wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrzebie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 06, 2016 20:53 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

ruru pisze:Gdyby Ktoś rozważał zakupy dla niejadków,
to tylko napiszę, jeszcze, że super, fantastyczna puszka,
która rozjada największe schroniskowe niejadki
to VIBRESSE, dziś kotka, która od 2 dni nic nie jadła na to, na reszcie się skusiła :ok:
tylko te puszki trudno dostać

Z tego co pamietam, to Wilczyca, ulubienica p. Marioli, nie chciala jesc nic innego ;) Są od niej jakieś wieści może?

I w ogóle cześć, dziewczyny, po dłuższej przerwie :piwa:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Pt lip 08, 2016 16:18 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Jak zwykle wakacje to okropny okres dla kociąt :/
Czy jest jakiś nerkowy kot w schronisku albo w domu tymczasowym? Mam pakiet mokrej karmy. Nie dużo ale zawsze coś.
I jeszcze chciałam zasięgnąć porady.. ponieważ przeprowadzam się do innego miasta z Pyniakiem (adoptowana Kalinka ze schroniska) a pamiętam, że w umowie był zapis o podaniu aktualnego miejsca pobytu w razie zmiany. Trzeba to zrobić osobiście czy jest jakieś inne wyjście?
Pozdrawiam Was serdecznie i witam po długiej przerwie ;)
Obrazek

Artyna

Od: Śro kwi 09, 2014 19:10

Post » Nie lip 10, 2016 21:13 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Artyna pisze:Jak zwykle wakacje to okropny okres dla kociąt :/
Czy jest jakiś nerkowy kot w schronisku albo w domu tymczasowym? Mam pakiet mokrej karmy. Nie dużo ale zawsze coś.
I jeszcze chciałam zasięgnąć porady.. ponieważ przeprowadzam się do innego miasta z Pyniakiem (adoptowana Kalinka ze schroniska) a pamiętam, że w umowie był zapis o podaniu aktualnego miejsca pobytu w razie zmiany. Trzeba to zrobić osobiście czy jest jakieś inne wyjście?
Pozdrawiam Was serdecznie i witam po długiej przerwie ;)

Nie jestem pewna, ale coś mi się wydaje,ze można samemu zmienić w bazie Safe Animal:
https://www.safe-animal.eu/uaktualnij-d ... afe-animal
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Nie lip 10, 2016 21:18 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Bardzo dziękujemy anonimowym darczyńcom, oraz MagicMadzie za organizację:
Obrazek
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Sob lip 16, 2016 18:30 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

mamamariana pisze:Bardzo dziękujemy anonimowym darczyńcom, oraz MagicMadzie za organizację:
Obrazek

ja tylko zrobiłam zamówienie, dzięki Dziewczyny, dziś pytałam, koty jedzą Joserę, jedzą też Kotylionową smillę.
Dzis do domu pojechał Melek i błękitny kociak, może ktoś jeszcze, ale byłam tylko do 13.
Sa trzy nowe kotki w obróżkach, poszły już informacje o nich na stronę
Betty trikolor, Czarna Amy. Wróżka, z ul., Dobrej Wróżki, kolorową obróżkę, zdjęła osoba, która ją ściągnęła z drzewa
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob lip 16, 2016 18:38 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Nowe koty z ogłoszeniami to-

Filka chucherkoObrazek
-Cudna Dafne po osobie zmarłejObrazek
- Jelonek (prośna do ruru o ładne zdjęcia, ogłoszenie już napisane)Obrazek

Kolejna sprawa...
Dziś do domu poszedł kociak błękitny, miał szczęście. W klatkach czeka na adopcję ponad 30 jego kolegów i koleżanek, pręgowanych, czarnych, pingwinków, buro białych, jest jedna trikolorka i mały rudzielec. Nie tak powinno wyglądać kocie dzieciństwo. Każdy z tych kociaków jest jak ładna, ale smutna bajeczka. Możesz napisać jego dalszą historię, o dobrym domu, odpowiedzialnych opiekunach, szczęśliwym, bezpiecznym życiu. Zapraszamy do adopcji kociąt

