Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2016 11:09 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Sie smiejsce ale ja sie smaruje kremami 25+ a neidlugo trzeba sie bedzie przestawic na 30+
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pon lip 04, 2016 12:43 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ha! To to ja mam już dawno za sobą, bo przed 30stką zaczęłam używać kosmetyków 30+, a teraz przeszłam na pielęgnację naturalną, by nie musieć zmieniać cyferek :smokin: Zawsze będę młoda! :mrgreen:

Zapragnęłam tostów. Jakiś takich bardziej fantazyjnych, z większą ilością składników, aniżeli tylko ser żółty i ketchup :wink: Będę wymyślać. Zapewne skuszę się na szpinakowe z serem pleśniowym, z mozzarellą i bazylią, mam jeszcze w zanadrzu rukolę, pomidory, gruntowego ogórka, jajka, wędzonego kurczaka. Coś z tego będzie :)
I mam wielkie plany dziś się zebrać i połazić. Z tego nie wiem czy coś wyjdzie :roll:
Za to wypożyczyłam 6 i 7 książkę w ostatnim czasie :ok:
I po 2óch dniach w końcu rozgryzłam, jak wykończyć drugą poszewkę patchworkową! Brak wyobraźni przestrzennej wcale nie ułatwia takich rzeczy :mrgreen:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pon lip 04, 2016 12:49 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O zesz w morde ... Asia ... ale zes mi smaka zrobila...
Boskie ... spzinakowe z serem do mnie przemawiaja :D rzuc tam na poludnie jakims ;D

PixieDixie

Post » Pon lip 04, 2016 12:54 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

To tak trochę w zastępstwie tej tarty, co u Ciebie :wink:
Cały bochen kupiłam, serów w bród, starczy dla wszystkich :mrgreen: Trochę się boję czy szpinak nie rozmoczy chleba całkowicie :| ale będę wyciskać i próbować 8)

Aia

Post » Pon lip 04, 2016 14:13 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

PixieDixie pisze:Sie smiejsce ale ja sie smaruje kremami 25+ a neidlugo trzeba sie bedzie przestawic na 30+

To sobie wyobraź, że ja dostałam ostatnio od pani w kasie w Rossmannie próbkę kremu 40+.
I w sumie takich powinnam już używać :roll:

Fullcap to czapka :) Taka z daszkiem prostym. Dość popularna. Do tego długa grzywka i okulary w pełnych oprawkach. Spodnie w łydkach opięte, ale z luźnym krokiem i jakiś t-shirt. Wszyscy tak samo wyglądają ;) No ale skoro chce przynależeć do jakiejś grupy i mu z tym dobrze - proszę bardzo.

KatS pisze:Nooo... dawniej kochałam spływy kajakowe: cały dobytek w plecaku upchniętym pod dziobem, w dzień się przemieszczamy, na noc rozbijamy namiot co dzień w nowym miejscu, kąpiele i mycie się w rzece, gotowanie na ognisku...

Nigdy w życiu! :| :| :|
Tzn kiedyś byłam pod namiotem. Na jedną noc. Traumę mam do dziś. Miałam 14 lat.
Chyba od młodości jestem stara i wygodnicka :)

Aia pisze:Cały bochen kupiłam, serów w bród, starczy dla wszystkich Trochę się boję czy szpinak nie rozmoczy chleba całkowicie ale będę wyciskać i próbować

Wyciśnij w jakąś ściereczkę, powinno być ok.

I <3 sery.
Wszystkie.

Emee

Od: Wto mar 15, 2016 16:17

Post » Pon lip 04, 2016 14:27 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Nie, nie! szpinak tylko w liściach, surowy ew. zblanszowany [nie wiem po co] .

Jeśli bez niemowląt [choć też można] to do momentu, do którego można się pochylić by się wczołgać do namiotu - tylko namiot!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lip 04, 2016 15:43 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Raz wyjechałam na obóz harcerski, pod namiot (choć taki duży wojskowy), na miesiąc. Najcudowniejszy czas w mym życiu tamtejszym :)

Liście szpinaku mam. Niestety zamrożone. Przepis też jest. Się sprawdzi. Jak nie wyjdzie, to się wyliże samą patelnie :mrgreen: ale to chyba nie dziś. Czy Wy też jesteście takie nieprzytomne? Jestem absolutnie bez energii i co przysiadam do cięcia materiału, to głowa mi leci, a oczy się wywracają :roll: I powiem Wam, nie wiem ile jest stopni, ale dziś jest zimno :mrgreen:

Aia

Post » Wto lip 05, 2016 9:01 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Tak, wczoraj czułam się okropnie.
Raz, że żołądek mi ostro dawał popalić, to jeszcze byłam śnięta. O 22:oo zasypiałam na siedząco, a to rzadko się zdarza :? O 22:30 już spałam :roll:
Dzisiaj jest ZUPEŁNIE inaczej! :D

Pogoda dziś jest idealna. Około 18 stopni <3
Wracam piechotą do domu! :D

Emee

Post » Wto lip 05, 2016 15:24 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Jak wyszly tosty??

