moja oczywiście. I żeby Odiś więcej jadł, bo po kroplówce sam trochę zjadł. Ale trochę, bo powinien więcej. Mam nadzieję, że zje w nocy, jak się ochłodzi.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pon lip 25, 2016 22:11 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za apetyt i ogólną poprawę.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon lip 25, 2016 22:56 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

BAZAR viewtopic.php?f=20&t=176031

edit:
bazar był i się skończył. Trwał jakieś ... 5 minut może? Teraz już nie ma co zaglądać :lol:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto lip 26, 2016 6:36 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Zabersie :lol: :lol: :lol:

Dziękuję!

Filo, nie pomyslałam - ja mam przecież przyrząd do podawania tabletek. Wprawdzie i tak nie uchroni to przed walką z kotem, ale choć palce się oszczędzi ;) Dam Ci w czwartek.
Obrazek

Avian

Post » Wto lip 26, 2016 6:59 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Przyrząd! Jak to wygląda i gdzie można dostać?!
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto lip 26, 2016 7:07 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Obrazek

Avian

Post » Wto lip 26, 2016 7:18 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Dziękuję :smokin:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto lip 26, 2016 7:24 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Avian, bardzo mocno kibicuję Odisiowi, mam nadzieję, że EPO zadziała :ok:
Podaj numer konta, kilka złotych podeślę.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lip 27, 2016 13:14 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

kiedy tylko wpłynie to, na co czekam na moje konto - natychmiast przeniesie się do skarpety Odisia.
I nieustająco :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro lip 27, 2016 14:01 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Ja również :ok:
Przelew powinien być najpóźniej jutro.

Erin

Post » Śro lip 27, 2016 18:36 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Dziekuję za wszystkie wpłaty, które dotarły w ostatnich dniach! :201494
Jutro kontrola krwi, zobaczymy, jak Odi reaguje na intensywne płukanie.

Straszny pacjent z niego, podłączenie kroplówki to walka na śmierć i życie :roll:
Filo juz ma paluchy pogryzione ...
Za podanie zastrzyków Odi był bliski morderstwa.

Ważne, ze przy karmieniu aż tak źle nie jest. Wczoraj udało się wepchnąć w kota całkiem niezłą ilosć gerberka :ok:
Obrazek

Avian

Post » Śro lip 27, 2016 19:22 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

I tak trzymać :ok:

Erin

Post » Czw lip 28, 2016 21:36 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Avian pisze:Straszny pacjent z niego, podłączenie kroplówki to walka na śmierć i życie :roll:
Filo juz ma paluchy pogryzione ...
Za podanie zastrzyków Odi był bliski morderstwa. :ok:

Ze też nie znalazł się jeszcze nikt mądry, kto by wymyślił kaganiec dla kota? :?: Tylko jak w kagańcu podawać tabletki? :roll:

Barbasia

Od: Wto sty 26, 2010 21:26

[poprzednia][następna]