Julian - kotek z biegunką

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 06, 2016 15:30 Re: 3 tygodniowy maluszek

Poczekaj aż maluszek skończy 8 - 9 tygodni :) wtedy odrobacz, ale stopniowo nie hurtem :)
ser_Kociątko

Post » Pon cze 06, 2016 15:35 Re: 3 tygodniowy maluszek

ASK@ pisze:Mogę zapytać ile ona ma tygodni,że ją odrobaczasz ? Osobiście jedtem przeciwna odrobaczeniu zbyt małych kotów jeśli nie ma widocznych wskazań ku temu.

ASK@ To w jakim wieku powinnam odrobaczyć Juliana? I jakie są widoczne wskazania do odrobaczania?
to mój pierwszy kot, nie chce go przez przypadek skrzywdzić.

tynka719

Od: Wto maja 24, 2016 15:00

Post » Pon cze 06, 2016 15:42 Re: 3 tygodniowy maluszek

główne wskazania - brak apetytu, pękaty brzuszek, ale jak kociak jest PRZED jedzeniem.....
Julcia wyglada na zdrowego kociaka, nie jest wyniszczona....poczekaj aż bedzie sama swobodnie kupkała. Tak między 6-8 tyg.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon cze 06, 2016 20:49 Re: 3 tygodniowy maluszek

Jest pierwsza samodzielna kupka do kuwety! Zuch dziewczyna :)
rzeczywiście Julian na brak apetytu nie narzeka, brzusio miękki, zawsze chętna do zabawy!

tynka719

Post » Pon cze 06, 2016 21:02 Re: 3 tygodniowy maluszek

hehehe - i znów kupa cieszy :mrgreen:

Wiesz - był kiedyś na forum wątek kotka Bolusia - jedynego z miotu trzech kociąt ze śmietnika, który przeżyl. Boluś kiedyś nie kupkał przez 9 :!: dni. Pół forum w napięciu czekalo na kupę. Jak będziesz miała trochę czasu - poczytaj. To skarbnica wiedzy. viewtopic.php?f=1&t=141938

izka53

Post » Pon cze 06, 2016 21:10 Re: 3 tygodniowy maluszek

tynka719 pisze:
ASK@ pisze:Mogę zapytać ile ona ma tygodni,że ją odrobaczasz ? Osobiście jedtem przeciwna odrobaczeniu zbyt małych kotów jeśli nie ma widocznych wskazań ku temu.

ASK@ To w jakim wieku powinnam odrobaczyć Juliana? I jakie są widoczne wskazania do odrobaczania?
to mój pierwszy kot, nie chce go przez przypadek skrzywdzić.

Odrobaczam po 7 tygodniu życia .Podstawą jest by kot ważył (dla mnie) co najmniej 800-1000 a przede wszystkim sam, bez problemów załatwiał się. Zawsze.
Jak są robale takie ekstra ,kot często ma problemy z brzuszkiem, apetytem, czasem wymiotuje robalami, dławi się, w kupie są robale , nie przybywa na wadze...
Odrobczam Milbemaxem dla małych kociąt. Jak jest świerzb to Strongholdem. Po 2-3 godzinach podję parafinę by kupalowi ułatwić poślizg . Nie spuszczam kota z oka i czekam z... kroplówkami jakby co. Weta mam "pod ręką" zawsze. Zapodaję tabletkę rano by mieć czas na obserwację.Ale ja przewrażliwiona jestem.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon cze 06, 2016 21:16 Re: 3 tygodniowy maluszek

izka53 pisze:hehehe - i znów kupa cieszy :mrgreen:

Wiesz - był kiedyś na forum wątek kotka Bolusia - jedynego z miotu trzech kociąt ze śmietnika, który przeżyl. Boluś kiedyś nie kupkał przez 9 :!: dni. Pół forum w napięciu czekalo na kupę. Jak będziesz miała trochę czasu - poczytaj. To skarbnica wiedzy. viewtopic.php?f=1&t=141938

Od kilku dni czytam o Bolusiu :) jestem już w 2-gim watku na 50-tej stronie (Boluś jest ponad miesiąc w domu i zaczepia Misia). Próbowałam nawet pisać do Aniady, ale chyba nie ma jej już na forum :)

