Banda Trojga. Chorujemy. Prosimy o dobre myśli.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 29, 2016 22:08 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

Ciężko być szczęśliwym w zalanym mieszkaniu. Podziwiam Cię niesamowicie i za ogrom pracy jaką wkładasz w rehabilitację i efekty jakie osiągasz. Ale też za poświęcenie, cierpliwość w znoszeniu takich uciążliwych zachowań. Trzeba mieć naprawdę wielkie serce by dla zdrowia starego steranego życiem kota machnąć ręką na własne wygody i ryzykować remontem mieszkania. Dla mnie jesteś WIELKA, bo masz WIELKIE serce.

PS. Nie wiem czy to coś pomoże, ale nasza Fela lała nam do łóżka i nic nie pomagało. Aż w końcu kupiłam kuwetę wielkości boiska piłkarskiego i przeszło jak ręką odjął. Może trzeba poeksperymentować że żwirkiem i kuwetą?
Ostatnio edytowano Śro cze 29, 2016 22:15 przez FElunia, łącznie edytowano 1 raz

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Śro cze 29, 2016 22:09 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

Cioć, w takie doły się wpada, kiedy spraw za dużo, tel. za dużo, info za dużo.
Milionem malutkich pazurków rozrywa toto naszą uwagę na strzępy. Męczy psychicznie.
zabers ma rację, doły też nie trwają wiecznie.
Jeśli zamierzasz dłużej w dole pobyć, to chociaż usiądź lub połóż się wygodnie albo spróbuj w nim zrobić tak :arrow: Obrazek
Obrazek

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Śro cze 29, 2016 22:13 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

FElunia pisze:Ciężko być szczęśliwym w zalanym mieszkaniu. Podziwiam Cię niesamowicie i za ogrom pracy jaką wkładasz w rehabilitację i efekty jakie osiągasz. Ale też za poświęcenie, cierpliwość w znoszeniu takich uciążliwych zachowań. Trzeba mieć naprawdę wielkie serce by dla zdrowia starego steranego życiem kota machnąć ręką na własne wygody i ryzykować remontem mieszkania. Dla mnie jesteś WIELKA, bo masz WIELKIE serce.

sama prawda , pozdrawiam serdecznie :D

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Śro cze 29, 2016 22:13 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw cze 30, 2016 7:31 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

My są po to by się z dołów wyciągać !!! Musi być lepiej, no musi !!! Na czworaka ale z nich wyjdziemy albo nas koty pazurami wyciągną !!!
Obrazek

wtenczas

Od: Pon wrz 07, 2015 19:08

Post » Czw cze 30, 2016 9:15 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

dzięki bardo, motylka z filmiku znam dobrze od lat, jest git gościu!
A zalane mieszkanie to nic takiego, jakoś całe życia mnie przygięło do ziemi i strach o jutro.
Kuwety są różne, małe, duże, z podkładem, różnym żwirkiem, stoją wszędzie, bo mam ich dużo, leżą tez same podkłady, są kuwety z kartonu bez rantu, bo on jeszcze słabo nogi podnosi.
Zdarza mu się w taką właśnie płaską kartonokuwetę nalać i nawet rozbebeszyć podkład, jakby zakopywał, ale do żwirkowej nie idzie.
Upodobał sobie na razie balkon i go oznacza, gdzie może i jak może. Oby chałupę oszczędził.
No ale najważniejsze - czuje się nieźle, łazi troszkę, je i pije, bardzo ładnie zniósł i narkozę i pobyt w lecznicy.
Jak się ogarnie chłop z laniem, będzie z niego pociecha dla kogoś, taki puchaty staruszek do głaskania.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw cze 30, 2016 11:45 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

...strach o jutro.. no, tak..
Przed tym trudno uciec. Ale spróbuj - uda Ci się, bo masz taką praktykę w trudnych sprawach, że dasz radę na pewno!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw cze 30, 2016 13:28 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

Ten strach każdy z nas w sobie nosi i on od czasu do czasu lubi wyleźć na wierzch :| ...
Przytulamy mocno :)

To jak zmieniasz kocie bidy w koty to mistrzostwo świata, Dag :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw cze 30, 2016 13:40 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

dzięki za słowa otuchy.

A ja - jak co czwartek - zapraszam do lektury morfoidalnych felietonów - w każdy czwartek szukajcie tu:

https://www.facebook.com/JoseraKarmy/?fref=ts
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw cze 30, 2016 13:50 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

Ślę myśli najcieplejsze....
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw cze 30, 2016 14:14 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

Ale tak w ogóle to każdy ma prawo poczuć czasem zmęczenie. I choć to trudne - to zmęczenie , to nie można być cały czas bohaterem. Może trzeba też odpocząć?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw cze 30, 2016 19:55 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

viewtopic.php?f=20&t=175709&p=11531893#p11531893

zajrzyjcie proszę na bazarek dla Powszechnej Sterylizacji, fanty od dobrej Duszy, ze wskazaniem właśnie na ten cel.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw cze 30, 2016 20:41 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

Dałaś linka to poszłam. ;)
Jeszcze łopatki do wykopywania się z dołów powinnaś organizować. Będzie lepiej. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw cze 30, 2016 22:39 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Sob lip 02, 2016 9:58 Re: Banda Trojga. Mamy lokatora.

jest sprawa. Kotka, urodziwa, około roczna, zdrowa, wysterylizowana potrzebuje DT lub DS.
Może jej się stać krzywda, nie może zostać w tym miejscu, ogłoszeń nie ma kiedy robić - taką informację dostałam, boję się o nią ale ja ze względu na 4 koty w domu w tym lejącego i jeszcze chorego Piaska nie mogę już pomóc inaczej, niż logistycznie, autem itp.
Kot jest w okolicy Kalisza. Proszę o priv, jeśli ktoś może pomóc jako DT/TDT/DS.
Ze swej strony pomogę w ogarnięciu logistycznym, choć w części, bazarkiem itp.

EDIT - szuka domu, jest już u mnie a w tygodniu będzie już w Warszawie w DT.
Ja ją wiozę kawałek w stronę Warszawy, by ułatwić DT sprawę, choć tyle pomogę
Ostatnio edytowano Sob lip 02, 2016 18:32 przez czarno-czarni, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]