SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 30, 2016 17:07 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

ze składu wygląda jak filetówka :D w sumie niczego w niej nie ma, chyba że nie jest napisane, ale to podejrzane
ser_Kociątko

Post » Wto maja 31, 2016 10:02 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Szukam jakiejś alternatywy do Hillsa dla 16-letniej kotki, która ma szczawiany w moczu i nawracające zapalenia pechęrza. Wet zalecił Hill's Prescription Diet Feline Urinary Tract Health c/d i absolutnie nic innego. Patrząc na skład tej karmy zwątpiłam ( na pierwszym miejscu zboża), kota po miesiącu karmienia przytyła, kupa jest rzadziej niż kiedyś.
Kotka bardzo wybredna, nigdy nie przepadała za mokrym, suche zawsze było w miseczce i skubała sobie kilka razy dziennie.Swego czasu była długo na RC, bo myślałam,że to taka cudowna karma.. Potem orjen, applaws - suche. Nie ma dużego apetytu, surowe mięsko też nie bardzo-chyba, że maleńkie kawałeczki podawane bezpośrednio do paszczy raczy zjeść - barf zatem odpada. Zębów ma już niewiele - może suche już nie dla niej? Mam wrażenie,że chrupki połyka w całości. Może coś podpowiecie?

samosia

Od: Śro lut 01, 2006 22:28

Post » Wto maja 31, 2016 10:08 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

z tego co się orientuję każdy problem z pęcherzem/nerkami powinien być oparty o dużą zawartość wody.... a jak wiemy suche jeszcze odwadnia a nie nawadnia :D
ja bym raczej zmierzała ku mokrej karmie ;) może jakaś jej zasmakuje? a na pęcherz można zastosować leki zamiast syfiastej karmy tak myślę
ser_Kociątko

Post » Wto maja 31, 2016 11:48 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Mokre są bee.. tą Doliną Noteci trochę się zainteresowała. Mokre zawsze zasychało w misce, trzeba było wywalać, resztkę saszetki jadły bezdomniaki. Próbowałam już chyba wszystkich :(

samosia

Od: Śro lut 01, 2006 22:28

Post » Wto maja 31, 2016 11:57 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

jak kawałki jej w miarę wchodzą, to może Miamor? Bozita? ja wiem że to nie szczyt marzeń, ale może na początek przejdzie a potem będzie łatwiej na inną mokrą podmieniać? może mielonki? CFF dosyć chętnie jest jedzony? GranataPet?
ser_Kociątko

Post » Wto maja 31, 2016 12:07 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

A ja spróbowałabym z mokrym w formie pasztetu. Moj kocur tylko takie zjada, po wielu trudach i bojach udało sie zachęcić go do jedzenia mokrego. Ja akurat karmie Power of Nature, tanie nie jest, jednak wole wydać na puszki niż na weta. Po przejściu na mokra karme plus suche kryształy zniknęły i kot zaczął normalnie sikać. Niektore smaki Feringi w saszetkach tez sa w formie pasztetu.
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą oraz ludzi, którym nigdy nie dorównają

Moniaaaa

Od: Nie wrz 27, 2015 8:55

Post » Wto maja 31, 2016 12:09 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Jak pasztet to jeszcze Animonda vom Feinstein :) ta wersja dla kastratów nawet składowo nie najgorsza :)
ser_Kociątko

Post » Czw cze 02, 2016 19:43 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Witam wszystkich :) W naszym domu pojawił się 9 tygodniowy kocurek, wcześniej jadł karmę suchą RC Babycat i mokrą Granatapet, przy mokrej zostaliśmy natomiast chcemy mu zmienić stopniową karmę suchą, jaka będzie najodpowiedniejsza dla małego?
Wstępnie kupiliśmy mu Purizon Kitten kurczak i ryba ale po dodaniu tej karmy do RC kotek tylko się nastroszył i zaczął intensywnie ją "zakopywać" :D

melani_a

Od: Czw cze 02, 2016 19:36

Post » Pt cze 03, 2016 5:51 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

melani_a, to normalne ;) podrzucaj mu po jednej, dwie chrupki i sponiowo zwiększaj udział Purizona, jak przyzwyczai się do zapachu i smaku to zmieni zdanie ;) - wszystko pomału, małymi krokami - powodzenia.

grainfreek

Od: Nie paź 27, 2013 17:14

Post » Pt cze 03, 2016 13:16 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Pytanie:
Czy jest mokra karma, która będzie spełniać następujące kryteria:
- karma podstawowa, kompletna
- TYLKO JEDEN RODZAJ MIĘSA W KARMIE I BEZ KURCZAKA
- opakowanie nie większe niż 100g
- dużo tauryny
- najchętniej, ale niekoniecznie w sosie
- nie droższa niż 4 zł / 100g

Póki co tylko Catz Fainefood spełnia większość z tych kryteriów, ale szukam innych opcji.

Z góry dzięki za pomoc :)

lolkalolka

Od: Czw sty 14, 2016 2:56

Post » Pt cze 03, 2016 13:20 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dolina Noteci? W promocji bywa poniżej 4 zł za saszetkę.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon cze 06, 2016 8:04 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

MAC´s Cat Sensitive jagnięcina, Power of Nature jagnięcina/ królik/wołowina

grainfreek

Od: Nie paź 27, 2013 17:14

Post » Pon cze 06, 2016 20:10 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

grainfreek pisze:MAC´s Cat Sensitive jagnięcina, Power of Nature jagnięcina/ królik/wołowina

Ale one chyba nie bywają w opakowaniach <100g właśnie... Szkoda, bo ten MACs ma faktycznie dużo tauryny.

lolkalolka

Od: Czw sty 14, 2016 2:56

Post » Wto cze 07, 2016 8:28 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

dajecie HIllsa? http://www.hillspet.pl/pl-pl/pet-nutrit ... uches.html

DOBROWOLNE WYCOFANIE NIEKTÓRYCH SASZETEK HILL’S Z ŻYWNOŚCIĄ DLA KOTÓW

Spółka Hill's Pet Nutrition przeprowadza dobrowolne wycofanie limitowanych partii produkcyjnych niektórych saszetek z żywnością dla kotów. Produkty te były dostępne w Polsce najwcześniej w kwietniu 2016 r.

Z powodu błędu jednego z naszych dostawców składników, w wyrobach stwierdzono wysoki poziom żelaza. Żelazo jest ważnym składnikiem diety kotów, jednak jego nadmiar może spowodować rozstrój żołądka, biegunki i wymioty, a także inne poważne skutki dla zdrowia zwierzęcia.

W Polsce problem dotyczy tylko produktów i kodu dat przedstawionych poniżej. Wycofanie nie dotyczy żadnych innych produktów spółki Hill’s.

Jeśli zakupili Państwo produkty podlegające wycofaniu, prosimy nie podawać ich kotu i skonsultować się z lekarzem weterynarii w celu wyjaśnienia wątpliwości.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto cze 07, 2016 9:19 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

ser_Kociątko pisze:Jak pasztet to jeszcze Animonda vom Feinstein :) ta wersja dla kastratów nawet składowo nie najgorsza :)

Czy ta dla kastratów jest tak samo chętnie jedzona jak adult? Zastanawiam się, którą zamawiać pod kątem diety dla cukrzyków.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

[poprzednia][następna]