KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 13, 2016 4:44 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Tajron pisze:
Agnieszka2015 pisze:
balbina38 pisze:APEL DO WSZYSTKICH.
PROSZĘ O NIEPRZYWOŻENIE KOTÓW DO KCH. WSZYSTKIE KOTY KIERUJECIE DO SCHRONISKA LUB NA DT

Chodzi ci o Taki typu Jaśmin?

Aga Jaśmin nikomu nie przeszkadza :). Beatce pewnie chodziło o to że mamy taką sytuację jak teraz ze nie ma kto podjechać na dyżur i robi się problem. Przy większej ilości kotów leżymy :(. A tyle osób było na spotkaniu....

dokładnie tak.Zbliża się sezon urlopowy ,i w którymś momencie z tej naszej garstki dyżurowiczów odpadnie jedna osoba,albo co gorsza dwie ,i wtedy leżymy zupełnie :(

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon cze 13, 2016 4:58 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

....
Ostatnio edytowano Pon cze 13, 2016 11:46 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon cze 13, 2016 5:18 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

W środę Aga zawiezie Milke na sterylke. Beatko zapytaj czy moze byc na 7.00 w schronie.
Kto odbierze Milke?

CatAngel

Post » Pon cze 13, 2016 8:02 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Ja przez moją bardzo trudna sytuację finansową mogę brać w tygodniu tylko jeden dyżur gdyż dorabiam sobie dodatkowo.Jak w weekend nie będę miała pracy to będę starała się brać dyżury.

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Pon cze 13, 2016 8:56 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Na sobotniej akcji schroniskowej w Czeladzi i zbiórce karmy pod Biedrą , apelowałam o zakup ręcznikow i coś dla koteczków. Uzbieralo się parę rolek ręczników i trochę jedzenia.
Ponieważ nie udało mi się namierzyć nikogo kto mógłby to odebrać z Czeladzi , to dwie paczki pojechały do schronu z przyklejonymi kartkami że dla Kociej chatki.
Niestety samochód ze schronu był po odbiór uzbieranych rzeczy był dopiero po 16-tej więc nie było szansy dania tego do gabinetu.
Poprosiłam Jaśka - pracownika odbierającego rzeczy - żeby przypilnował te pakunki coby nie rozparcelowali.
Tak że jak ktoś da radę ( w miarę szybko- bo w schronie wszystko się dematerializuje) to podjedźcie proszę to zabrać.

Spakowane jest to co do Chatki w KARTONIE PO BANANACH, i w DUŻYM PLASTIKOWYM POJEMNIKU NA KARMĘ . Pojemnik też zagarnełam dla Chatki, chociaż było więcej chętnych na niego .
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon cze 13, 2016 9:03 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Dorotko a jakie to jedzenie bo my teraz podajemy gastro i whinstony. Nie mozemy wprowadzac innej karmy. Ale przywieźć zawsze można :)

Prosze nie podawac malym kotom suchego whiskasa. Maja swoja sucha karme. Znow im sie z tyłków leje.
Od dzisiaj malce i ferdek na gastro badz sensitive
Ostatnio edytowano Pon cze 13, 2016 10:18 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Pon cze 13, 2016 10:10 Re: Proszę nie pisać zakładam nowy watek

Tajron pisze:
balbina38 pisze:Grafik 13.06.-19.06.
13.06. pon. rano Beata wiecz.Catangel
14.06. wtorek rano Catangel wiecz. regularkate
15.06. środa rano Tajron wiecz. Asia
16.06 czwartek rano Beata wiecz. brak
17.06. piątek rano Tajron wiecz. brak
18.06. sobota rano brak wiecz.brak
19.06. niedziela rano brak wiecz. brak

Chyba to aktualny wykaz, wtorek wieczór

Dziewczyny, a co sądzicie o zamawianiu teraz drewnianego żwirku, na sezon, czy myślicie, że lepiej by ilościowo wychodził? tylko jest 2x droższy.

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Pon cze 13, 2016 10:11 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Dorota Wojciechowska pisze:Na sobotniej akcji schroniskowej w Czeladzi i zbiórce karmy pod Biedrą , apelowałam o zakup ręcznikow i coś dla koteczków. Uzbieralo się parę rolek ręczników i trochę jedzenia.
Ponieważ nie udało mi się namierzyć nikogo kto mógłby to odebrać z Czeladzi , to dwie paczki pojechały do schronu z przyklejonymi kartkami że dla Kociej chatki.
Niestety samochód ze schronu był po odbiór uzbieranych rzeczy był dopiero po 16-tej więc nie było szansy dania tego do gabinetu.
Poprosiłam Jaśka - pracownika odbierającego rzeczy - żeby przypilnował te pakunki coby nie rozparcelowali.
Tak że jak ktoś da radę ( w miarę szybko- bo w schronie wszystko się dematerializuje) to podjedźcie proszę to zabrać.

