Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz.16-Duszek i Elfi w DT

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 25, 2016 9:31 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.16-2 kociaki do adopc

MaryLux pisze:
mir.ka pisze:
MaryLux pisze:
mir.ka pisze:Elfi :1luvu:

Obrazek

Marzycielka :)

śni o psotach :)

O Psotach?

może też
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lip 25, 2016 9:49 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.16-2 kociaki do adopc

Wczoraj kocur łobuz znowu sie wypuscił wieczorem za bramę. On jest tak sprytny, ze potrafi wymknąć sie miedzy nogami nie wiadomo kiedy, tylko ogon się zobaczy, albo przeskoczy przez psa w drzwiach i ucieknie. Tradycyjnie wrócił po pół godzinie. Już wcześniej miał ochotę się wymknąć jak trochę się kręciłam wychodząc na zewnątrz, bo przyniosłam jabłek i nastawiłam słój octu jabłkowego. Jabłka strasznie lecą z drzewa , a są jeszcze małe i dużo robaczywych, nie nadają się jeszcze na przetwory, to postanowiłam wykorzystać je w inny sposób z korzyscia dla zdrowia.

Właśnie dojechały zakupy z Almy, jutro będzie sałatka grecka. Tofik trochę zawiedziony zawartoscia reklamówek, bo nic dla niego nie było :( Zwierzakowe zakupy będa pod koniec tygodnia, muszę zrobić zamówienie bo mam do realizacji 200pkt urodzinowych w zooplusie, będzie za to jakieś jedzonko, bo od jakiegos czasu zamieniam systematycznie punkty na karmę dla kotów lub psiaka. Nie chce mi się ich zbierać duzo bo nie ma nic interesującego, kilka razy próbowałam, ale zanim dozbierałam odpowiednią ilość, to produktu już nie było i się zniechęciłam :(
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon lip 25, 2016 17:45 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.16-2 kociaki do adopc

Mireczko mówili w radio ze Sosnowiec podtopiony, u Was wszystko ok?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto lip 26, 2016 9:55 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.16-2 kociaki do adopc

Moli25 pisze:Mireczko mówili w radio ze Sosnowiec podtopiony, u Was wszystko ok?

ja mieszkam w innej strefie klimatycznej niż reszta miasta, to z reguły większość kataklizmów mnie omija :)
u nas były faktycznie burze z deszczem, ale takie w miarę normalne
też przeczytałam w internecie ,że kilka dzielnic dość mocno zalało

Martuś piekłam wczoraj muffinki, ale poniewaz był to pierwszy raz to zrobiłam je z tego podstawowego przepisu, nie chciałam za bardzo wymyślać, bo nie wiedziałam co mi wyjdzie
cukru nie dałam całej szklanki jak w przepisie, tylko dwie łyżki cukru trzcinowego i łyżkę stewii, wyszło w sam raz
ciasto podzieliłam na dwie części i do jednej dałam rodzynki, a do drugiej kakao, dla urozmaicenia
trochę zeszło mi na pieczeniu bo kupiłam tylko 6 foremek, a ciasta było na 18, piekłam 3 razy :(
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lip 26, 2016 11:56 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.16-2 kociaki do adopc

Hej :)
Foremek na mufinki to lepiej kupić więcej niż mniej :)
Ale łobuz z Tofika :) A ja tak go wszędzie chwalę, że taki grzeczny, że tylko pod kontrolą do ogródka wyjdzie i po chwili wraca itd :mrgreen:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto lip 26, 2016 16:06 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.16-2 kociaki do adopc

A chociaz smakowały Ci ?
Ja mam papierowe jednorazowe foremki, milion foremek, za 5 zł gdzies kupiłam setki tych foremek :lol:
Tak jak Klaudia mowi tych muffinek zawsze wychodzi duzo :mrgreen:
Obrazek

Moli25

Post » Wto lip 26, 2016 16:07 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.16-2 kociaki do adopc

Moli25 pisze:A chociaz smakowały Ci ?
Ja mam papierowe jednorazowe foremki, milion foremek, za 5 zł gdzies kupiłam setki tych foremek :lol:

Klaudia zawsze dużo mówi, a mało robi ;p Mufinek jeszcze nie robiłam ;p Ale papierowych papierków do pieczenia też mam milion w różnych kolorach i rozmiarach :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto lip 26, 2016 16:08 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.16-2 kociaki do adopc

klaudiafj pisze:

Klaudia zawsze dużo mówi, a mało robi ;p Mufinek jeszcze nie robiłam ;p

:ryk:
Liczą sie chęci
Obrazek

Moli25

Post » Wto lip 26, 2016 17:43 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.16-2 kociaki do adopc

MaryLux pisze::flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty:
sto lat, sto lat

dzięki serdeczne Maryś :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lip 26, 2016 17:45 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.16-2 kociaki do adopc

Moli25 pisze:
klaudiafj pisze:

Klaudia zawsze dużo mówi, a mało robi ;p Mufinek jeszcze nie robiłam ;p

:ryk:
Liczą sie chęci

ja kupiłam 6 szt silikonowych foremek w formie kwiatków, spodobały mi sie bo były takie ładne kolorowe

muffinki smakowały i nie tylko mnie :wink:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lip 27, 2016 12:47 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.16-2 kociaki do adopc

Duszek, malutki pieszczoszek, którego nikt nie chce, a on taki śliczny
Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lip 27, 2016 12:48 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.16-2 kociaki do adopc

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lip 27, 2016 12:49 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.16-2 kociaki do adopc

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]