Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 36

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 22, 2016 10:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:A ja znów odliczam dni. Jeszcze 3 dni pracy (dziś , jutro i w sobotę ) i 2 dni wolnego i urlopik. :D
Pogoda nam się poprawia. Dziś ciepło i słonecznie z lekkim wiaterkiem.

ja też odliczam, bo w przyszłym tygodniu znowu chyba pojadę przez Uć :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro cze 22, 2016 11:19 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:A ja znów odliczam dni. Jeszcze 3 dni pracy (dziś , jutro i w sobotę ) i 2 dni wolnego i urlopik. :D

To super.
Też autokarem ?
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro cze 22, 2016 11:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

To super.
Też autokarem ?

też :(
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro cze 22, 2016 11:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

To super.
Też autokarem ?

A jaki kierunek obierasz ? Znów morze ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro cze 22, 2016 14:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

A ja za pół godziny idę do pracy i o północy spadam do domu. Nie zostanę tam ani minuty dłużej. Wystarczy ,że codziennie wychodzimy później bo pół godziny na rozliczenie 2 kasjerek, posprzątanie sklepu, schowanie u mnie towaru i posprzątanie stoiska to stanowczo za mało.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro cze 22, 2016 14:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

O widzę, że tutaj urlopik się szykuje :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro cze 22, 2016 23:23 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

klaudiafj pisze:O widzę, że tutaj urlopik się szykuje :)

Owszem, owszem :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro cze 22, 2016 23:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Hej ! :)
Powróciłam.
Tak jak się spodziewałam sprowadziła sobie Dorotę tę która jest na urlopie. Chociaż dzisiaj to jej się nie dziwię bo inaczej zostałaby z mimozą i młodą. Młoda jest obrotna ale mimoza.......to już porażka. Kazałam jej dołożyć warzywa to połowę rzeczy przywiozła z powrotem bo nie wiedziała gdzie to leży. Wózek z warzywami, z nabiałem a głównie mlekiem w butelce i jajkami wykładała od 22 do 24 . Jak wychodziłam to kończyła jajka. Dziewczyna porażka po prostu.
Ja zgodnie z planem skończyłam swoją robotę i o 24 .04 wyszłam ze sklepu.
Jeszcze tylko jutro i w sobotę praca - piątek i niedziela wolne i ...........URLOP !!!!
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw cze 23, 2016 6:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Hej :)
No i zasłużony odpoczynek będziesz miała :) Ja urlopuję też przyszły tydzień :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw cze 23, 2016 6:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:Hej ! :)
Powróciłam.
Tak jak się spodziewałam sprowadziła sobie Dorotę tę która jest na urlopie. Chociaż dzisiaj to jej się nie dziwię bo inaczej zostałaby z mimozą i młodą. Młoda jest obrotna ale mimoza.......to już porażka. Kazałam jej dołożyć warzywa to połowę rzeczy przywiozła z powrotem bo nie wiedziała gdzie to leży. Wózek z warzywami, z nabiałem a głównie mlekiem w butelce i jajkami wykładała od 22 do 24 . Jak wychodziłam to kończyła jajka. Dziewczyna porażka po prostu.
Jeszcze tylko jutro i w sobotę praca - piątek i niedziela wolne i ...........URLOP !!!!

a ja ze Ciebie ogladałam wczoraj mecz Portugalii :)
Obrazek

mir.ka

Post » Czw cze 23, 2016 6:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

To super.
Też autokarem ?

tak, nocleg mamy tym razem w Gdańsku, a szkolenie w Sopocie
ciekawe ile pojedziemy bo zumi mi pokazało 8 godzin, to jak znowu się trafią tacy jak poprzednio to trzeba ze dwie godziny dołożyć
Obrazek

mir.ka

Post » Czw cze 23, 2016 10:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Sihaja pisze:Hej :)
No i zasłużony odpoczynek będziesz miała :) Ja urlopuję też przyszły tydzień :)

No to fajnie. Odpoczniesz i pobędziesz z koteczkami albo .........pojedziesz nad morze :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw cze 23, 2016 10:43 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewunia, mam nadzieję, że się nie pogniewasz, jak zacytuję swój post w Kottolotku. Ty jesteś taka dobra dusza, która zawsze pomaga, co sądzicie o moim pomyśle? Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to proszę o wiadomości na priv lub w wątku Kottolotka.

FElunia pisze:Kochani, mam takie nieśmiałe pytanie, a w zasadzie propozycję.

Skoro mamy przerwę w Kottolotku, co byście powiedzieli, jakbyśmy wykupili Kottolotkowego Kondzia u Jokota?

http://www.jokot.pl/cwierc-kondzia-2016,1054.html
viewtopic.php?f=1&t=162730

Na pewno słyszeliście o akcji Ćwierć Kondzia. To organizowana od 2014 roku przez Fundację JOKOT akcja -Jokotowy Fundusz Pomocy Kociętom. Nazwana na cześć uratowanego maluszka - Kondzia. Sfinansowanie całej opieki weterynaryjnej dla kociaka przekracza budżet wielu osób. Można więc "adoptować" ćwierć kociaka - tzn. zadeklarować, że przez 3 miesiące będzie się wpłacać po 20 zł.
Przyszło mi do głowy - skoro na razie zawieszony jest Kottollotek - co powiecie, gdybyśmy jako Kotolotkowicze wpłacili pieniądze na całego Kondzia? To znaczy musielibyśmy w danym miesiącu zebrać wspólnie 80 zł i wpłacić Jokotowi - i tak przez 3 miesiące. Pieniądze zebralibyśmy na czyjeś konto - czy Thorkatt, czy moje, czy innej chętnej osoby i zostaną one przelane dla Kondzia od nas. Myślę, że jeśli się zbierzemy, to suma uzbiera się w mig! To co, ratujemy razem kocie dziecko? Proponuję, by zbierać sumy poniżej 20 zł, bo jeśli ktoś chce wpłacić przez 3 miesiące 20 zł, to może na własny rachunek adoptować ćwierć Kondzia i mieć satysfakcję z dodatkowo uratowanego kociaka.
Kto chętny? Ja na razie deklaruję 10 zł miesięcznie.
Z Ragdollowiczami udało nam się adoptować 2 Kondzie!
Jeśli chętnych będzie mniej, możemy adoptować stosowną do zebranej kwoty ilość ćwiartek Kondzia.

Wśród wpłacających rozlosuję małą nagródkę-niespodziankę!
To co, ratujemy kocie dziecko?

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Czw cze 23, 2016 10:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Hej ! :)
Powróciłam.

a ja ze Ciebie ogladałam wczoraj mecz Portugalii :)

Portugalia coś słabo wypada bo na samych remisach jedzie a szkoda bo ma dobrych piłkarzy . Ale jeszcze nic nie jest przesądzone bo w tym roku mamy dodatkową atrakcję mianowicie do 1/8 finału przechodzą 4 zespoły z 6 zajmujące 3 miejsca w grupach. Czyli szansę nadal mają.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw cze 23, 2016 10:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:[quote="mir.ka"}

ja też odliczam, bo w przyszłym tygodniu znowu chyba pojadę przez Uć :mrgreen:[/quote ]
To super.
Też autokarem ?

tak, nocleg mamy tym razem w Gdańsku, a szkolenie w Sopocie
ciekawe ile pojedziemy bo zumi mi pokazało 8 godzin, to jak znowu się trafią tacy jak poprzednio to trzeba ze dwie godziny dołożyć

Może rzeczywiście trafi się lepsi. 10 godz. to stanowczo za dużo.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]