Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 19, 2016 12:56 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Własnie dostałam Pierwszą Pakę Kociaka od Whiskasa :D
5 saszetek i suche chrupki 300gramowe :)
rozdawanie trwa nadal więc możecie się rejestrować, warto zapisać imię kota i jego datę urodzenia bo po kilku dniach o to pytają ;)
https://www.pierwsza-paka.pl/ czekam jeszcze na drugą zamówioną na adres taty :) szkoda, że nie dodają żadnej myszki obecnie :( ale jedzonko zawsze się przyda :)
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Czw maja 19, 2016 13:11 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Że się tak nieśmiało wtrącę :oops: paszteciki dla Ptysiulka :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw maja 19, 2016 13:22 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Duszek686 pisze:Dobrze byłoby Bruni zrobić kurację z wit B12 - ale w zastrzykach - przez 7 dni zastrzyki - 7 dni przerwy - kolejne 7 dni zastrzyki
Wiem, że przy niej to po prostu codziennie wycieczki do lecznicy - więc pewnie się nie da - wiec koniecznie pamiętajcie o tej B12 w tabletkach. To się niestety u kotów słabo wchłania z przewodu pokarmowego - ale lepszy rydz niż nic :(

Jak ktoś by mnie wspomógł w jakieś dni to ja bym się podjęła zadania :) nie pasowałyby mi czwartki no i weekendy, ewentualnie coś nieprzewidzianego.
A Brunia będzie miała badaną krew jakoś niedługo? może warto sprawdzić poziom tej wit.
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Czw maja 19, 2016 13:26 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Ewa L. pisze:Że się tak nieśmiało wtrącę :oops: paszteciki dla Ptysiulka :D

są paszteciki, są, nawet trzy smaki, także ma chłop wybór ;) na razie :mrgreen:
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Czw maja 19, 2016 13:31 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Pinezkowa pisze:

i wczoraj je zlał, chodził za czymś innym. Dziś podzieliłam cosmę rybną na te 4 żarłoki i wcinał aż mu się uszy trzęsły.
Obrazek

olala1

Post » Czw maja 19, 2016 13:33 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 19, 2016 13:33 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Pinezkowa pisze:

A to jak są to ok :mrgreen: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 19, 2016 13:34 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Budki i kuwety zamówione, gourmety i paszteciki też zamówione - bo to idzie jak woda :twisted:
felliwaye, pasty miamora, saszetki intestinala i intestinala moderate calory, greenwoods rybny i żwir dla Sugar ;)
zaszalałam :twisted: :mrgreen:

Ewa - te pierwsze budki - booooskie - ale maleńkie :(
Drugie lepsze - następnym razem pomyślimy ;)

Ola - jeśli mogłabyś pojechac z Brunią w niektóre dni - to ja pozostałe dni obstawię :ok:
:201494 :201494 :201494

Bruni zbadamy krew - ale myślę, że za jakieś 2 tygodnie dopiero. Najpierw kupa. No i za chwilę kolejny długi weekend - to na razie nie ma co szaleć.
B12 trzeba oznaczyć dodatkowo - w standardowych badaniach tego nie robią - Brunia miała przy okazji profilu trzustkowego
Ostatnio edytowano Czw maja 19, 2016 13:39 przez Duszek686, łącznie edytowano 1 raz
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw maja 19, 2016 13:38 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Duszek686 pisze:Budki i kuwety zamówione, gourmety i paszteciki też zamówione - bo to idzie jak woda :twisted:
felliwaye, pasty miamora, saszetki intestinala i intestinala moderate calory, greenwoods rybny i żwir dla Sugar ;)

Ola - jeśli mogłabyś pojechac z Brunią w niektóre dni - to ja pozostałe dni obstawię :ok:

Zauważyłam że im ciaśniejsze tym dla kota przyjemniejsze ale ok. :wink:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 19, 2016 13:39 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Ewa L. pisze:
Duszek686 pisze:Budki i kuwety zamówione, gourmety i paszteciki też zamówione - bo to idzie jak woda :twisted:

Może masz rację ;)

Duszek686

Post » Czw maja 19, 2016 13:53 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Duszek686 pisze:

Bruni zbadamy krew - ale myślę, że za jakieś 2 tygodnie dopiero. Najpierw kupa. No i za chwilę kolejny długi weekend - to na razie nie ma co szaleć.
B12 trzeba oznaczyć dodatkowo - w standardowych badaniach tego nie robią - Brunia miała przy okazji profilu trzustkowego

a nie zaszkodzimy jej tymi zastrzykami gdyby a nóż widelec jej się poprawiło z tą wit?
od kiedy byśmy zaczęły?
Obrazek

olala1

Post » Czw maja 19, 2016 14:09 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Nie zaszkodzimy. Skoro ona ma ciągle biegunki - a miała mało tej witaminy - to nie ma szans by nagle sie jakos diametralnie w tym temacie poprawiło - zwłaszcza, że tę witaminę dostaje w słabo przysfajalnych tabletkach. Możemy zacząć od jutra - dzis nie dam rady juz chyba - ale od jutra możemy ruszać :) To bedzie co prawda 6 dni - ale zawsze to coś ;) - a jakby mi się udało dziś pojechac - to by było równo 7 ;)

Duszek686

Post » Czw maja 19, 2016 14:13 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

a możemy od soboty albo ewentualnie od poniedziałku, bo jutro mam gości zaległych?
Obrazek

olala1

Post » Czw maja 19, 2016 14:32 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Duszek686 pisze:
Ewa L. pisze:

Może masz rację ;)

To wynik obserwacji mojej Polci Gryzeldy że nie wejdzie tam gdzie jest miejsce i się na pewno zmieści tylko tam gdzie jest najciaśniej.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 19, 2016 20:51 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

To ja tak na szybko, bo jestem z lekka wykończona a nie chcę żeby Ola jutro szukała to czego nie ma :wink:
No to tak, Hanka na ogólnym, bardzo chciała wyjść więc została, pozwiedzała kąty i zajęła swoją miejscówkę na półce w ścianie.
Misia w pokoiku u Hanki ale myślę, że jutro można ja wypuścić na ogólny, dziś trochę pobyła i nie było żadnego problemu.
A Misiek po chwilowej przeprowadzce do Hanki przeprowadził się do swojego domu :ok:

I najważniejsze, luźnych placków nigdzie nie stwierdzono :ok: u Bruni nawet kupa bardzo sucha.

Generalnie chyba koty ktoś nam podmienił. Ptyś i Fiołek bawili się piłką, w ogóle Fiołek super, leki w obciętej strzykawce w paście miamora podałam beż żadnego problemu, nawet nie marudził i się nie obraził :201461
A Alinka oszalała :strach: Już nie będę pisała o akcji przenoszenia Miśka, napiszę tylko, że mam całe podrapane ręce i nie mogłam ich rozdzielić przez kilak minut :evil:
Dałam jej calmveta, bo coś z nią nie tak, rzuca się na koty a potem mruczy jak oszalała. Uważajcie na nią przy wchodzeniu i wychodzeniu ze szpitalika, bo wyskakuje i rzuca się na pierwsze futro z brzegu.

W pralce zostało pranie do powieszenia.
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

[poprzednia][następna]