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

magicmada

Post » Sob lip 16, 2016 18:42 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

emergency, najbardziej potrzebujące koty
Biedunia, bez imienia jeszcze, szkielecik, wyszła już z ciężkiego stanu, ale jest nieszczepiona:( Obrazek
Neura- kotka z zaburzeniami neurologicznymi, kochana przylepaObrazek
Henia:(((( Obrazek
Sabinka, w lepszej formie niż Henia, ale ma zapadnięte boczki, nieładne kupy Obrazek
Obrazek

magicmada

Post » Sob lip 16, 2016 20:37 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Dorian, jeśli testy FeLV/FiV będą ujemne, ma już zaklepany super dom w Krakowie-
- może ktoś się wybiera do Krakowa w najbliższym czasie?

we wtorek ma też przyjechać P. Agnieszka z Warszawy po Henię :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob lip 16, 2016 21:16 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

magicmada pisze:emergency, najbardziej potrzebujące koty
Biedunia, bez imienia jeszcze, szkielecik, wyszła już z ciężkiego stanu, ale jest nieszczepiona:( Obrazek
Neura- kotka z zaburzeniami neurologicznymi, kochana przylepaObrazek
Henia:(((( Obrazek
Sabinka, w lepszej formie niż Henia, ale ma zapadnięte boczki, nieładne kupy Obrazek

Bidulki słodkie :(
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lip 19, 2016 16:52 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Zadzwoniła do mnie iwcia z Łodzi (w tej chwili nie ma dostępu do forum) z bardzo pilną prośbą.
Potrzebuje domu tymczasowego dla kota w wieku 2-2,5 miesiąca. Żadnych więcej szczegółów nie znam. Na pewno znacie iwcię, jeśli trzeba, pomogę w kontakcie.
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lip 19, 2016 21:08 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

MalgWroclaw pisze:Zadzwoniła do mnie iwcia z Łodzi (w tej chwili nie ma dostępu do forum) z bardzo pilną prośbą.
Potrzebuje domu tymczasowego dla kota w wieku 2-2,5 miesiąca. Żadnych więcej szczegółów nie znam. Na pewno znacie iwcię, jeśli trzeba, pomogę w kontakcie.
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Dziękuję Małgosiu.

Kociaki są dwa, jeśli nie znajdę dla nich tymczasów będę musiała je zawieźć do schroniska.

Pytanie do wolontariuszek. Dziewczyny, czy schronisko przyjmie półdziczki?
Niestety tam gdzie mieszkały nie mogą zostać, ich "dom" został zniszczony, a budowa to nie jest bezpieczne miejsce dla maluchów.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto lip 19, 2016 21:39 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Iwciu, dzikich schronisko nie przyjmuje...
nie wiem na ile są dzikie, jeśli całkiem, to istnieje ryzyko, że nie zostaną przyjęte...

Henia w domu :ok: :ok: :ok: :ok: :piwa: :piwa: :piwa:
Jak napisała p. Agnieszka w sms:
Myje się!! Przyjęła moją pomoc :)
a w przerwie mycia był posiłek.

strasznie się cieszę :ok: :ok: :piwa: :piwa: :piwa:
i bardzo, bardzo dziękuję Dulencji za uporczywe ogłaszanie na fb, które poskutkowało :))
a jutro trzymajcie kciuki za Doriana, po którego przyjeżdża Pani z Krakowa, tez dzięki Dulencji :201494 :201494 :201494 :201494

niestety, wrócił dziś jakiś biało szary kot...bo ponoć sikał wszędzie
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto lip 19, 2016 22:38 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

ruru pisze: a jutro trzymajcie kciuki za Doriana, po którego przyjeżdża Pani z Krakowa, tez dzięki Dulencji :201494 :201494 :201494 :201494

pewnie :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro lip 20, 2016 5:30 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

ruru pisze:Iwciu, dzikich schronisko nie przyjmuje...
nie wiem na ile są dzikie, jeśli całkiem, to istnieje ryzyko, że nie zostaną przyjęte...

One są takie półdzikuski, bure jest ufniejsze, pingwin cały czas chyyycha, to jeszcze maluszki maja ok 2,5 miesiąca, szybko się oswoją.
One na prawdę nie maja gdzie wrócić, tam wszystko jest rozkopane i budowa w pełni :(, a został tam jeszcze jeden i matka, dla której szukam miejsca w jakiejś stadninie.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro lip 20, 2016 6:44 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

ciekawe, skąd schronisko wie, że są dzikie. To tylko małe koty, tylko dzieci :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]