Warszawa wstrzymuje bezpłatne sterylizacje-decyzja NIK!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 15, 2016 11:39 Re: Warszawa wstrzymuje bezpłatne sterylizacje i kastracje!!

Możecie nie wierzyć (bo samej mi trudno)
ale niedawno spotkałam sie z komentarzem
"zaczynają od kastracji kotów a na skrobankach konczą"
Pani wydająca talony w gminie również się spotkała
z obrończyniami kociego prawa do macierzyństwa w zgodzie z naturą
ktore karmią na potęge z gminnych pieniędzy i własnych
pomimo nakazu strylizacji po prostu klamią i tyle
Wciąż mnóstwo jest ludzi którzy uwazaja
ze kot powinien sie rozmnażać i umierać w zgodzie z naturą
mozna to pięknie podpiąć pod brak pieniędzy
("bo na ludzi nie ma a na koty wydają")
i sporządzic ustawowy bełkot z mocą prawną....
A małe kotki są wciąż takie cudne.... ;(
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pt kwi 15, 2016 13:09 Re: Warszawa wstrzymuje bezpłatne sterylizacje i kastracje!!

dune pisze:Wciąż mnóstwo jest ludzi którzy uwazaja
ze kot powinien sie rozmnażać i umierać w zgodzie z naturą ;(
zawsze takich pytam, czy chodzą do lekarza i do dentysty - ale to na ogół zbyt subtelna aluzja, nie rozumieją

dune pisze:A małe kotki są wciąż takie cudne.... ;(
tak... i absolutnie nie chorują i nie umierają, tylko "gdzieś" sobie idą albo "ktoś" ja kradnie...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt kwi 15, 2016 17:50 Re: Warszawa wstrzymuje bezpłatne sterylizacje i kastracje!!

[offtopic- usunięty po edycji wpisu, który go sprowokował ;)]

Uważam, że temat wstrzymania akcji sterylizacji dla zwierząt domowych to kolejny element rozgrywek politycznych. I jakby ta akcja nie była zorganizowana, zwiększała świadomość wśród właścicieli. Przerwanie jej to zwyczajne świństwo wobec zwierzaków.

Vombat

Od: Wto gru 08, 2015 12:38

Post » Pon kwi 18, 2016 17:31 Re: Warszawa wstrzymuje bezpłatne sterylizacje i kastracje!!

Jeśli rzeczywiście pewne przepisy nie dopuszczają finansowania kastracji zwierząt właścicielskich z miejskiej czy gminnej kasy, warto skonsultować to z prawnikiem (myślę że jest taka osoba także na forum), a potem spróbować zawalczyć o zmianę prawa, co dodatkowo zrobi burzę wokół sprawy i może kogoś przekona.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto maja 24, 2016 10:11 Re: Warszawa wstrzymuje bezpłatne sterylizacje-decyzja NIK!!

NIK wydał decyzję krytykującą działania wojewody

http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowar ... aznil.html

barber

Od: Czw sty 23, 2014 16:11

[poprzednia]