Czarny 2 letni, miziasty, mam dość!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 11, 2015 19:21 Re: Czarny 2 letni, miziasty,mam dość,oddam do schronu w Łod

Elżbieta P. pisze:Anno, miałam podobny problem z Milusią (przygarniętą z tego forum). Zaczajała się na stole lub szafce i skakała na grzbiet przechodzącego obok kota. Futro fruwało w całym mieszkaniu.
Znalazłam taki sposób. Pilnowałam Milkę praktycznie 24 godziny na dobę. Gdy szłam spać - była zamykana w osobnym pomieszczeniu. W ciągu dnia trzymałam obok siebie gazetę. Każdorazowy atak na któregoś z kotów powodował klaps gazetą. Krzywdy tym zrobić nie można, przestraszyć - owszem.
"Wychowywałam" ją gazetą 2-3 tygodnie, aż wreszcie zrozumiała.
Dziś nie atakuje już nikogo. Tylko ucieka, gdy widzi w moim ręku gazetę. Ale wciąż bardzo mnie kocha. To kotka taka jak Twój czarnuszek. Kocha ludzi. Nienawidzi innych kotów.
Z czworonożnymi domownikami nie zaprzyjaźniła się , ale ich toleruje i nie zaczepia.
Spróbuj karcić go za każdy atak. Może wreszcie zrozumie.
W mieszkaniu nie byłoby problemu bo nigdy nie miałam mając naprawdę sporo kotów, ale gdy się przeprowadziliśmy i koty stały się wychodzącymi, to zaczęły przychodzić obce uważając, że to ich dom.
Kubuś gdy do mnie przyszedł to był strasznie zabiedzony, miał łyse place po walkach(naprawdę sporo) nie był wykastrowany gdzie po jego wykastrowaniu miałam nadzieję na złagodnienie jego charakteru ale jakże byłam i jestem w będzie.
Teraz nie chcąc go wypuścić na dwór to szaleje, bije maluchy i muszę pilnować bo bidne wystraszone. :(
Ja naprawdę nie chciałabym odwozić go na Marmurową bo szkoda mi tam innych kotów ale czy moich mi nie szkoda?
Impas jakiś i nikt nie chce mi pomóc.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt wrz 11, 2015 20:23 Re: Czarny 2 letni, miziasty,mam dość,oddam do schronu w Łod

Ciężka sprawa, szkoda Ciebie, Kubusia, innych kotów...bardzo Ci współczuję. Jeśli go oddasz do schronu sumienie Cię zje, jeśli będzie u Ciebie ...także
Czy nikt nie potrzebuje kociego jedynaka?!
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Sob wrz 12, 2015 19:40 Re: Czarny 2 letni, miziasty,mam dość,oddam do schronu w Łod

agnieszka.mer pisze:Ciężka sprawa, szkoda Ciebie, Kubusia, innych kotów...bardzo Ci współczuję. Jeśli go oddasz do schronu sumienie Cię zje, jeśli będzie u Ciebie ...także

No właśnie, to bardzo kochany kotek dla człowieka ale agresor dla innych kotów.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie wrz 13, 2015 19:17 Re: Czarny 2 letni, miziasty,mam dość,oddam do schronu w Łod

Może jednak znajdzie się domek dla niego :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie wrz 20, 2015 19:37 Re: Czarny 2 letni, miziasty,mam dość,oddam do schronu w Łod

mb pisze:Może jednak znajdzie się domek dla niego :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

No nie wiem. :(

Dzisiaj tak się wkurzył gdy mu pazurki obcinałam(z męża pomocą ledwo dałam radę) że potem gdy chciałam go udobruchać na rękach, to ten udrapnął mnie w czoło nad brwią z wściekłości.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie wrz 20, 2015 20:01 Re: Czarny 2 letni, miziasty,mam dość,oddam do schronu w Łod

Nie zazdroszczę...u mnie kocury w pełni obsługiwalne, ale i Mariolka [*] i Miśka i mała tymczaska Lusia tak właśnie robiły.Obcięcie pazurów to zawsze była trauma mimo mężowskiej pomocy i koca też.Po dobroci się nie dało, niestety. Nie odważyłabym się zaraz potem takiej małpy przytulać. Po długim czasie małpa się uspokajała i było znów w miarę dobrze. Wolę kocich facetów, zdecydowanie!
Szybkiego wyleczenia ran ciętych życzę!
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Post » Pon wrz 21, 2015 9:03 Re: Czarny 2 letni, miziasty,mam dość,oddam do schronu w Łod

agnieszka.mer pisze: Wolę kocich facetów, zdecydowanie!

