Felicita,Sevenek&Bohun.W DT Fox i Adaś, Marlon w DS. Fox (*)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 18, 2016 21:17 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

FElunia pisze:Tu bardziej widać ten okrąglutki brzuszek i zadek :mrgreen:
Obrazek

Śliczny ,słodki Dzieciak :1luvu:
całusy i głaski Wam posyłamy Kochani

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro lip 20, 2016 8:46 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

Dziękujemy!

Bohun ostatnio odkrył uroki spania między nami. Wtula się we mnie każdym centymetrem ciałka i śpi w najlepsze, nieraz pochrapując. To ma niestety jeden minus - Sevenuś nie przychodzi do mnie na tulanki, baranki i ugniatanki :( Tęsknię za moim synusiem-burusiem. Sevenek w dzień nie zauważa ludzi, jedynie w nocy można liczyć na kocie czułości. Inaczej niż Felunia, która zawsze musi być blisko. Tak na wyciągnięcie ręki: "Ja tu sobie będę leżała przy tobie, nie dotykaj mnie, ale bądź blisko. A jak będziesz do mnie mówiła, albo na mnie patrzyła, to będę dla Ciebie mruczeć". Oczywiście przeważnie nie mogę się powstrzymać i muszę ją pogłaskać, albo wycałować po brzuszku. Teraz po zabiegu do którego miała wygolone "paszki", ma takie króciutkie zamszowe futerko - aż się prosi o całuski! Wtedy Księżniczka zmienia pozycję i odchodzi nieco dalej ode mnie, ale nie przestaje mruczeć. A mruczy głośno, czasem aż grucha! Natomiast Sevenek niekiedy mruczy podczas nocnych przytulanek, jednak tak cichutko, trzeba dobrze nadstawić ucha, by to słyszeć. A Bohun nie mruczy wcale, czasem tak śmiesznie chrumka.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Śro lip 20, 2016 15:03 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

O to Pola od sterylki przestała mruczeć. Kiedyś mruczała jak traktorek a po sterylce przestała. Jak jest zadowolona i szczęśliwa to tak śmiesznie sapie.
Za to Zuzia potrafi głośno mruczeć podczas miziania.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro lip 20, 2016 16:59 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

Bohun sapie, gdy się boi. A Trisska (która jest u teściów) gdy się boi, to zaczyna mlaskać.
Mruczenie jest fantastyczne, bardzo lubię kocie mruczanki!
A okazało się, że Sevenek-zdrajca przychodzi na nocne mizianki do Maćka, nie do mnie!

FElunia

Post » Śro lip 20, 2016 17:50 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

Śliczności te TUSTE :D :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob lip 23, 2016 15:39 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

FElunia pisze:Dziękujemy!

Bohun ostatnio odkrył uroki spania między nami. Wtula się we mnie każdym centymetrem ciałka i śpi w najlepsze, nieraz pochrapując. To ma niestety jeden minus - Sevenuś nie przychodzi do mnie na tulanki, baranki i ugniatanki :( Tęsknię za moim synusiem-burusiem. Sevenek w dzień nie zauważa ludzi, jedynie w nocy można liczyć na kocie czułości. Inaczej niż Felunia, która zawsze musi być blisko. Tak na wyciągnięcie ręki: "Ja tu sobie będę leżała przy tobie, nie dotykaj mnie, ale bądź blisko. A jak będziesz do mnie mówiła, albo na mnie patrzyła, to będę dla Ciebie mruczeć". Oczywiście przeważnie nie mogę się powstrzymać i muszę ją pogłaskać, albo wycałować po brzuszku. Teraz po zabiegu do którego miała wygolone "paszki", ma takie króciutkie zamszowe futerko - aż się prosi o całuski! Wtedy Księżniczka zmienia pozycję i odchodzi nieco dalej ode mnie, ale nie przestaje mruczeć. A mruczy głośno, czasem aż grucha! Natomiast Sevenek niekiedy mruczy podczas nocnych przytulanek, jednak tak cichutko, trzeba dobrze nadstawić ucha, by to słyszeć. A Bohun nie mruczy wcale, czasem tak śmiesznie chrumka.

są koty, które nie potrafią mruczeć :(
Felunia zachowuje się podobnie jak Rudzia, mozna głaskać wtedy jak się obok położy, oczywiście nie na kolanach i mozna głaskać jak zacznie się nadstawiać i tak długo jak ona chce, bo inaczej się obrazi

ale z Sevenka zdrajca, albo to Ty go zdradziłaś z Bohunkiem i poszedł gdzie indziej na mizianki :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lip 23, 2016 18:56 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

Sevenek się trochę zrehabilitował i mizianki były. Ale Bohun na dobre ma nocną miejscówkę w naszym łóżku :mrgreen:

A ja muszę się pochwalić: dziś spełniło się moje marzenie - byłam ptakiem, zleciałam że Skrzycznego :201437

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lip 26, 2016 18:00 przez FElunia, łącznie edytowano 2 razy

FElunia

Post » Sob lip 23, 2016 23:19 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

FElunia pisze:Sevenek się trochę zrehabilitował i mizianki były. Ale Bohun na dobre ma nocną miejscówkę w naszym łóżku :mrgreen:

A ja muszę się pochwalić: dziś spełniło się moje marzenie - byłam ptakiem, zleciałam że Skrzycznego :201437

Obrazek

WoW !!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie lip 24, 2016 7:13 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

FElunia pisze:Sevenek się trochę zrehabilitował i mizianki były. Ale Bohun na dobre ma nocną miejscówkę w naszym łóżku :mrgreen:

Obrazek

odważna jesteś 8O
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 24, 2016 18:07 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

Zazdroszczę miejsca pobytu

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto lip 26, 2016 18:02 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

To jeszcze zdjęcia naszej Dużej, która chyba myśli, że jest ptakiem. :roll: Czyli ktoś widział kiedyś ptaka, który ma 20 kilo nadwagi?
S.

Obrazek
Obrazek

FElunia

Post » Wto lip 26, 2016 18:08 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

Lilka: Ciociu - Duża mówi,że Ty jesteś bardzo odważna i że bardzo Cię podziwia. Nasza Duża ma lęki, boi się pająków i wysokości...
Obrazek

wtenczas

Od: Pon wrz 07, 2015 19:08

Post » Wto lip 26, 2016 18:09 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

FElunia pisze:To jeszcze zdjęcia naszej Dużej, która chyba myśli, że jest ptakiem. :roll: Czyli ktoś widział kiedyś ptaka, który ma 20 kilo nadwagi?
S.
Obrazek

No ale żeby az tak wypominać? :mrgreen: Skoro unosi się na wietrze znaczy,że jeszcze tak źle nie jest ;)

Tez tak chce :P A najbardziej marzy mi sie lot balonem ....

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

[poprzednia][następna]