Ja wczoraj tez klelam jak szylam... :)

U nas ladnie sloneczko dawalo. :) Teraz jest przyjemnie.
Wxzoraj do 1szej czytalam :) Zasiadlam z ksiazka... papierowa.... dawno nie czytalam ksiazki w takiej postaci ... czlowiek zapomina jakie to przyjemne... :) Zapach, faktura....
Czytniki choc wygodne nie dawaja tego.

PixieDixie

Post » Wto lip 05, 2016 18:16 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

PixieDixie pisze:Wxzoraj do 1szej czytalam Zasiadlam z ksiazka... papierowa.... dawno nie czytalam ksiazki w takiej postaci ... czlowiek zapomina jakie to przyjemne... Zapach, faktura....
Czytniki choc wygodne nie dawaja tego.

To prawda.
Pomijam fakt, że nowego czytnika nie możesz przewertować z przyłożonym nosem, niuchając zapach :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Emee

Post » Wto lip 05, 2016 18:22 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aaaa, i przez to moje niewidzenie fotek w pracy, dopiero teraz zobaczyłam Twój patchwork!
Jeeeeny, jakie to piękne... Że Ty masz taką cierpliwość, podziwiam... :oops:
I kolory bardzo ładnie dobrałaś - to szary i czerwony, tak? Lubię dużo szarego albo jakiegoś ciemnego złamać niewielką ilością intensywnego koloru - fuksją, czerwienią, albo żółtym, pomarańczowym, ślicznie to wygląda :)
I tak nieregularnie te czerwone kwadraty :)
Sama bym lepiej tego nie poukładała ;)
Tyle że mi by wyszło krzywo :evil:
(o ile wyszłoby cokolwiek sensownego.... :roll: )

Emee

Post » Wto lip 05, 2016 18:57 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Tostów ze szpinakiem jeszcze nie zrobiłam, ale z mozzarellą, pomidorem i bazylią są dobre, natomiast rukoli lepiej nie podgrzewać :)
Nadal jestem śnięta. Dla mnie mógłby się dzień już skończyć :oops: chociaż ostatnio i tak nie mogę zasnąć wcześniej niż o 3 :roll:

Dziękuję za słowa uznania :) Wyjątkowo mi się chciało i wyjątkowo nawet równo wyszło, co nie jest łatwe. W drugie robótce mi się rząd przesunął o 2 mm, co już widać :| ale taka to ręczna robota, nie da się przewidzieć zachowania materiału, a na dodatek do patchworku najlepiej nadają się len/bawełna bez domieszek, a jeans wiadomo jaki jest, ma sporo elastanu, który nie chce trzymać kształtu :roll:
Kolorystyka trzymająca się założenia, czyli jeansowa :wink: Od czerni, po granat, błękit w różnych odcieniach, biel. Kontrastowe wstawki są mocno różowe :) I też lubię takie połączenia. Ale teraz robię coś pod inne gusta, dla osób, które wolą stonowane kolory. Bym wczoraj skończyła, ale mi nie wyszło :roll: na dokładkę pechowo sobie przekułam kciuka prawej ręki, więc nic przez najbliższe 2 dni nie zrobię :?

Aia

Post » Wto lip 05, 2016 19:21 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

:201454 :201454 :201454 :201454

biedna moja.... pogoda nie sprzyja szyciu ja tez co chwile wstaje od maszyny i rycze niecenzuralne slowa :)

PixieDixie

Post » Wto lip 05, 2016 19:27 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ach, widzisz, na moim ekranie wyglądało jak szary. Teraz słońce zaszło za drzewa, a może kwestia zasugerowania się Twoim opisem, ale faktycznie, widzę dżins :) A nawet dodatkowo widzę kilka kawałków cieniowanego dżinsu :) Niemniej wygląda to ekstra :D

Aia pisze:W drugie robótce mi się rząd przesunął o 2 mm, co już widać

O mamo! 2mm widać? :?

Współczuję dziurawego palca :|
To co, odpoczywasz?
Może i dobrze :)
Wrócisz z większą werwą ;)

Emee

Post » Wto lip 05, 2016 22:16 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aia pisze:A gdzie tam Nokie... Samsunga Wave 3 :crying:

rzucam wyzwanie:
Samsung SGH-U700 :twisted: Emee dostanie zawału!
i chyba muszę już zmienić na coś, ale pojęcia nie mam jak się za to zabrać, bo rzeczywiście telewizory sprzedają teraz.
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

[poprzednia][następna]