Spakowane jest to co do Chatki w KARTONIE PO BANANACH, i w DUŻYM PLASTIKOWYM POJEMNIKU NA KARMĘ . Pojemnik też zagarnełam dla Chatki, chociaż było więcej chętnych na niego .

Ja jutro odbiorę przed dyżurem, dzięki Dorotka

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Pon cze 13, 2016 11:27 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

CatAngel pisze: my teraz podajemy gastro i whinstony.

A ta karma sucha Intestinal co przywiozłam kiedyś sprawdza się? Było jedno nieduże opakowanie i próbki małe. Pytam na przyszłość czy może być.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon cze 13, 2016 13:00 Re: Proszę nie pisać zakładam nowy watek

regularkate pisze:
Tajron pisze:
balbina38 pisze:Grafik 13.06.-19.06.
13.06. pon. rano Beata wiecz.Catangel
14.06. wtorek rano Catangel wiecz. regularkate
15.06. środa rano Tajron wiecz. Asia
16.06 czwartek rano Beata wiecz. brak
17.06. piątek rano Tajron wiecz. brak
18.06. sobota rano brak wiecz.brak
19.06. niedziela rano brak wiecz. brak

Chyba to aktualny wykaz, wtorek wieczór

Dziewczyny, a co sądzicie o zamawianiu teraz drewnianego żwirku, na sezon, czy myślicie, że lepiej by ilościowo wychodził? tylko jest 2x droższy.

Powiem wam,że tego żwirkuvco tetaz jest to strasznie dużo idzie,bo jak siknie któryś to robi się kula na pół kuwety.wczoraj tak miałam,że worek mi się rozwalał taki ciężki był.a ten drewniany na dłużej o wiele starcza...

Agnieszka2015

Od: Sob kwi 11, 2015 9:13

Post » Pon cze 13, 2016 13:09 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Ten drewniany jest "puszysty " i niewiele go trzeba żeby koty w nim kopały. Wydaje mi się że mniej śmierdzi sikami.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Pon cze 13, 2016 13:12 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Agnieszka2015 pisze:
balbina38 pisze:czy ktoś ma może wzór karty leczenia?
Nie mamy juz w KCH.

Ja mogę przygtować w pracy wzór i wydrukoeać,,tylko mi byście przed 15.00 przypomniały.

Przypominam :)

CatAngel

Post » Pon cze 13, 2016 13:26 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Dyżur zrobiła praktycznie Gosia bo ja latałam za karmą gastro dla kociaków. Tak jak napisała Gosia,malce dzisiaj straszna biegunka.Umyłam im tyłki pod kranem. Już miałam je spakowane do weta,ale dzisiaj niestety nie dało rady.No i chyba wiadomo co jest przyczyną.Malce miały w miskach suchego whiskasa.
Po rozmowie z wetem dałyśmy im jeszcze jedną szansą bez antybiotyku. Tylko prokolin i gastro,znowu :roll:Kupy były badane i są w porządku. Więc to wina karmy,zresztą wetki mówiły,że przy maluchach tak niestety często bywa. Kupiłam też taką tabletkę,poleciła mi ją wetka. Dostały dzisiaj pierwszą dawkę,jutro druga. Wszystko opisane w karcie.

Jedna kotka pojechała do domu,zapomniałam imienia :oops: ,siostra Tygryska i Lizy. Pani poinformowana o biegunkach i specjalistycznej karmie.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon cze 13, 2016 13:31 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Beatka Łatka :twisted:

CatAngel

Post » Pon cze 13, 2016 14:17 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

balbina38 pisze:Dyżur zrobiła praktycznie Gosia bo ja latałam za karmą gastro dla kociaków. Tak jak napisała Gosia,malce dzisiaj straszna biegunka.Umyłam im tyłki pod kranem. Już miałam je spakowane do weta,ale dzisiaj niestety nie dało rady.No i chyba wiadomo co jest przyczyną.Malce miały w miskach suchego whiskasa.
Po rozmowie z wetem dałyśmy im jeszcze jedną szansą bez antybiotyku. Tylko prokolin i gastro,znowu :roll:Kupy były badane i są w porządku. Więc to wina karmy,zresztą wetki mówiły,że przy maluchach tak niestety często bywa. Kupiłam też taką tabletkę,poleciła mi ją wetka. Dostały dzisiaj pierwszą dawkę,jutro druga. Wszystko opisane w karcie.

Jedna kotka pojechała do domu,zapomniałam imienia :oops: ,siostra Tygryska i Lizy. Pani poinformowana o biegunkach i specjalistycznej karmie.

Wiskas to ja.
Daję moim tymczaskon i jest ok,przepraszam

Agnieszka2015

Od: Sob kwi 11, 2015 9:13

[poprzednia][następna]