Mam bardzo zaprzyjaznionego weta, zajmuje się też hodowlą kotów. Kazał zaczekać z odrobaczaniem. Ufam :)

Julian robi kupki bez robaczków, czy jest szansa, że tych robaków nie ma?

tynka719

Post » Pon cze 06, 2016 21:43 Re: 3 tygodniowy maluszek

Kciuki mocne za Julusię :ok: :201461
A wątek o Bolusiu jest niesłychanie wciągający :D

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon cze 06, 2016 21:44 Re: 3 tygodniowy maluszek

Aniada bardzo rzadko pokazuje się na forum, takze jej blog Mirmiłowo leży odłogiem. Czynna jest tylko na blogu literackim na FB.

Robaki zapewne są, to w pewnym sensie fizjologia. Jeśli nie ma ich za dużo, a kocię ogólnie jest w dobrym stanie - nie stanowią zagrożenia życia. Ale odrobaczyć trzeba. A wtedy najwiekszym zagrożeniem są toksyny z martwych robali. Bo w kupie, po odrobaczeniu, raczej robala nie zobaczysz. Musiałoby być ich naprawdę dużo. Myślę, że skoro wet ma hodowlę - to wie, co robi i tego się trzymajmy :ok: :ok: :ok:

Z osób, które u Aniady pisały i udzielały rad, nadal aktywne są Avian, Katarzyna1207 ( ta od wcześniaczki Stokroci) i MariaD

izka53

Post » Pon cze 06, 2016 21:50 Re: 3 tygodniowy maluszek

MariaD z tego co widziałam to jest ekspertem w dziedzinie kotów :) wszyscy ją bardzo wychwalali. Czemu do mnie nie zajrzała? tyle miałam na początku wątpliwości. Teraz już mi lepiej. Julian jest malutki, ale myślę, że zdrowy. Apetyt, kupki, siusiu, zabawa! Cały czas mam jeszcze odruch sprawdzania czy Julian oddycha jak śpi. Przewrażliwiona mama jestem

tynka719

Post » Pon cze 06, 2016 22:04 Re: 3 tygodniowy maluszek

Pewnie miała sporo na głowie :)

Poczytuję o Julci od początku, ale nie miałam do dodania nic poza tym, co zostało wcześniej napisane. No może oprócz kolejnego zachwytu: słodka mała :) (szafirowe oczka z pierwszych zdjęć jak to u maluszka :D)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Pon cze 06, 2016 22:09 Re: 3 tygodniowy maluszek

Widzisz - forum jest wielkie, nie da się go ogarnąć. Czasem po prostu radzi sie, do kogo napisać PW, czasem samemu się pisze PW do osoby, która może pomóc, z prośbą zajrzenia na określony wątek. Nie wiem, dlaczego od razu nie podrzuciłam Ci watku Bolusia :oops:

izka53

Post » Pon cze 06, 2016 22:09 Re: 3 tygodniowy maluszek

Teraz oczka zmieniaja barwę... Jaśnieją! Cudne!
Julian to szogun. Wlasnie atakuje swojego misia do przytulania :)
nieustannie tez mnie ciumka. Tylko mnie.

tynka719

Post » Pon cze 06, 2016 22:13 Re: 3 tygodniowy maluszek

izka53 pisze: Nie wiem, dlaczego od razu nie podrzuciłam Ci watku Bolusia :oops:

na szczęście sama go znalazlam :) jestem fanką Bolusia. Teraz jest pewnie juz dorosły. Julian to maluszek. Idę karmić dzidziusia :1luvu:

tynka719

Post » Pon cze 06, 2016 22:24 Re: 3 tygodniowy maluszek

Czytaj Bolusia do końca.....będziesz wiedziała, co cię czeka :mrgreen:
Bo wiesz - one szybko przestaja być takie slodkie....potem sie zmieniaja w tornada, furie, szarańcze, szkodniki, zołzy....i nie, nie ma ze niepotrzebne skreslić. One potrafia tak na raz.
Odchowałam cztery takie na raz. Czasem nadal budzę się w nocy z krzykiem......to żart oczywiście, ale zawczasu pomyśl, co masz cennego, co kotek może zwalić, stłuc, połamać, zerwac, zeżreć. Przede wszystkim okna - nie zostawiać otwartych, a zwłaszcza uchylnie.

izka53

[poprzednia][następna]