Spotkanie: Katowice, 07.12

Tu piszemy o imprezach forumowych

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 09, 2002 20:32

Olat pisze:A ja tak...

A ja nie, bo sie tu nie urodzilam i jest to dla mnie tylko miejsce do mieszkania. Mam nadzieje, czasowe.
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

Post » Pon gru 09, 2002 20:32

Ivcia, zrobisz wszystko, dla osiągnięcia swojej przyjemnosci???? 8O

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon gru 09, 2002 20:33

Olat pisze:Ivcia, zrobisz wszystko, dla osiągnięcia swojej przyjemnosci???? 8O

Zalezy co ta przyjemnoscia ma byc. Ale jezeli na przeszkodzie stoi tylko moje lenistwo czy wygodnictwo, to potrafie sie przemoc.

Ivcia

Post » Pon gru 09, 2002 20:36

Keti pisze:Znowu mnie to nie dotyczy więc moze dostanę po uszach....ale zastanawiam się jak czuje się Dorcia słyszac o Pcimiu Dolny i że nikt nie przyjedzie.....

Wiesz, ze tez o tym pomyslalam? I chcialam nawet napisac, ze to dyskryminacja malych miejscowosci. Ale powstrzymalam sie, bo zapewne obrociloby sie to przeciwko mnie.

Ivcia

Post » Pon gru 09, 2002 20:38

Ivciu zapytam jeszcze raz - nudzi Ci sie?
Zle sie bawilas w Katowicach?
Niezadowolona ze spotkania jestes?
Ludzie sie ciesza ze spotkania, ale Ty musisz znalezc dziure w calym prawda?
Musisz wypomniec nawet jesli nie masz do tego najmniejszego prawa.
I bardzo Cie prosze nie odgrywaj niewinnej bo wiekszasc z nas te zagrywki juz zna...

A MRU? Miedzyrzeczny Rejon Umocniony - mysle ze spelni wszelkie wymagania. I ladnie jest i ciekawie...i niezbyt latwo trafic, wiec wysilic sie trzeba i pokazac jak bardzo nam na spotkaniu zalezy.

Nie wiem czy zauwazylas ze wszelkie zadymy na forum wywolane sa przez Twoja skromna osobe...
i teraz jestem w miare mila ale za chwile nie bede przebierac w slowach.
Bo nic mnie tak nie drazni...
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Pon gru 09, 2002 20:39

Ivcia pisze:
Olat pisze:Ivcia, zrobisz wszystko, dla osiągnięcia swojej przyjemnosci???? 8O

Zalezy co ta przyjemnoscia ma byc. Ale jezeli na przeszkodzie stoi tylko moje lenistwo czy wygodnictwo, to potrafie sie przemoc.

To przemoz sie, zwalcz swoja dzika rozkosz i przestan czepiac malo istotnych rzeczy
Obrazek Obrazek

Macda

Post » Pon gru 09, 2002 20:41

Mozesz nie byc mila, nie robi to na mnie wrazenia. A prawo do wypowiadania sie w tej kwestii mam, jak kazdy uczestnik tego forum. Mowi sie tu to co sie chce powiedziec a nie to co laskawie komus powiedziec pozwolisz.
Bez odbioru.

Ivcia

Post » Pon gru 09, 2002 20:41

Keti pisze:Znowu mnie to nie dotyczy więc moze dostanę po uszach....ale zastanawiam się jak czuje się Dorcia słyszac o Pcimiu Dolny i że nikt nie przyjedzie.....

A ja mysle ze to juz nadinterpretacja, bo nik o Dorci nie mowil.
Czysta metafora
Obrazek Obrazek

Macda

Post » Pon gru 09, 2002 20:42

Ivcia pisze:
Olat pisze:A ja tak...

A ja nie, bo sie tu nie urodzilam i jest to dla mnie tylko miejsce do mieszkania. Mam nadzieje, czasowe.

Ivcia, to- co teraz napiszę- nie jest skierowane do Ciebie personalnie. Ale jest to kwestia dla mnie dość irytująca. Miszkasz na Ślasku czasowo, nie identyfukujesz sie z tym miejscem, czujesz sie poniekąd gościem... OK.
Czy nie wydaje Ci się, ze niegrzeczne i bardzo w złym tonie jest obrazanie gospodarzy (tu : Śłązaków), którzy udzielaja Ci gościny w miejscu, które jest dla nich domem, dają możliwość pracy i zdobycia środków do zycia? Nie pierwszy raz spotykam sie z taka postawą ( już wczesniej pisałas coś o złych stronach Śląska). I bardzo mnie to niesmaczy. Źle jest na Śłąsku? To po jakiego grzyba tu przebywać?
Wiem, pewnie odpowiedź bedzie, że nie z wyboru, że konieczność, że praca itp. Ale to wlaśnie tym bardziej nie wypada obrażać Ślązaków. To ludzie i region, którzy w sytuacji, która Cie tu przygnała- udostepnili Ci swój dom (region).
Jeśli mieszkałabym w Wawie, w Niemczech czy w USA - to nie plułabym na ludzi, którzy to miejsce stworzyli i daja mi tam możliwośc zycia. A jeśli byłoby mi tam źle- tez nie krytykowałabym tubylców, tylko zmieniła miejsce...

