Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 20, 2016 23:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ewa L. pisze:
AgaS1987 pisze:Hej Ewcia. Ja mialam tak samo z poczta polska. Zamowilam zwirek dla malego u mojeh mamy. Oczywiście 40 litrow drewnianego wiec paka ciezka i ogromna. Oczywiscie pan kurier nie zadzwonik ani nie dostalyamy zadnej infomacji ze w dniu dzisiejszym paczka bedzie. Wiec wziął ją z powrotem na poczte a mamie zostawil avizo... I gdyby nie fakt ze to byl piatek a ona bardzo potrzebowala zwirku to kazalaby w poniedziałek o godzibie która Jej pasuje to dostarczyć. Ni ale niestety potrzebowała i musiala wynająć osobe ktora by Jej to dowiozla do domy bi mieszka dwa kilometry od poczty i auta nie ma :-( poza tym nie podniosłaby za nic takiego wora. Zlozylam oczywiście skarge. Ale widze ze i tak robia co chca

Przeważnie wszystkie przesyłki jakie mam są opłacone z góry. Jeśli naprawdę nie ma mnie w domu to nie mam nic przeciwko zostawieniu u któregoś z sąsiadów ale zawsze dostaję smsa że jest tu czy tu. Teraz nie dość że zmarnowałam pół dnia na czekanie to jeszcze nie wiedziałam gdzie ta paczka jest.

jat ak samo opllacam z gory i kurier mogl zostawic u sasiada lub normalnie z tylu domu bo to dom wolnostojacy. ale po co cokolwiek rfobic. lepiej wziac na pocztwe i zostawic awizo. ja bylam wssciekla bo moja mama nie uniesie tylu kilogramow. nie po to biore kuriera zeby na poczte jezdzic i to odbierac :evil:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Śro lip 20, 2016 23:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Bo niektórzy idą po najmniejszej linii oporu.
Mnie kiedyś jak u mnie nie chodziła winda jeden taki młody powiedział ze taką paczkę to on mi może najwyżej do piwnicy znieść.
Rozczarowałam go bo powiedziałam że jego obowiązkiem jest dostarczyć mi przesyłkę aż pod drzwi a że moje drzwi są na 6 piętrze to sory paka na bary i chodu góra. :evil:
Zaczął sapać ale na szczęście więcej nie przyjeżdżał.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro lip 20, 2016 23:16 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ewa L. pisze:Bo niektórzy idą po najmniejszej linii oporu.
Mnie kiedyś jak u mnie nie chodziła winda jeden taki młody powiedział ze taką paczkę to on mi może najwyżej do piwnicy znieść.
Rozczarowałam go bo powiedziałam że jego obowiązkiem jest dostarczyć mi przesyłkę aż pod drzwi a że moje drzwi są na 6 piętrze to sory paka na bary i chodu góra. :evil:

tak madrala. ja rozumiem ze to ciezkie ale kiedys chodzilam o kulach i jedzenie musialam z internetu zzamawiac bo nie bylam w stanie sama isc do sklepu i kupic wiekszej iloci jedzenia a codziennie po dwie rzeczy to byla mordega . wiec zamawialam z internetu i tez raz pan kurier do mnie mowi zebym sobie zeszla. no to go wysmialam. bo jedyne co ja moglam to popchac kula taka torbe o pol metra.

AgaS1987

Post » Śro lip 20, 2016 23:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

a widzialas Ewcia jakie zabawi w biedrzedla kotow bedda?
http://www.biedronka.pl/pl/mistrzowskie-porzadki

AgaS1987

Post » Czw lip 21, 2016 7:07 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

:kotek:

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw lip 21, 2016 10:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

AgaS1987 pisze:
Ewa L. pisze:Bo niektórzy idą po najmniejszej linii oporu.

tak madrala. ja rozumiem ze to ciezkie ale kiedys chodzilam o kulach i jedzenie musialam z internetu zzamawiac bo nie bylam w stanie sama isc do sklepu i kupic wiekszej iloci jedzenia a codziennie po dwie rzeczy to byla mordega . wiec zamawialam z internetu i tez raz pan kurier do mnie mowi zebym sobie zeszla. no to go wysmialam. bo jedyne co ja moglam to popchac kula taka torbe o pol metra.

