Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 36

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 20, 2016 16:24 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

:ok: :ok: :ok: No to teraz wypoczywasz za trzech :mrgreen:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt maja 20, 2016 21:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Obrazek
Pozdrawiamy weekendowo.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt maja 20, 2016 22:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mememesa ciocia dostała ? :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob maja 21, 2016 7:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Kochana, ile można chorować :( Niech wreszcie "dopadnie Cię" zdrowie

Ciociu, musisz się wyleczyć
Pralcia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob maja 21, 2016 9:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:Byłam u lekarza .
Sprawa wygląda tak :
- moje zimna tzw. opryszczka na dziobie nie wygląda ładnie i mam ją smarować maścią ichtiolowa,
- gardło nadal czerwone i powiększone węzły chłonne po lewej stronie bez oznak anginy,
- oskrzela z minimalnymi szmerami czego dowodem jest kaszel oskrzelowy który mnie wciąż męczy.
Zalecenia :
- dużo pić,
- wyleżeć chorobę,
- odpoczywać,
- kontynuacja kuracji antybiotykowej tym samym antybiotykiem tylko 7 szt.( połowa opakowania ),
- na kaszel syrop który ma mi pomóc odkrztusić to co mi zalega .
Dostałam zwolnienie od 21 maja do 29 maja.

no to tym razem dolecz się do końca :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie maja 22, 2016 7:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

:1luvu: :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie maja 22, 2016 8:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

klaudiafj pisze::ok: :ok: :ok: No to teraz wypoczywasz za trzech :mrgreen:

Za trzech to nie ale na pewno wszystkie trzy.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie maja 22, 2016 8:23 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Gosiagosia pisze:Obrazek
Pozdrawiamy weekendowo.

Witaj Gosiu! :)
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 22, 2016 8:23 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

barbarados pisze:mememesa ciocia dostała ? :twisted:

A dostała i podziwoała :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 22, 2016 8:25 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MalgWroclaw pisze:Kochana, ile można chorować :( Niech wreszcie "dopadnie Cię" zdrowie

Ciociu, musisz się wyleczyć
Pralcia

Dawno tyle nie chorowałam :(
Liczę teraz tylko na zdrowie. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 22, 2016 8:25 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Byłam u lekarza .
Sprawa wygląda tak :
- moje zimna tzw. opryszczka na dziobie nie wygląda ładnie i mam ją smarować maścią ichtiolowa,
- gardło nadal czerwone i powiększone węzły chłonne po lewej stronie bez oznak anginy,
- oskrzela z minimalnymi szmerami czego dowodem jest kaszel oskrzelowy który mnie wciąż męczy.
Zalecenia :
- dużo pić,
- wyleżeć chorobę,
- odpoczywać,
- kontynuacja kuracji antybiotykowej tym samym antybiotykiem tylko 7 szt.( połowa opakowania ),
- na kaszel syrop który ma mi pomóc odkrztusić to co mi zalega .
Dostałam zwolnienie od 21 maja do 29 maja.

no to tym razem dolecz się do końca :ok:

Taki mam plan.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 22, 2016 8:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

barbarados pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzięki Basiu bardzo się przydadzą.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 22, 2016 8:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

mir.ka pisze::1luvu: :201461 :201461

:D :D :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie maja 22, 2016 9:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Wczoraj przytrafiła mi się taka przygoda.Bardzo się wystraszyłam, że zginął mi kot. :strach: :strach: :strach:
Wczoraj było u nas ciepło i przyjemnie więc postanowiłam wyrzucić pościel na balkon, żeby wywietrzyć te wszystkie wirusy i bakteriusy. Wieczorem, żeby pościel nie była taka zimna zgarnęłam ją z balkonu i chciałam zamknąć balkon. Zuzie zgarnęłam z podusi na krzesełku, na której spędziła wczoraj prawie cały dzień. Zaczęłam szukać Poli i okazało się, że nigdzie jej nie ma. :strach: :strach: :strach: Obszukałam wszystkie kryjówki w pokoju - budki, legowiska, szafę . W kuchni też jej nie było ani na szafce, ani na krześle pod stołem, ani za szafkami kuchennymi. W łazience też jej nie było ani w brodziku, ani w koszyczku gdzie dziewczynki lubią się kłaść, ani w umywalce.
Zdenerwowałam się nie na żarty . Byłam wyrzucić śmieci do zsypu i pomyślałam, że może wymknęła mi się na klatkę. Wyszłam na korytarz ale po Poli ani śladu. :placz: :placz: :placz:
Poszłam do łazienki, usiadłam na kibelku obmyślając dalszy plan poszukiwań Poli gdy nagle mój wzrok padł na pralkę i moim oczom ukazał sie taki o to widok :

Obrazek

Obrazek

Okazało się, że ta moja kocia zaraza :evil: :evil: :evil: siedziała cały czas w pralce i gdy ją wołałam i szukałam nawet nie pisnęła gdzie jest. Ja od zmysłów odchodziłam, moje ciśnienie prawie sięgnęło zenitu a ta sobie smacznie spała na ciuchach w bębnie pralki. :evil: :evil: :evil:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]