Też mogę to przyznać, kocury są milsze.

Kubuś jest zazdrosny o mnie, bo dzisiaj gdy głaskałam jego małego Kacperka viewtopic.php?f=13&t=168912 to go łapą capał i warczał na niego, bo Kubuś by chciał aby tylko jego kochać a przy tym tak czule się łasi do mojej ręki. Jego nie można nie kochać tylko u mnie sporo ich do kochania. :crying:
Nie wiem, może dlatego, że nigdy nie miał swojego człowieka dla którego był ważny? To młodziutki kotek(zależy jak dla kogo) bo około 1,5-2 latka, który to musiał walczyć o przetrwanie, co było widać na pierwszych zdjęciach gdy trafił na moje podwórko.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie wrz 27, 2015 16:44 Re: Czarny 2 letni, miziasty,mam dość,oddam do schronu w Łod

Aniu Ty dawałaś do FI scany szczepień bo nie pamiętam :mrgreen:

FunduszImmuno

Od: Wto gru 02, 2014 22:50

Post » Nie wrz 27, 2015 17:18 Re: Czarny 2 letni, miziasty,mam dość,oddam do schronu w Łod

FunduszImmuno pisze:Aniu Ty dawałaś do FI scany szczepień bo nie pamiętam :mrgreen:

Tak, już dawno :D viewtopic.php?f=1&t=161954&p=11165665&hilit=szczepienia#p11165665
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie wrz 27, 2015 21:53 Re: Czarny 2 letni, miziasty,mam dość,oddam do schronu w Łod

O miziastego Kubusia mi chodzi bo jest zgłoszony do FI :mrgreen: Doczytałam. Tylko mi uświadom jaka tam cena bom ja ślepa o tej porze. :strach:

FunduszImmuno

Od: Wto gru 02, 2014 22:50

Post » Pon wrz 28, 2015 7:20 Re: Czarny 2 letni, miziasty,mam dość,oddam do schronu w Łod

FunduszImmuno pisze:O miziastego Kubusia mi chodzi bo jest zgłoszony do FI :mrgreen: Doczytałam. Tylko mi uświadom jaka tam cena bom ja ślepa o tej porze. :strach:

Kubuś też już zaszczepiony, razem było 9 kotów zaszczepionych za cenę 350 złotych i taką pomoc z FI otrzymałam. :1luvu:
2015-07-27 DAROWIZNA FI
+200,00 PLN
2015-08-20 DAROWIZNA FI
+90,00 PLN
2015-08-21 DAROWIZNA FI 3 RATA
+20,00 PLN
2015-09-11 DAROWIZNA FI 4 RATA OSTATNIA.
+40,00 PLN

Teraz zostaje do rozliczenia 10-ty kot - szczepienie marmurka 45 złotych zgłoszony do FI podrzutek marmurek (już zaszczepiony i mam rachunek) viewtopic.php?f=1&t=161954&hilit=szczepienia&start=405#p11234047
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw cze 09, 2016 17:24 Re: Czarny 2 letni, miziasty,mam dość,oddam do schronu w Łod

Gad jeden przyzwyczaił się już, że to jego dom.
Ściga i bije jeszcze koty i w takich chwilach krzyczę, że gada wywiozę na Marmurową do schronu.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw cze 09, 2016 18:11 Re: Czarny 2 letni, miziasty,mam dość,oddam do schronu w Łod

Jak na gada to naprawdę piękny :)
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Post » Czw cze 09, 2016 21:10 Re: Czarny 2 letni, miziasty,mam dość,oddam do schronu w Łod

agnieszka.mer pisze:Jak na gada to naprawdę piękny :)

Jest ładny i waży ponad 5 kilo, oczka jednak dalej łzawią taką krwistą wydzieliną. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]