Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob cze 25, 2016 10:14 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O! :D
Ja to jeszcze lubię sobie moczyć chustę/pareo i się taką zimną okrywać :mrgreen:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob cze 25, 2016 10:52 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Bo pomidor z cukrem to typowy smak dzieciństwa :D Odkopywanie takich smaków to co innego, niż poznawanie ich od nowa. Ja uwielbiam!
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob cze 25, 2016 12:55 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Z takich smaków dzieciństwa kojarzy mi się swieży chleb ze smietaną posypaną cukrem. Dzisiaj bym się raczej nie skusiła, a kiedys na wakacjach u babci - uwielbiałam :D

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Nie cze 26, 2016 8:52 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

To ja z samym cukrem :)
Smaki dzieciństwa są niepowtarzalne, bo wiążą się z nimi wspominania :)
8:00. Wychyliłam się spod kołdry. 29,5*C w sypialni.
Idę po gorącą kawę, póki się jeszcze nie obudziłam i nie ogarniam, jak jest gorąco ;)

PS czy ktoś z Was kupował moskitierę z magnesami przyklejaną na rzepy na drzwi balkonowe i jest z niej zadowolony? Rozglądam się po ofertach, ale wolałabym kupić z polecenia, bo już raz zamówiłam taką siatkę i przyszedł taki sztywny badziew, że odesłałam :roll:

Aia

Post » Nie cze 26, 2016 19:36 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ja też jadłam chleb zw śmietaną i cukrem [teraz też czasem szamię]. Natomiast pomidor z cukrem, to nie moje smaki. :D

krysia1234

Od: Wto gru 29, 2015 17:33

Post » Pon cze 27, 2016 11:28 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ja nie mam smaków dzieciństwa, mam smaki z nastoletniego życia ;)
Nic mi nie smakowało 8)
Nooo, czasem było "mamoooo! rzuć mi chleba z paszteteeeeeem!" i ten smak - kiedy byłam już tak głodna i wybiegana na podwórku, że się słaniałam na nogach - to pamiętam :)

Aia pisze:8:00. Wychyliłam się spod kołdry. 29,5*C w sypialni.

To było wczoraj.
Dzisiaj już pewnie lepiej, co? :)

Moskitiery nie mam...
Ja będę chciała taką otwieraną jak drzwi, na ramie.

Emee

Od: Wto mar 15, 2016 16:17

Post » Pon cze 27, 2016 13:15 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Kiedyś dzieciaki ganiały po dworze i były wybiegane [tak jak napisałaś], trudno było "zagonić "do domu. Teraz większość siedzi z nosem w telefonie lub przed komputerem :D

krysia1234

Post » Pon cze 27, 2016 13:54 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Przyznam rację.
Teraz byle deszczyk, wszyscy w domu.
Ile to razy syn dzwonił po kolegach, a każdy "nieee, chodź na kompa, pogramy przez skajpaaa...".
Tragedia :roll:

Ale przyznam, że latem (przynajmniej u nas na osiedlu) jest bardzo dobrze :) Wrzaski aż czasem przeszkadzają :twisted:
No i sąsiedzi krzyczą, żeby piłkę nie grać, i szyba ostatnio pękła sąsiadowi z parteru, właśnie od piłki...
Tradycja zachowana ;)

Emee

Post » Pon cze 27, 2016 15:05 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dziś o niebo lepiej. Temperatury nie odczuwam zupełnie, więc pewnie jest optymalna dla mnie.
Kręcę się po mieszkaniu i zupełnie inne życie, aż się chce działać. Więc coś kombinuję z szyciem. Mam dzień sama ze sobą.

Aia

Post » Wto cze 28, 2016 11:40 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aia pisze:Dziś o niebo lepiej. Temperatury nie odczuwam zupełnie, więc pewnie jest optymalna dla mnie.
Kręcę się po mieszkaniu i zupełnie inne życie, aż się chce działać. Więc coś kombinuję z szyciem. Mam dzień sama ze sobą.

