wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrzebie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2016 10:37 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

no widać,
ale tu chodzi że dla nich to tez nie jest dobrze,
problem w tym, że takie dzikuski są bez szans w schronisku
nikt się nimi adopcyjnie nie interesuje- bo ponad 30 miłych i też nikt ich nie chce,
siedzą zesteresowane w budkach, syczą na widok człowieka, nie oswajają i zasilają grono wiecznych rezydentów czmychających na widok człowieka pod budkę..
im jest bardzo potrzebny domowy tymczas
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw lip 21, 2016 9:05 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

ruru pisze:siedzą zesteresowane w budkach, syczą na widok człowieka, nie oswajają i zasilają grono wiecznych rezydentów czmychających na widok człowieka pod budkę..
im jest bardzo potrzebny domowy tymczas

to prawda :(
pamiętam wiele takich dzieciaczków w schronisku, potem podrostków, z których wyrastały dorosłe koty - dziczki.
z każdym dniem bez kontaktu z człowiekiem coraz bardziej wycofane, nieufne, nieszczęśliwe.
co gorsza, ich strach przed człowiekiem udziela się współtowarzyszom, nawet tym, które trafiły do schroniska jako oswojone, domowe koty.
kilka takich dzikusów w jednym boksie razem z kotami domowymi - i po paru tygodniach niemal wszystkie wieją w panice, gdy ktoś wchodzi do boksu :(.
I liczba nieadopcyjnych się podwaja :(
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw lip 21, 2016 12:27 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Ale Iwci nie chyba nie trzeba tego tłumaczyć, :roll: dlatego prosi o tymczas by kociaki NIE trafiły do schroniska
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw lip 21, 2016 20:08 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

no i nie była to odpowiedź skierowana do iwci

apel jest z kociarni o przywożenie, kto ma i może, kocyków, prześcieradeł, ręczników, szmatek- bo brakuje!
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw lip 21, 2016 20:25 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Przyjadę w niedzielę z tobołkami.
Niezawodna ciocia andorka już dawno nazbierała, ale mnie na drodze do schroniska stanęła choroba i pobyt w szpitalu.
Teraz jestem rekonwalescentką, ale już na chodzie, więc gnam do Was w niedzielę :D

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Czw lip 21, 2016 21:09 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

ruru pisze:no i nie była to odpowiedź skierowana do iwci

A to przepraszam, opacznie zrozumiałam :oops:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw lip 21, 2016 22:38 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

ruru, bardzo dobrze wiem, o co chodzi z kociętami w schronisku. Tylko czasem nie znajduje się nawet bardzo tymczasowy dom.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lip 22, 2016 22:51 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

wiem, wiem, że wiecie, ale tak piszę, bo może ktoś jeszcze nie wie, nie rozumie, myśli, ze to łatwy, najprostszy ratunek...

ciotka59 pisze:Przyjadę w niedzielę z tobołkami.
Niezawodna ciocia andorka już dawno nazbierała, ale mnie na drodze do schroniska stanęła choroba i pobyt w szpitalu.
Teraz jestem rekonwalescentką, ale już na chodzie, więc gnam do Was w niedzielę :D

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :aniolek: :aniolek: :aniolek:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pt lip 29, 2016 19:46 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Chociaż nikt tu nic nie napisał o moim Karolu który dojechał do mnie na tymczas w niedzielę dzięki mamiemariana . To ja napiszę Karol trafił do mnie jako 4,5 tyg maluch z mega kk ale dopiero we wtorek zaczęły się problemy w środę test na pp wyszedł dodatni i odtąd nasza walka trwa. Niezależnie od tego jak się zakończy chciałabym bardzo wam podziękować .
Kasiu za ciepłe myśli i transport interferonu i mimo wszystko przywiezienie mi tego malucha.
Maćku za fachową poradę w sprawie interferonu .
Fundacjo Przytul Kota to wasz lek daje mu nadzieje.
Magic ze dzwonisz i pytasz.
To miło kiedy wolontariusze schroniska i dwóch rożnych fundacji potrafią działać razem żeby pomóc kociakowi który nie powinien juz żyć . Walczymy czwarty dzień z 500 g Karol zszedł do 300g podejmujemy próbę karmienia . Za nami koszmarne noce i jeszcze gorsze kryzysy , sama ledwo żyje .
Ale póki Karol walczy ja tez .

Obrazek

Obrazek
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść głęboko w serce. Potem je łamią....Lemur, Gruba, Ciasteczko, Kropka,Nori Bibi...

ObrazekObrazek

marta765

Od: Pt sie 09, 2013 12:40

Post » Pt lip 29, 2016 19:49 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Marta, bardzo mocne kciuki za Was i tu.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt lip 29, 2016 20:43 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

walcz dziecinko, kciuki za Was :(
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Pt lip 29, 2016 22:45 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Milion kciuków i mnóstwo dobrej energii dla Was <3 Mam nadzieję, że wygracie!!! Karolku, walcz maluszku!!!
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob lip 30, 2016 13:58 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Kociątko walcz !
Za Was z całych sił
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob lip 30, 2016 18:19 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Ogromne kciuki za małego Karolka i ogromne podziękowania dla Marty, która od tygodnia walczy o kruszynkę....
Obrazek

trzymajcie, proszę, też kciuki za kolejną kruszynkę- Lulkę- wielkie podziękowania dla, jak zwykle niezawodnych- Magicmady i Mamymariana za zorganizowanie miejsca ratunkowego i transport
Obrazek

Bardzo bardzo chciałam podziękować kochanej Cioci59 za dostarczenie 2 wielkich worów miękkich szmatek,
które już wszystkie pod dupkami leżą, jak również Andorce za tych szmatek przygotowanie- uzbieranie
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Podziękowania goooorące dla Casicy i Birfanki za zakupienie i przekazanie dla kociastych w schronisku bardzo ważnych lekarstw na wątrobę!
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Sob lip 30, 2016 18:44 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Pamiętacie jeszcze Stasię? :kotek:

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

[poprzednia][następna]