Ja raz zamówiłam z Tesco mleko 12 kartonów i jeszcze parę rzeczy właśnie wtedy gdy była winda w remoncie i pan który to tachał na górę myślałam ,że mnie zamorduje. Pałał do mnie taka nienawiścią za to ,że wnosił zakupy na górę ,że aż się go zaczęłam bać.
Zaskoczył mnie natomiast kurier z GLS - a . Ma na imię Emil i znam go z widzenia z osiedla.Kiedyś miałam dużą dostawę z zoo+ w dwóch pakach. W jednej żwirek czyli 30 kg a w drugiej pozostałe żarełko ( puszki, saszetki i jeszcze jakieś drobiazgi ) ok 10 kg. Biedak namachał się strasznie a to taki chłopaszek z 170 cm wzrostu to góra i szczuplitki i drobniutki w budowie ciała.Zgrzał sie strasznie przy tych paczkach więc przeprosiłam go że te paczki takie ciężkie są. Powiedział mi wtedy że wcale nie muszę go przepraszać bo to jego praca. Czasami trafiają się małe lekkie paczuszki a czasami ciężkie i duże jak u mnie tak bywa. Jednak dzięki temu ,że ja coś zamawiam a on musi mi to dostarczyć on ma pracę. Więc wszystko jest ok i nie mam się czym przejmować.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 21, 2016 10:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

AgaS1987 pisze:a widzialas Ewcia jakie zabawi w biedrzedla kotow bedda?
http://www.biedronka.pl/pl/mistrzowskie-porzadki

Nie , nie widziałam bo ja do biedry nie chodzę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 21, 2016 10:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Sihaja pisze::kotek:

Hej Dorotko ! :)
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 21, 2016 10:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Czwartek ! :)
Dziś nad ranem obudziła mnie Zuzia swoim kaszlem. Tak się rozkasłała że się zaczęłam o nią bać. Na szczęście w końcu jej przeszło i poszła spać. Podejrzewam ,że jakiś kłaczek stanął jej w gardziołku bo chwilę wcześniej się myła.Teraz jest wszystko ok. Zjadła śniadanko, weszła do szafy i szykuje się do drzemki. Polcia odmówiła jedzenia musika więc Zuzia opędzlowała ej porcje. Jednak Zuzia nigdy nie wyjada do końca zawsze zostawiając coś na dnie dla Poli gdyby ta zgłodniała jednak i zechciała coś zjeść.
Pogoda nam się poprawiła. Prawie bezchmurne błękitne niebo mamy tylko z pojedynczymi białymi obłoczkami.
Mnie się za to ciągle spać chce i najchętniej położyłabym się do łóżeczka spać. Nie mogę jednak tego zrobic bo może się okazać ,że zaśpię do pracy na 14.
Własnie Pola konsumuje resztki które zostawiła jej Zuzia. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 21, 2016 11:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Kociątka poszły spać.
Przed blokami przede mną zmieniają nawierzchnię - zrywają asfalt a zakładają kostkę. od godz. 6 rano hałasują niemiłosiernie tymi maszynami. Mam nadzieję że jak najszybciej to skończą. Jak idę do rodziców jest to samo bo przed ich blokiem zwęzili jezdnie by zrobić miejsca parkingowe i chodniki dla ludzi bo do tej pory przejście graniczyło z cudem. Pozastawiali samochodami 3/4 chodnika że ciężko było przejść a ktoś z wózkiem musiał iść ulicą bo chodnikiem się nie dało.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 21, 2016 12:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

To ja jestem gotowa do wyjścia do pracy. Ciekawe jakie narzekania dziś usłyszę. Co było źle zrobione a co wcale. Że ceny źle pozmieniane, że lada nie ułożona bo napewno nie. Dlatego bardzo się cieszyłam ,że dziś jestem po południu bo od rana nie musiałam sie wkurzać a po południu jakoś przeżyję.
Życzę wszystkim miłego dnia i po południa i do wieczorka. :ok: :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 21, 2016 12:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ewa L. pisze:To ja jestem gotowa do wyjścia do pracy. Ciekawe jakie narzekania dziś usłyszę. Co było źle zrobione a co wcale. Że ceny źle pozmieniane, że lada nie ułożona bo napewno nie. Dlatego bardzo się cieszyłam ,że dziś jestem po południu bo od rana nie musiałam sie wkurzać a po południu jakoś przeżyję.

powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok:

niedawno mi się przypomniało o jaki towar miałam Cię zapytać czy go macie w sprzedarzy
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lip 21, 2016 12:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:To ja jestem gotowa do wyjścia do pracy. Ciekawe jakie narzekania dziś usłyszę. Co było źle zrobione a co wcale. Że ceny źle pozmieniane, że lada nie ułożona bo napewno nie. Dlatego bardzo się cieszyłam ,że dziś jestem po południu bo od rana nie musiałam sie wkurzać a po południu jakoś przeżyję.

powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok:

niedawno mi się przypomniało o jaki towar miałam Cię zapytać czy go macie w sprzedarzy

No i jaki ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 21, 2016 13:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Dobrego dnia w pracy :ok: :ok: :ok:

Aha a ten żwirek, który mi poleciłaś, spełnia swoje zadanie. Super się zbryla i pachnie i teraz z kosza na kocie nieczystości nie wylatuje już paskudny zapach, którego Benek nie neutralizował, tylko neutralny właśnie pudru dla dzieci :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lip 21, 2016 18:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Do mnie od jakiegoś czasu przyjeżdża kurier z mocno ukraińskim akcentem (już słyszę, że ten akcent mu się zmniejsza) - ten nigdy nie narzeka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]