Idealny dzień 8)

Dzisiaj chyba też pogoda przyjemna, co? :)

Emee

Post » Wto cze 28, 2016 12:44 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Tak, jest fajnie. Choć dość parno, coś mi się wydaje że będzie padać.. Byłam przed śniadaniem na godzinnym spacerze, w drodze do sklepu (chciałam sprawdzić czy w drugiej Biedronce są moje bułki - nie było :placz: , bo zlikwidowali mi moje ulubione dyniowe... dramat, mówię, Wam dramat we wsi :placz: ) i się zgrzałam.
Naszło mnie na szycie, wczoraj sporo zrobiłam, dużo przy tym było zabawy (mój ukochany patchwork), plecy zajęczały, że mecz musiałam oglądać z poziomu podłogi, tak kręgosłup domagał się wyprostowania.
Dziś powtórka :mrgreen:

Aia

Post » Wto cze 28, 2016 13:02 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aia pisze:Naszło mnie na szycie, wczoraj sporo zrobiłam, dużo przy tym było zabawy (mój ukochany patchwork), plecy zajęczały, że mecz musiałam oglądać z poziomu podłogi, tak kręgosłup domagał się wyprostowania.
Dziś powtórka

Jak fajnie się tak narobić!
I mecz do tego - bajka :D

Ja właśnie stwierdzam, po roku wahań, że chcę maszynę do szycia, bo nigdzie nie mogę dostać sukienek takich, jakie mi się podobają - każda ma zawsze coś spindolone :roll: A to koronka, a to falbanka, a to napis jakiś głupi albo kwiatek.

Aia pisze:(chciałam sprawdzić czy w drugiej Biedronce są moje bułki - nie było , bo zlikwidowali mi moje ulubione dyniowe... dramat, mówię, Wam dramat we wsi )

Oj... :(
Może choć jakiś zamiennik...? Chociaż wiem, to nie to samo :(

Emee

Post » Wto cze 28, 2016 19:44 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dobrze jak się umie szyć na maszynie,to bardzo przydatna umiejętność. Wracając do wcześniejszego tematu, to faktycznie latem więcej dzieci i młodzieży wychodzi na dwór [ i to bardzo dobrze] :D

krysia1234

Post » Wto cze 28, 2016 20:13 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Trzymam kciuki emme z maszyna :D ja jestem dowodem ze jak sie chce to sie moze :) Kupilam pare miesiecy temu maszyne, siadlam z instrucja i juz mam na sumieniu zaslony w koty, rolete do pokoju, i koeje w planach :) Wychodzi mega duzo taniej.

Dyniowe? Jeszcze w niedziele w biedrze kupowalismy.... :|buuu
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Wto cze 28, 2016 21:03 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Tak tak dyniowe. Te i żadne inne :placz: Rzadko jadam pieczywo, a te mi na prawdę smakowało. Żaby było ciekawiej, tylko w NDMie ich nie ma :evil: Czuję się osobiście urażona :evil: :evil:

Dzieci i tu biegają po podwórkach, ale to małe miasteczko, trochę wieś, więc inaczej... Ja wiem, że 10-latkowi smartfona bym w życiu nie kupiła :strach: Czasy się zmieniają, ale litości, by aż tak się poprzewracało w... no.. wiadomo gdzie.. żeby małemu dziecku zabawkę za 500-1000 zł prezentować? :evil: Ja, jako 13-latka nie mogłam się doprosić, by dziadkowie mi dali na Tamagotchi, które kosztowało 50 zł, a o Furby'm mogłam tylko marzyć :roll:

To prawda, że umiejętność szycia na maszynie jest bardzo przydatna. Emee trzymam kciuki :D :D
A ja popełniłam patchwork. Mój pierwszy, prawdziwy :dance: :dance2: O dziwo jestem zadowolona i mi się BARDZO podoba, ale spędziłam 2 pełne dni na szyciu i jestem padnięta, więc krytycznym okiem ocenię jutro. A dziś świętowanie, butelczyna wina otwarta Obrazek

Aia

[poprzednia][następna]