Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 09, 2016 22:27 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bunio& Daga

Od: Pt wrz 19, 2014 11:37

Post » Sob lip 09, 2016 23:37 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

:201461 :201461 :201461
Ostatnio edytowano Nie lip 10, 2016 10:48 przez Bunio& Daga, łącznie edytowano 2 razy

Bunio& Daga

Post » Nie lip 10, 2016 0:27 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

madrugada pisze:Piękny! Basiu, jesteś czarodziejką. Masz niesamowitą wyobraźnię.
Wygląda jak polakierowany. Można też go pomalować na jakiś kolor.
Czy myślałaś, żeby spróbować sprzedawać swoje dzieła? Myślę, że miałabyś na nie popyt.

To prawda, robisz piękne rzeczy, jestem pod wielkim wrażeniem, trochę podczytuje wątek i duzo dobrych myśli przesyłam. Ja sam z chęcią byłbym zainteresowany nabyciem takiego cuda! :ok:

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Nie lip 10, 2016 6:52 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

Basiu wianek cuuudny!!!!! ten bez wygląda niesamowicie elegancko-naprawdę jak porcelana!
Jestem pod ogromnym wrażeniem!

Kochani składajcie zamówienia, Basia sobie podreperuje budżet, a Wy bedziecie mieli niepowtarzalne ozdoby!!!!

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lip 10, 2016 10:43 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

sebow pisze:
madrugada pisze:Piękny! Basiu, jesteś czarodziejką. Masz niesamowitą wyobraźnię.
Wygląda jak polakierowany. Można też go pomalować na jakiś kolor.
Czy myślałaś, żeby spróbować sprzedawać swoje dzieła? Myślę, że miałabyś na nie popyt.

To prawda, robisz piękne rzeczy, jestem pod wielkim wrażeniem, trochę podczytuje wątek i duzo dobrych myśli przesyłam. Ja sam z chęcią byłbym zainteresowany nabyciem takiego cuda! :ok:

Serdecznie dziękuje za miłe słowa uznania i dobre myśli :wink:
To niezwykle ważne ,ze nie jest się samemu i mam w Was życzliwe osoby.
Będę wstawiać nowe prace ,Jeśli ktos jest szczególnie zainteresowany jakąś konkretną tematyką, kolorem lub materiałami to proszę napiszcie na PW,

Bunio& Daga

Post » Nie lip 10, 2016 10:50 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

Uprzejmie proszę osoby mogące odstąpić niepotrzebne koraliki,bizuterię,guziki,pasmanterie,koronki , wstążki sznurek niesprawne zegarki(elektroniczne też) muszle itp.
Dla mnie to niezwykle cenny materiał do prac .

Bunio& Daga

Post » Nie lip 10, 2016 11:09 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

Mam ciekway pomysł na wykorzystanie starych ,niepotrzebnych zegarków.Kilka mam ale to niewiele dla mojego zamysłu.

Wiekszośc uzbieranych poszło dawno temu do makiety szkolnej wyobrazajacej Akademie Pana Kleksa.
To była bardzo ciekawa makieta.Niestety nie zachowały się zdjecia .Przy makietach napracowałam się kiedys bardzo i przyznam nieskromnie ,ze były niezwykłe,magiczne i zwracały uwagę,

Robiłam miedzy innymi średniowieczny zamek,świątynie grecką ,zamek w Malborku ,Biskupin,konia trojańskiego,zamek królewski,scenkę do Lisa Witalisa,w Pustyni i w Puszczy i wiele innych juz sama nie pamiętam.Wszystkie przy użyciu nie standardowych materiałow i łączące rózne techniki.Chciałam w ten sposób zachęcić syna z dysfunkcjami do rozwijania wyobrażni i prac plastycznych Tworzyliśmy razem,klejac ,malując itd.
Do makiet wspaniale nadawały sie wytłoczki styropianowe osłaniajace np RTV.Po pociagnięciu gipsem i pomalowaniu uzyskiwało sie niezwykłe efekty itd
Ostatnio edytowano Nie lip 10, 2016 14:20 przez Bunio& Daga, łącznie edytowano 2 razy

Bunio& Daga

Post » Nie lip 10, 2016 11:24 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

Będę musiała skosić ogród bo trawa rosnie bardzo szybko,średnio co dwa tygodnie trzeba ścinać.Mam jeszcze stertę gałezi do usunięcia po silnych wichurach ktróre pozrywały je z drzew.Jeszcze zapomniałam o powieszeniu okiennic które stoja gotowe do przymocowania zawiasów.Ostatnie złe samopoczucie uniemozliwiło mi jakiekolwiek prace :cry:
Ostatnio problemem stało się dla mnie wyprowadzania na spacery Fryderyka.Są wakacje .Na działkach duzo psów a ten ciagnie jak parowóz.Szarpie sie przy posesjach obszczekując.Ja mam kłopoty z chodzeniem przez te stawy i to sie staje wyzwaniem ,Nie jestem w stanie nawet na moment wypuścic go na starorzeczu Ostatnio znowu go ganiałam go po łąkach bo (rozmiękła mu obroża i wysunął łeb) i wałach powodziowych.Nie słucha się za grosz tylko biegnie przed siebie.
Szkoda mi go ,bo gdyby sie słuchał on by był wybiegany, a ja nie uszarpana i na pewno spożytkował by na bieganie mnóstwo energii.
Niestety nie da się :cry: Kocham go bardzo ale czasem jestem bezsilna wobec jego zachowania.Nie moge pozwolic by olbrzymi pies biegał bez nadzoru .
Kiedys nie goniony sam wrócił ale wolę nie próbować.Martwi mnie to jego głupkowate zachowanie :roll:
Ostatnio edytowano Nie lip 10, 2016 15:47 przez Bunio& Daga, łącznie edytowano 1 raz

Bunio& Daga

Post » Nie lip 10, 2016 12:57 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

Jaaaki wianek, o kurcze! :mrgreen:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie lip 10, 2016 15:04 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

Bunio& Daga pisze:Obrazek

Obrazek
Jeszcze nie skończony-makaronowy wianek.Jest w kolorze beżowym ale może coś zmienię.
Kolano nadal spuchnięte .Przy próbie chodzenia boli,
Jutro zrobię wianek z wielokolorowych guzików,

Basiu taki jest piekny ze nie moge sie napatrzec, ja bym rok siedziala i takiego cuda nie wymyslila.
chetni juz sie ustawiaja w kolejce. :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lip 10, 2016 15:45 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

Dziękuje Gosiu :)

Bunio& Daga

Post » Nie lip 10, 2016 16:19 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

Jaki śliczny wianek :love: masz niesamowitą wyobraźnię Basiu :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie lip 10, 2016 19:43 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

Tak wygląda wianek po kolejnym pomalowaniu.
Podobały mi się obydwie wersje kolorystyczne wiec z jednej strony jest biały z drugiej jasno-beżowy.
Miałaś trafne spostrzeże nie Kasiu :D :ok: Kolejna warstwa farby sprawiła ,że wygląda jak porcelany :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
W moim ogródeczku :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lip 10, 2016 21:21 przez Bunio& Daga, łącznie edytowano 1 raz

Bunio& Daga

Post » Nie lip 10, 2016 20:59 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

Basiu nawet nie wiesz jak Cie podziwiam za twoje dziela, niby z niczego wyczarowywujesz takie cuda. :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lip 10, 2016 21:20 Re: Pani chora na raka-komu cuda-wianki? cz 2

Wszystko piękne: i pieski, i wianki, i kwiatki. :ok: :ok: :ok: :ok:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

[poprzednia][następna]