Wyszło patetycznie, ale to mój kawałek świata i nie zgadzam się na obrabianie tyłka Ślązakom.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Macda pisze:To przemoz sie, zwalcz swoja dzika rozkosz i przestan czepiac malo istotnych rzeczy

Dla Ciebie jest to malo istotna rzecz, bo nigdy na spotkaniu slaskim sie nie pojawisz. Nie rozumiem tylko dlaczego wiec sie wtracasz.

Ivcia

Ivcia pisze:Mozesz nie byc mila, nie robi to na mnie wrazenia. A prawo do wypowiadania sie w tej kwestii mam, jak kazdy uczestnik tego forum. Mowi sie tu to co sie chce powiedziec a nie to co laskawie komus powiedziec pozwolisz.
Bez odbioru.

W takim razie jako czlowiek dorosly bierz odpowiedzialnosc za swoje slowa - pelna.
A nie udawaj potem niewinnej ofiary napadanej przyz tych zlych i niedobrych uczestnikow forum
Obrazek Obrazek

Macda

Post » Pon gru 09, 2002 20:44

Macda pisze:

A ja mysle ze to juz nadinterpretacja, bo nik o Dorci nie mowil.
Czysta metafora

Nie jest to metafora ani nadinterpertacja. Przeczytaj uważnie, to Dorcia zapraszała do Radzionkowa.
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Olat pisze:

Ivcia, to- co teraz napiszę- nie jest skierowane do Ciebie personalnie. Ale jest to kwestia dla mnie dość irytująca. Miszkasz na Ślasku czasowo, nie identyfukujesz sie z tym miejscem, czujesz sie poniekąd gościem... OK.
Czy nie wydaje Ci się, ze niegrzeczne i bardzo w złym tonie jest obrazanie gospodarzy (tu : Śłązaków), którzy udzielaja Ci gościny w miejscu, które jest dla nich domem, dają możliwość pracy i zdobycia środków do zycia? Nie pierwszy raz spotykam sie z taka postawą ( już wczesniej pisałas coś o złych stronach Śląska). I bardzo mnie to niesmaczy. Źle jest na Śłąsku? To po jakiego grzyba tu przebywać?
Wiem, pewnie odpowiedź bedzie, że nie z wyboru, że konieczność, że praca itp. Ale to wlaśnie tym bardziej nie wypada obrażać Ślązaków. To ludzie i region, którzy w sytuacji, która Cie tu przygnała- udostepnili Ci swój dom (region).
Jeśli mieszkałabym w Wawie, w Niemczech czy w USA - to nie plułabym na ludzi, którzy to miejsce stworzyli i daja mi tam możliwośc zycia. A jeśli byłoby mi tam źle- tez nie krytykowałabym tubylców, tylko zmieniła miejsce...

Wyszło patetycznie, ale to mój kawałek świata i nie zgadzam się na obrabianie tyłka Ślązakom.
[/quote]

w ktorym miejscu obrabiam tylek Slazakom????????????
Przepraszam bardzo ze wdychac wasze cenne swieze powietrze. Nie jestem tu dla przyjemnosci - pracy tez wam nie odbieram bo nie pracuje. Jeszcze cos chcesz wiedziec na ten temat?

Ivcia

Ivcia pisze:
Macda pisze:To przemoz sie, zwalcz swoja dzika rozkosz i przestan czepiac malo istotnych rzeczy

Dla Ciebie jest to malo istotna rzecz, bo nigdy na spotkaniu slaskim sie nie pojawisz. Nie rozumiem tylko dlaczego wiec sie wtracasz.

Nigdy nie mow nigdy.
Na sdpotkaniu slaskim bylam i jakos nie zaluje.
A ja nie wtracam sie do waszego miejsca spotkania - tylko do Twojego wzbudzania tzw. dymow. Ktore i mnie dotycza bo psuja atmosfere forum
Obrazek Obrazek

Macda

Post » Pon gru 09, 2002 20:45

Macda pisze:]
W takim razie jako czlowiek dorosly bierz odpowiedzialnosc za swoje slowa - pelna.
A nie udawaj potem niewinnej ofiary napadanej przyz tych zlych i niedobrych uczestnikow forum

Niczego ani nikogo nie udaje. Czytaj ze zrozumieniem.

Ivcia

[poprzednia][następna]